Nyhetsstudio

Victoria Løvik

Advarer svenskene:

Sverige letter gradvis på coronarestriksjonene, til tross for økt smittespredning i flere regioner.

Ifølge statsepidemiolog Anders Tegnell kommer smittespredningen fra blant annet nattklubbmiljøet og unge mennesker, melder Aftonbladet.

- Hvis du er i utlandet, bør du gjøre som i Sverige, ikke dra på nattklubber, sier Tegnell.

Selv om smittespredningen gradvis har avtatt, har flere regioner nå slått alarm om økende smittespredning. Antall smittetilfeller blant folk som har vært på utenlandsreiser har de siste ukene økt i Sverige.

Så langt er det registrert over 1,1 millioner smittetilfeller i Sverige.

Foto: AFP / Claudio Bresciani
Studioet fortsetter under annonsen

Brann i bobil: Frudalstunnelen stengt:

Det er meldt om brann i en bobil i Frudalstunnelen, skriver politiet i Vest på Twitter. Det er foreløpig ikke kjent om noen er skadd i brannen

- Tunnelen er stengt og nødetatene er på vei.

Kl. 12.42 opplyser politiet om at det ikke er snakk om åpne flammer og eier har kontroll med pulverapparat.

Barn (8) til sykehus etter sykkelulykke:

Politiet i Oslo rykket ut til Sognsveien ved Ullevål stadion onsdag ettermiddag, etter melding om en syklist som syklet på en åtte år gammel gutt.

- Barnet som er påkjørt blir fraktet til sykehus og blir ivaretatt av helse, melder politiet på Twitter.

Det er foreløpig ukjent skadeomfang.

- Det er en gutt på åtte år som skal ha blitt påkjørt av en syklist. Barnet var bevisst da vi ankom stedet. Per nå vet jeg ikke om skadeomfang, men det vil vi jobbe med å få i innhentet. Vi jobber med å få opplysninger fra vitner på stedet og syklisten, sier operasjonsleder Lina Odden til Dagbladet.

47 nye smittede i Bergen:

Det siste døgnet er det registrert 47 nye smittede i Bergen, skriver kommunen i en pressemelding.

17 av de smittede er nærkontakter, 1 er importsmitte, 17 har ukjent smittevei og 12 er ikke klarlagt.

- Det er fortsatt høye smittetall. I dag er det bekymringsfullt at vi ser en økning av smitte blant tenåringer; i tillegg til at den høye smitten blant unge voksne fortsetter. Det er positivt at så mange innbyggere tester seg. Jeg minner alle om at det kan være lurt å teste seg hvis man har symptomer eller har utsatt seg for stor smitterisiko. Dette gjelder også dersom man har fått vaksine, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug.

Foto: Alena Stalmashonak / Shutterstock / NTB

Obama snur om omstridt bursdagsfeiring:

USAs tidligere president Barack Obama møtte motstand etter at nyheten om den storstilte bursdagsfeiringen hans den kommende helga ble annonsert.

Ifølge flere medier, deriblant The Wall Street Journal og Sky News, skulle den tidligere presidenten invitere «hundrevis» av gjester til 60-årslaget på sin private eiendom på ferieøya Martha's Vineyard utenfor Cape Cod.

Flere republikanere raste mot den tidligere presidenten, da feiringa skulle finne sted samtidig som den fjerde smittebølgen herjer i USA. Nå er feiringa avlyst, skriver The New York Times.

- Som følge av spredningen av deltavarianten den siste uka, har den tidligere presidenten og Michelle Obama besluttet å nedskalere feiringa til bare familie og nære venner, sier Hannah Hankins, talsperson for Obama, i en uttalelse onsdag.

- Han setter pris på at andre sender sine bursdagsgratulasjoner fra lang avstand, og han ser fram til å se folk snart, legger hun til.

Foto: Foto: Rex / Shutterstock editorial / NTB
Raser mot feiring

Raser mot feiring

dagbladet

Politiet søker vitner etter voldshendelse i Oslo:

En kvinne ble utsatt for grov vold med en farlig gjenstand i skogsområdet Mærradalen bak Radiumhospitalet i Bydel Ullern den 9. juli 2021, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

- Politiet ber publikum ta kontakt dersom de har vært i området 9. juli 2021 mellom 18:30 og 19:15. Gjerningspersonen er beskrevet som en kvinne, heter det i en pressemelding.

