Annonse

Nyhetsstudio

Deler av London oversvømt etter kraftig uvær
En kvinne går på en oversvømt gangvei i St. James's Park sentralt i London søndag. Foto: Victoria Jones/PA via AP/ NTB

Deler av London oversvømt etter kraftig uvær

Busser og biler er forlatt i vannmassene i den britiske hovedstaden London, etter at et voldsomt regnvær traff byen søndag og forårsaket flom flere steder.

Britiske meteorologer fra Met Office har advart at det kan falle opp mot 100mm regn søndag, nesten det dobbelte av gjennomsnittet for juli måned.

De har sendt ut oransje farevarsel for London og omliggende fylker fram til klokken 20 norsk tid, hvor de har advart mot flom og lynnedslag.

Brannvesenet i hovedstaden har allerede mottatt hundrevis av anrop fra bekymrede borgere, men hittil er det ikke rapportert om fare for menneskeliv.

En vei nær Queenstown Road i sørvest London ble stengt av politiet etter at tre dobbeltdekkere ble stående fast under en jernbanebro.

En av sjåførene fortalte nyhetsbyrået AFP, at passasjerene ble nødt til å gå av bussen da det begynte å lekke inn vann. Flere bilister i Walthamstow i nordøst London måtte også forlate bilene sine i regnværet.

Politiet har sagt det er flom i flere deler av øst London, og advarte om at flere tunneler og rundkjøringer er under vann.

Stormen i England kommer etter kraftig regnvær og flom i store deler av Vest-Europa, hvor over 200 mennesker har mistet livet. Belgia og Tyskland ble spesielt hardt rammet.

(NTB)

Annonse

Etterlyste siktet for drap og / eller medvirkning

Politiet har fredag pågrepet en mann for drapet på Mortensrud. Vedkommende er siktet for medvirkning til drap.

- Pågripelsen foregikk uproblematisk. Han samarbeider med politiet og vil bli framstilt for varetektsfengsling på mandag.

Det opplyser politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om det er gjort noe beslag etter pågripelsen.

De to personene som etterlyser er siktet for drap og/eller medvirkning til drap.

Alle de tre personene er kjente for politiet, men Enoksen si noe om hvordan de er kjent for politiet. Han vil ikke si noe om hvor de siktede personene er fra.

Politiadvokaten roser også lokalbefolkingen på Mortensrud for at de har kommet med informasjon til politiet, som har bidratt til siktelsene.


Den siktedes forsvarer, advokat Arve Ringsbye, opplyser til Dagbladet at mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

- Han er sikker på at politites etterforskning vil vise at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier Ringsbye til Dagbladet.

Baldwin uttaler seg etter tragedien

- Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor sjokkert jeg er, og min sorg knyttet til den tragiske hendelsen som førte til at Halyna Hutchins - en kone, mor og høyt verdsatt kollega - mistet livet, skriver Baldwin på Twitter.

- Jeg samarbeider fullt ut med politiet i forbindelse med politietterforskningen for å få klarhet i hvordan denne tragedien fant sted. Jeg har kontakt med hennes ektemann, og har tilbudt min støtte til ham og hans familie. Jeg har dyp medfølelse for ektemannen, deres sønn, og alle som kjente og var glad i Halyana.

Det var natt til fredag at filmfotograf Hutchins døde etter at skuespilleren Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust». Hutchins ble fløyet til sykehus, hvor hun seinere ble erklært omkommet. I tillegg ble Joel Souza skadd i forbindelse med hendelsen, og seinere fraktet til sykehus.

Les hele saken

Bryter tausheten etter tragedien

Annonse
Livstidsdømt fra HBO-serie siktet for drap på kona
SIKTET: Eiendomsmillionæren Robert Durst fra New York er syk med covid-19 og ble lagt i respirator på sykehus få dager etter at livstidsdommen falt i forrige uke. Nå er han siktet for drapet på kona. Foto: Myung J. Chung / Los Angeles Times via AP / NTB

Livstidsdømt fra HBO-serie siktet for drap på kona

Eiendomsarvingen Robert Durst (78), kjent fra HBO-dokumentaren «The Jinx», er siktet for å ha drept sin kone. Han ble nylig dømt til livstid for et annet drap.

Drapssiktelsen ble levert inn til en domstol i Lewisboro i New York tirsdag, bekrefter myndighetene fredag.

Kathleen Durst var 29 år gammel da hun forsvant i januar 1982. Liket ble aldri funnet. Mannen Robert Durst ble i forrige uke dømt for å ha drept venninnen Susan Berman, som ifølge påtalemyndigheten hjalp ham å skjule drapet på kona.

Ifølge påtalemyndigheten i Los Angeles skjøt han Berman i 2000 da hun skulle til å tilstå sin rolle. Politiet har gjentatte ganger forsøkt å komme til bunns i forsvinningen av kona, men Durst er ikke blitt siktet i saken før nå.

Durst har hele tiden sagt han er uskyldig.

(NTB)

Etterlyst vitne meldte seg for politiet
MELDTE SEG: Mannen som har meldt seg for politiet sto utenfor Coop-butikken på Nytorget i Kongsberg da han skal ha blitt skutt etter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Etterlyst vitne meldte seg for politiet

Torsdag ettermiddag etterlyste politiinspektør Per Thomas Omholt en mann som befant seg utenfor Coop-butikken på Nytorget i Kongsberg, og som skal ha blitt skutt etter med pil og bue.

- Personen meldte seg underveis eller svært kort tid etter pressekonferansen hvor jeg uttalte meg om det, sier Omholt til Dagbladet fredag ettermiddag.

- Det er svært, svært bra. Det liker vi veldig godt.

- Er det et vitne eller en fornærmet i saken?

- Slik som vi sa i går, er dette en person som skal ha blitt skutt etter. I så fall ligger det nærmere å være fornærmet enn vitne.

- Hva har denne mannen fortalt dere?

- Vi ønsker ikke å gå ut med hans forklaring på nåværende tidspunkt.

Espen Andersen Bråthen er siktet for å ha drept fem personer i Kongsberg onsdag kveld i forrige uke. Siktede har erkjent de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Torsdag fortalte Omholt at siktede nå vurderes som medisinsk avhørbar. Fredag forteller han at neste avhør etter planen vil finne sted på mandag.

- Vi planlegger å gjennomføre neste avhør på mandag.

Annonse

En person pågrepet etter Mortensrud-drapet

Oslo politidistrikt har etter drøye to ukers intensiv etterforskning i dag pågrepet en mann siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan.

Det melder politiet i en pressemelding.

To andre menn er også siktet i saken.

- Vi har grunn til å tro at de befinner seg utenlands, og de er etterlyst internasjonalt. Politiet gjør fortløpende vurderinger av hvorvidt personene skal etterlyses offentlig. Vi oppfordrer de aktuelle personene om å melde seg til politiet, skriver politiet videre.

Mannen som nå er pågrepet, vil bli framstilt for varetektsfengsling i løpet av helga.

- Siktelsene i denne svært alvorlige saken er et resultat av grundig etterforskning hvor godt samarbeid med lokalbefolkningen har vært viktig.

Det var på kvelden torsdag 7. oktober at Hamse Hashi Adan ble skutt på Mortensrud i Oslo. Dagen etter døde han av skadene.

Bistandsadvokat for Adans familie, John Christian Elden, skriver i en sms til Dagbladet at de håper dette betyr at politiet er på rett vei, og at det vil være et gjennombrudd.

Den siktedes forsvarer, advokat Arve Ringsbye, opplyser til Dagbladet at mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

- Han er sikker på at politites etterforskning vil vise at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier Ringsbye til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.