Annonse

Nyhetsstudio

Frykter fjerde bølge etter kraftig smitteøkning
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Frykter fjerde bølge etter kraftig smitteøkning

Coronasmitten i Norge har økt med hele 53 prosent på bare én uke, ifølge en sammenstilling av smittetall som NTB har gjort. Den kraftige smitteøkningen kommer i kjølvannet av at deltavarianten er blitt dominerende i Norge.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet at han er bekymret over smitteutviklingen.

- Det som nok bekymrer oss mest med den stigende smittetrenden vi ser i Norge, er at kommunene ikke skal klare å slå ned utbruddene før skolestart, sier han og legger til:

- Da kan vi i verste fall gå inn i en fjerde smittebølge med deltavirus bare noen uker før de siste 650 000 voksne har fått tilbud om vaksine. Det vil i så fall øke sannsynligheten for økt smitte blant uvaksinerte og gi ny stigning i alvorlige sykdomstilfeller og innleggelser, sier han.

Nakstad understreker at selv om en slik bølge har kommet raskt i en del land med høy vaksinedekning, som for eksempel Storbritannia, vil Norge få god hjelp av at rekordmange vaksinedoser blir tilgjengelige de neste ukene i Norge.

- Det gjør det lettere å beholde kontrollen noen uker til dersom vi samtidig følger gode smittevernrutiner og benytter kommunenes TISK-apparat til fulle, sier han.

I forrige uke ble det meldt om totalt 2187 nye smittede i Norge, en økning på 53,2 prosent fra 1428 smittede uka i forveien. NTB har tatt utgangspunkt i de nasjonale smittetallene som meldes fra registeret MSIS like etter midnatt hver dag.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Smitten opp over 50 prosent den siste uka

Annonse

Israels statsminister sparker forsvarsministeren

Benjamin Netanyahu fjerner Yoav Gallant fra sin posisjon som forsvarsminister i Israel.

Det melder Reuters.

Gallant har nylig uttalt seg negativt om Netanyahus omstridte plan om å revidere landets rettssystem, ifølge nyhetsbyrået.

Annonse

Melding om brann i lagerbygg

SISTE: Brannvesenet har slukket en mindre brann inne i lokalet. Røyken er avtakende og brannvesenet søker av bygget, skriver politite på Twitter.

Brannvesenet i Oslo ber naboer holde vinduer lukket etter kraftig røykutvikling fra lagerbygg i bydel Gamle Oslo. Det melder NTB.

Politiet skrev at nødetatene var på vei til stedet klokka 18.22.

– Vi har seks ressurser på stedet. Det er kraftig røykutvikling i bygget, så vi oppfordrer naboer til å holde dører og vinduer lukket, sier vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Politiets operasjonsleder Sven Christian Lie sier at det skal være snakk om et tomt lagerlokale, men at brannvesenet selvsagt vil søke og gå gjennom bygget for å se om noen har tatt seg inn.

Han legger til at brannvesenet er i ferd med å skaffe seg avgang til bygget, og at han derfor ikke vet om det er lokalisert brann på nåværende tidspunkt.

Annonse

TV 2: Bagasjetrøbbel på Gardermoen

Tekniske problemer på bagasjeanlegget i enkelte skranker på Oslo lufthavn Gardermoen skaper søndag noe forsinkelser for reisenede.

Det bekrefter pressekontakt i Avinor, Erik Lødding, Til Dagbladet. TV 2 omtalte saken først.

Lødding sier at reisende henvises til et annet innsjekkingsområde, og at det naturligvis skaper noe ekstra ventetid.

- Det fører til noe forsinkelser, men ikke i flytrafikken, sier han.

Det er ikke problemer for de som reiser med bare hånbagasje. Lødding understreker også at det flyter ganske greit, ut fra meldingene han har fått.

På det meste er det cirka 25 minutters ventetid.

Annonse