Nyhetsstudio

Kjersti Lien

16 nye smittetilfeller i Ørsta og Volda:

Det er lørdag kveld registrert til sammen 16 nye smittetilfeller i sunnmørskommunene Ørsta og Volda.

Tallet inkluderer de seks smittetilfellene som ble meldt tidligere lørdag, opplyser kommunene. Det var ventet at smittetallene ville fortsette å øke utover dagen.

Mens det ble bekreftet 16 smittetilfeller også fredag, var tallet hele 61 dagen før. Det er totalt registrert 113 smittetilfeller i Ørsta og Volda siden mandag.

Arrangører har måttet avlyse alle arrangementer i helgen, og Volda kommune har politianmeldt restauranten og utestedet MyKitchen i Volda etter smitteutbruddet.

- Det vil ikke bli innført andre tiltak nå i helgen. Vi skal ha et møte på mandag hvor vi vil ta stilling til det, sier Sølvi Dimmen, ordfører i Volda, til Dagbladet.

I Volda er det besluttet å sette barnehager og skolefritidsordningen på gult nivå fra mandag. Samme dag blir det vurdert om det skal innføres lokale forskrifter.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Båt kantret - redningshelikopter på vei:

En båt skal ha kantret utenfor Hitra, skriver politiet på Twitter.

Redningshelikopter og andre nødetater er på vei.

- Det vi vet nå er at det skal være en båt med to personer om bord om har kantret, og at disse nå befinner seg på et skjær, sier redningsleder Cecilie Øversveen i hovedredningssentralen til Dagbladet.

Redningshelikopter og redningsskøyte er på vei, sier hun.

Ifølge politiet er det litt grov sjø i området.

Bil på taket på Ring 3:

En bil har kollidert i et avkjøringsfelt på Ring 3/E6 på Teisen i Oslo. Det skriver politiet på Twitter.

Bilen skal ha havnet på taket. Sjåføren var alene i bilen og skal ikke være alvorlig skadd.

Det er kø på stedet, da avkjøringsfeltet er sperret og trafikken går forbi ulykkesstedet i ett kjørefelt.

Advarer om mulig vulkanutbrudd på Kanariøyene:

Myndighetene på den spanske kanariøya La Palma advarer om et mulig vulkanutbrudd etter kraftig seismisk aktivitet de siste dagene.

Det er innført gult farenivå, som er andre nivå på en skala med fire inndelinger. Det bor omkring 83.000 på øya, som er en av Kanariøyene og ligger utenfor kysten av det sørlige Marokko i Atlanterhavet.

Innbyggerne er blitt bedt om å forberede seg på evakuering, gjøre klar bagasje og ta med telefon, nødvendige dokumenter og medisiner.

Siden forrige lørdag er det registrert over 4.200 seismiske rystelser i området, langs vulkanryggen Cumbre Vieja. Forrige gang det var utbrudd på La Palma var i oktober 1971.

(©NTB)

La Palma er en av Kanariøyene. Foto: Tamara Kulikova / Shutterstock / NTB

En til sykehus etter ulykke:

En person er kjørt til sykehus og to andre til legevakta etter en frontkollisjon i Drammen. Det skriver politiet på Twitter.

Ulykken skal ha skjedd i en 50-sone, og det meldes om mye kø mot Konnerud.

- Patruljene våre holder orden på trafikken og etterforsker hendelsen på stedet nå, skriver politiet.

Advarer mot etsende rødt vann:

Dansk politi har gått ut med en advarsel om vannet i fjorden ved badeperlen Hvide Sande på Jylland.

En brann på et lakseoppdrettsanlegg har ført til at vannet noen steder i området har blitt farget rødt og er etsende, skriver den danske avisa BT.

Politiet oppfordrer derfor til at man holder seg unna vannet.

Brannen startet onsdag. Torsdag ettermiddag har de 40 personene som ble evakuert fått flytte tilbake, men slukningsarbeidet er ikke ferdig.

Hvide Sande i Danmark. Her fotografert i 2019. Foto: Oliver Foerstner / Shutterstock / NTB

Kjedekollisjon på E39:

Politiet i Sør-Vest melder om en kjedekollisjon på E39 i Sola kommune.

- Politi og brann rykker ut til melding om kjedekollisjon mellom 4-5 biler.

I en oppdatering melder politiet om store materielle skader.

- Fire biler bekreftet involvert, store materielle skader, ikke personskader meldt, men involverte blir tilsett av lege på stedet. Et felt er sperret, trafikken flyter fortsatt bra forbi.

Kalte inn norske muslimer etter 9/11:

I tida etter terrorangrepene i USA i 2001 kalte Politiets overvåkingstjeneste (POT) noen titalls norske muslimer til samtaler.

Møtene foregikk blant annet på hotellet Oslo Plaza, melder NRK.

POT var forløperen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som ifølge kanalen nå for første gang bekrefter at muslimer ble innkalt til samtaler.

- I den situasjonen vi var i, med det fokuset vi hadde hatt, hadde vi lite kontakt med og tilgang til informasjon fra islamistiske miljøer. Vi famla nok, som mange andre av våre søstertjenester, med å identifisere hvem vi skulle snakke med, sier stabssjef Erik Haugland i PST.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

- Slutt for «Åndenes makt»:

Programleder Tom Strømnæss sier til TV 2 at det ikke blir noe flere sesonger av «Åndenes makt».

Han legger ikke skjul på at han synes avgjørelsen er synd.

- Det blir ingen ny sesong med «Åndenes makt», i hvert fall ikke i overskuelig framtid. Etter 17 sesonger og 16 år har Discovery besluttet å legge serien på is. Hva de begrunner den avgjørelsen med, får du jo høre med dem om, sier Strømnæss til kanalen.

Hanne McBride er sjef i Discovery, som eier TV Norge, sier til TV 2 at det ikke er tvil om at programmet har vært en seermagnet gjennom mange år.

- Vi ser også at spøkelseshistorier og overnaturlige fenomener lenge har vært en Youtube-trend hos de unge, så i høst setter vi på et helt nytt program som heter Spøkelsesjegerne. Der har jakten på det uforklarlige fått en ny og litt annerledes drakt, når Lilli Bendriss, Victoria Skau og Bendik Hofseth skal oppsøke gamle forsamlingshus, forlatte hoteller, nedlagte klinikker, forhatte fengsler, dystre festningsanlegg og mørke kråkeslott, sier hun.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ole (24) funnet død:

Det var 24 år gamle Ole Endresen som ble funnet død i Loddefjord tirsdag.

Det bekrefter politiet i en pressemelding torsdag.

- Avdøde ble obdusert i dag og i samråd med pårørende kan politiet nå bekrefte at det var savnede Ole Endresen som ble funnet død, skriver politiet.

Ifølge politiet skal 24-åringen ha blitt funnet nedenfor en en bratt skråning.

- På bakgrunn av forholdene på funnstedet og de skadene avdøde var påført, fremstår det som at dødsfallet skyldes en fallulykke. Det er ikke noe som tilsier at det har skjedd noe straffbart, skriver politiet.

Flere bøter for karantenehotell-brudd :

Vest politidistrikt har ilagt en rekke personer 20 000 kroner i forelegg for karantenehotell-nekt.

Bruddene fant sted i juni, juli og august, skriver politiet i en pressemelding.

Personene det gjelder er, et par i 60- og 70-åra, et par i 20-åra, en kvinne i 50-åra, en kvinne i 40-åra, tre menn i 20-åra, en kvinne i tenåra.

Karantenehotell-nekterne hadde oppholdt eg i henholdsvis Spania, Nederland og Ukraina.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.