Annonse

Nyhetsstudio

344 nye coronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 344 coronasmittede personer i Norge. Det er 116 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 286 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 195, så trenden er stigende.

54 av de smittede er i Oslo. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antallet nye smittede på et døgn denne uken.

I alt har 137 471 personer testet positivt for corona her i landet siden i fjor vår.

Fredag var 17 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var åtte færre enn dagen før.

Til sammen er 800 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. I juli er det meldt om to døde, de siste dødsfallene ble registrert henholdsvis 3. og 30. juli.

(NTB)

Annonse

Biden kaller inn østeuropeiske Nato-land til telefonmøte

USAs president Joe Biden kaller inn de østeuropeiske Nato-medlemslandene til telefonmøte torsdag. På agendaen står den spente situasjonen i Ukraina.

Biden vil samle inn lederne fra landene for å brife dem om hans samtale med Russlands president Vladimir Putin tidligere denne uka, for å få deres perspektiver rundt situasjonen og understreke USAs forpliktelse til den transatlantiske sikkerheten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Det er lederne fra Bulgaria, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn som kalles inn. Biden vil lede konferansesamtalen etter å ha snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som har bedt USA hjelpe til med å demme opp for trusselen om en russisk invasjon.

Politibil i trafikkuhell

Onsdag kveld har en politibil kollidert med en annen personbil i Nybergsund. Det melder Innlandet politidistrikt på Twitter.

Hendelsen fant sted rett før klokka 20, i forbindelse med en utrykning.

Trafikkuhellet førte ikke til noen personskader, og kun til mindre materielle skader. Spesialenheten er rutinemessig varslet om hendelsen.

Annonse

Utbrudd ved Lovisenberg Omsorg+

Bydel St. Hanshaugen bekrefter overfor Dagbladet at et smitteutbrudd har rammet boligene ved Lovisenberg Omsorg+. Det er ikke mistanke om at det dreier seg om omikronvarianten.

- Det er nå totalt elleve smittetilfeller ved Lovisenberg Omsorg+. Seks er ansatte og fem er beboere. Første index var en beboer. Vi har fulgt opp med massetesting av alle ansatte og beboere, og opplever at dette er et utbrudd vi har god oversikt over. De smittede er i isolasjon. Vi følger retningslinjene for karantene og fullvaksinerte nærkontakter er ikke pålagt karantene når det her ikke er mistanke om omikron, skriver kommunikasjonsrådgiver Christine Thune i Bydel St. Hanshaugen i en e-post til Dagbladet.

Omsorg+ er kommunale boliger for personer over 67 år som stort sett klarer seg selv, men som «kan føle at det er utrygt, upraktisk eller ensomt å bo i eget hjem», ifølge Oslo kommunes nettsider.


Advarer mot svindel: - Ber aldri om passord

Advarer mot svindel: - Ber aldri om passord

Tjenesten Helsenorge brukes for tiden i epostsvindel. Falske eposter inneholder en lenke til en falsk nettside som etterligner innloggingssiden IDporten.

De falske epostene er forsøk på å svindle til seg informasjon som kan bli brukt til økonomisk vinning, skriver Norsk helsenett i en pressemelding.

De oppfordrer brukere til ikke å oppgi informasjonen det bes om eller trykke på lenker og vedlegg dersom man mistenker at man har mottatt en slik svindel-epost.

- Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk epost, sperr kort og kontoer så raskt som mulig. Hvis du har gitt personopplysninger, kan disse brukes til flere svindelforsøk, så vær oppmerksom i tiden fremover, står det i pressemeldingen.

Norsk helsenett legger til at Helsenorge aldri vil be om kredittkortinformasjon og sikkerhetskoder via tekstmelding eller epost.

(NTB)

Annonse

Alvorlig skadd etter påkjørsel

To personer er skadd, en av dem alvorlig, etter å ha blitt påkjørt i Ålesund onsdag.

Det er ikke kjent hvordan ulykken skjedde, men operasjonsleder Leif Arne Mork i Møre og Romsdal politidistrikt sier til NTB at de to ble påkjørt da de krysset veien i en 50-sone.

Personene, som er voksne, er fraktet til sykehus. Den ene beskrives som alvorlig skadd.

Mork sier at de har kontakt med bilføreren, og at de gjennomfører avhør av vedkommende. Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.19.


(NTB)