Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

22 smittet i Oslo:

Det er registrert 22 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er tre under snittet de sju foregående dagene.

22 tilfeller er seks færre enn på tirsdag, og fire færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 26 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i bydelen St. Hanshaugen. Der ligger smittetrykket på 96 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert én ny smittet i bydelen siste døgn.

Etter det følger bydelene Frogner (89) og Grorud (72).

Bydelen Søndre Nordstrand har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 18 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble ikke registrert nye smittede i bydelen siste døgn.

Totalt er 37.925 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Elsparkesykkel tok fyr inne i hus:

To personer fikk tilsyn av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk fra en elsparkesykkel som begynte å brenne i en enebolig på Senja i Troms.

Troms politidistrikt meldte om hendelsen rett etter klokka 4 natt til fredag.

– Beboer i huset klarte selv å få fjernet sparkesykkelen før brannen spredte seg. Røykdykkere fra brannvesenet har søkt gjennom boligen og det drives nå utlufting. De som har pustet inn røyk, får tilsyn av helsevesenet, opplyser operasjonssentralen.

Politiet etterforsker hendelsen.

(NTB)

Ambulanse påkjørt på E6:

En ambulanse ble natt til fredag påkjørt bakfra av et vogntog på E6 ved Dovre.

Det var ikke pasient i ambulansen da ulykken fant sted.

- De to ambulansearbeiderne er kjørt til legevakt med smerter i rygg- og nakkeregionen, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til Dagbladet.

Vogntogsjåføren er uskadd. Han anmeldes for uaktsom kjøring, og førerkortet er tatt i beslag.

- Ambulansen bremset ned på grunn av dyr i veibanen. Vogntoget har ikke holdt god nok avstand til foranliggende kjøretøy og rakk derfor ikke stoppe i tide, sier operasjonslederen.

Seks omkom i flyulykke i Alaska:

Alle de seks om bord mistet livet da et sjøfly styrtet nær Ketchikan i Alaska, opplyser amerikansk kystvakt.

Flyet sendte ut nødsignal klokken 11.20 torsdag lokal tid i området ved Misty Fjords National Monument, nær Ketchikan. Et helikopterselskap meldte etterpå om observasjon av et vrak på en åsrygg i leteområdet.

Mannskap fra kystvakten fant vraket klokken 14.40. Det var ingen overlevende, opplyser kystvakten.

Sjøflyet var et sightseeingfly med en pilot og fem passasjerer om bord. Passasjerene var gjester på Holland America Lines cruiseskip Nieuw Amsterdam, som hadde anløp i Ketchikan torsdag.

– Sjøflyutflukten var i regi av en uavhengig turoperatør og ikke solgt av Holland America Line, opplyser cruiseselskapet.

(NTB)

Smitterekord i Sydney:

Det siste døgnet er det registrert 262 nye smittetilfeller og fem coronarelaterte dødsfall i den australske storbyen Sydney. Fire av de døde var uvaksinerte, ifølge Reuters.

Smitterekorden registreres samtidig som at Sydney er inne i den sjuende uka av en ni ukers lang nedstengning.

Også delstaten Victoria stenger torsdag kveld ned i én uke for å få kontroll på deltaviruset. Det skjer etter at det har blitt oppdaget åtte nye tilfeller, som i stor grad har ukjente smitteveier. Nedstengningen omfatter blant annet millionbyen Melbourne.

- Ingenting av dette er valgfritt. Dette er en nedstengning, og den vil bli håndhevet med de beste hensikter for å få ned antall smittede igjen, sier delstatsguvernør i Victoria, Daniel Andrews, ifølge kanalen.

Brisbane, som ligger i delstaten Queensland, innførte lockdown 31. juli. Fra torsdag kveld dermed Australias tre mest folkerike byer være underlagt svært strenge regler.

Foto: Shutterstock / NTB

CNN sparket ansatte som kom uvaksinert på jobb:

CNN har sparket tre ansatte som kom på jobb uten å være vaksinert mot coronavirus.

Det fremkommer i et internt notat som CNN-sjef Jeff Zucker sendte til ansatte torsdag. Han minnet de ansatte på at coronavaksinasjon er obligatorisk for ansatte som vil være på kontoret eller på oppdrag der de kan komme i kontakt med andre ansatte.

– La meg gjøre det klart. Vi har nulltoleranse overfor slikt, skriver Zucker i notatet.

Nyhetsbyrået AP fik tilgang til notatet etter at innholdet først ble tvitret av CNN-journalisten Oliver Darcy. CNN har ikke oppgitt detaljer rundt oppsigelsen av de tre ansatte, eller opplyst hvor i selskapet de var ansatt.

(NTB)

Foto: AP / NTB

En til sykehus etter nestenkollisjon med elg:

En person er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter at vedkommende måtte svinge unna en elg og kjørte i grøfta i Tinn i Vestfold og Telemark fylke.

Meldingen om utforkjøringen, som skjedde ved Håkanesvegen, kom klokka 1 natt til fredag. De første opplysningene gikk ut på at bilen hadde truffet elgen.

– Viste seg at bilen unngikk å treffe elgen, men havnet i grøfta, opplyser Sørøst politidistrikt.

(NTB)

Person til sykehus etter brann:

En person er sendt til sykehus med brann- og røykskader etter en brann i en leilighet i Arendal natt til fredag.

- Vi fikk melding om at det brant i et batteri, men det er litt uklart hva det har brent i, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ronny Aateigen Andersen, til Dagbladet.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, opplyser politiet. Alle som var til stede, var oppegående da nødetatene ankom.

560 nye coronasmittede - 80 i Oslo:

Det siste døgnet er det registrert 560 coronasmittede i Norge. Det er 156 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste siden 21. mai.

Den gangen ble det registrert 714 nye smittede på ett døgn.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 378 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 270, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til fredag var det utført 6,6 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 139.778 personer testet positivt.

Til nå har 3.659.464 personer fått første dose av coronavaksinen, og 1.883.141 personer har fått andre dose.

Torsdag var 30 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før.

Til sammen er 804 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

80 av de 560 nye smittetilfellene er registrert i Oslo. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. Smittetallene er høyest i bydel Frogner.

(NTB)

Italia gjør coronapass obligatorisk for lærere:

Den italienske regjeringen har besluttet at coronapass skal være obligatorisk for lærere og passasjerer på offentlig transport og innenlandsfly.

De nye reglene gjør at ansatte på skoler og universiteter, men også studenter, vil trenge coronapasset.

Passet, som er en utvidelse av EUs coronapass, fungerer som et bevis på at man er vaksinert med minst én dose, har fått påvist smitte tidligere eller har testet negativ i løpet av de foregående 24 timene.

Regjeringen har allerede besluttet at passet fra 6. august er obligatorisk, blant annet om man vil spise innendørs på restauranter eller gå på kino og museum.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.