Politiet opplyser at det er kommet inn flere tips i saken, blant annet et tips om en naken kvinne som er observert 10. juli rundt klokka 7 i Mærradalen.

- Hun ble møtt av en forbipasserende person og politiet ønsker også å komme i kontakt med denne kvinnen, skriver de.

17 nye smittetilfeller i Stavanger:

Det siste døgnet har Stavanger kommune registrert 17 nye tilfeller av coronaviruset. Sandnes kommune har registrert ni tilfeller.

Seks av tilfellene i Stavanger stammer fra utenlandsreise, ti er nærkontakter, mens ett tilfelle har ukjent smitteopphav, melder kommunen.

Av de ni tilfellene i Sandnes kommune det siste døgnet skyldes fire innreise, fire er nærkontakter mens smittesporing pågår for det siste tilfellet.

De to andre kommunene på Nord-Jæren, Randaberg og Sola, har ikke registrert noen nye smittetilfeller det siste døgnet, skriver Stavanger Aftenblad.

Strand kommune melder om tre nye smittetilfeller siste døgn, mens Time kommune melder om ett nytt tilfelle.

(NTB)

Foto: saiko3p / Shutterstock / NTB

Meteorologene peker på «synderen»:


Natt til onsdag var det dårlig vær og sterk kuling i Øst-Finnmark, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.

- Her er «synderen» som står bak det dårlige været i Øst-Finnmark. Dette lavtrykket ga nemlig sterk kuling i natt, med 26,2 m/s blant annet i Vadsø, skriver de på Twitter, og legger til:

- Og som lavtrykk flest, har det med seg nedbør også: Vardø for eksempel fikk 15,4 mm etter midnatt.

Det er natt til onsdag til onsdag ettermiddag sendt ut gult farevarsel for mye regn i Øst-Finnmark. Mest intens nedbør ventes nord på Varangerhalvøya og på sørkysten av Varangerfjorden.

Foto: Meteorologisk institutt

Togkollisjon i Tsjekkia - 50 skadd:

50 mennesker er skadd i en togulykke i Tsjekkia, ifølge en avis i landet.

Ulykka skjedde da to tog kolliderte i nærheten av landsbyen Milavce, melder avisa Deník. Det skal være brannmannskaper som har opplyst at 50 mennesker er skadd.

Nyhetskanalen CT 24 melder at to personer skal være døde og sju kritisk skadd. Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Samferdselsminister Karel Havlíček opplyser at et tog passerte et signal i Domazlice og kolliderte med et passasjertog. Han skriver på Twitter at han er på vei til ulykkesstedet.

- Situasjonen er alvorlig, skriver han.

Også den tsjekkiske jernbaneoperatøren Sprava Zeleznic bekrefter ulykka på Twitter. Milavce ligger i regionen Plzen i den vestlige delen av landet.

Forsvarer om drapssiktet klient: - Husker veldig lite :

- Han er i bedre form, men fortsatt vedig preget og lei seg for det som har skjedd.

Det sier Gunhild Lærum til Dagbladet onsdag morgen. Hun er forsvareren til den drapssiktede mannen i 40-åra, som er siktet for drapet på Fjellhamar natt til søndag.

- Han husker veldig lite av det som skjedde, sier forsvareren.

Hennes klient har tidligere ikke erkjent straffskyld for drapet, men skal ha samme bopel som den avdøde mannen.

Lærum vil kommentere om siktede nå har endret forklaring.

Foto: Stian Drake / Dagbladet
Bodde i samme hus

Bodde i samme hus

dagbladet

Ny trend i Trondheim: - Ble kraftig økt:

I løpet av helga er det blitt registrert 32 nye smittetilfeller av coronaviruset i Trondheim. Mandag fikk en person påvist smitte. Vedkommende er smittet i utlandet.

Kommuneoverlegen i Trondheim, Tove Røsstad sier til Adressa at én trend preger smittesituasjonen: Reising og flere kontakter.

- Det totale antallet nærkontakter ble kraftig økt sist uke med 581 nærkontakter i uke 30 mot totalt 46 uken før. Det gjør at en del flere sitter i karantene, og at mange skal teste seg, sier Røsstad til avisa.

570 personer ble testet mandag.

- Vi har en jevn strøm av folk som kommer reisende fra utlandet og andre kommuner, som står for mye av smitten. Det lokale utbruddet vi har hatt den siste tiden, synes å være ringet inn. Men vi forventer at smittetallene vil fortsette å gå opp og ned fremover ettersom vi får nye lokale utbrudd, sier hun.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.