Nyhetsstudio

Marthe S. Lien

Politimann drept etter skyting ved Pentagon:

Pentagon, som huser USAs forsvarsdepartement, ble stengt i en drøy time etter en skyteepisode rett ved hovedinngangen tirsdag formiddag.

Ifølge nettavisen Politico forsøkte en væpnet mann å ta seg inn i det store bygningskomplekset, men ble skutt av en politimann. Ifølge nyhetsbyrået AP døde mannen på stedet.

Også en politimann ble skadd. Ifølge AP skal politimannen ha blitt knivstukket under hendelsen, og døde seinere av skadene. Det opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået.

Ifølge Pentagons egen sikkerhetsstyrke var situasjonen avklart i 12.15-tiden lokal tid, og ansatte og besøkende fikk igjen gå inn og ut av det store bygningskomplekset.

Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Mann i 50-årene hardt skadd i frontkollisjon:

Riksvei 3 gjennom Østerdalen er åpen for trafikk i begge retninger fra 06.30-tiden lørdag morgen etter å ha vært stengt i seks timer etter en frontkollisjon ved Lonåsen om lag 15 kilometer nord for Tynset.

Rett etter midnatt kolliderte en personbil og en vogntog. Ifølge avisa Østlendingen var vogntoget på vei nordover.

Sjåføren i personbilen satt fastklemt i over en time før han kunne fraktes til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse.

Sjåføren, en mann i 50-årene bosatt i Østfold, er hardt skadd.

-Siste rapport fra sykehuset er at skadene ikke er livstruende og at tilstanden er stabil, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til Dagbladet ved 09-tiden lørdag.

Den 30 år gamle sjåføren i det Litauen-registrerte vogntoget er ikke fysisk skadd.

Det var tørr veiebane, rundt null grader og gode kjøreforhold da ulykken skjedde.

- Veien var stengt i natt på grunn av politiets undersøkelser på stedet. Etterforskere har dannet seg et bilde av hva som skjedde, uten at jeg kan gå inn på det nå, sier operasjonsleder Hoft.

Kollisjonen skjedde ved utgangen av en kurve inn mot en rett strekning.

Ingen pågrepet etter knivdrap i Asker:

En ung mann ble knivstukket og drept i Åros i Asker fredag ettermiddag. Lørdag jakter politiet fremdeles på den antatte gjerningsmannen.

Ingen er ennå pågrepet i saken, opplyser krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Det var klokken 12.34 fredag ettermiddag at politiet mottok melding om hendelsen, som politiet tror var en slåsskamp mellom to personer. Det ble gjennomført livreddende arbeid på stedet, men livet sto ikke til å redde, og den unge mannen ble erklært død.

Flere personer ble vitner til hele eller deler av hendelsen.

- Flere vitner så vedkommende løpe vekk, sa operasjonsleder Christian Krohn Engseth i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter hendelsen.

Politiet har beslaglagt en kniv som ble funnet ved åstedet, og de antar at denne ble brukt i en slåsskamp mellom de to mennene. Politiet mener det er en relasjon mellom de to mennene.

(NTB)

Eksplosjonsartet båtbrann i Øygarden:

Lørdag morgen brøt det ut brann i en arbeidsbåt som ligger til kai i Øygarden i Hordaland, melder Vest politidistrikt.

I en oppdatering skriver politiet at brannen er slukket, og at brannvesenet tar seg om bord i båten.

Det er opprettet en sikkerhetssone på 15 meter.

- Det har vært noen små eksplosjoner om bord. I båter er det jo gjerne noe gass og drivstoff, som kan gjøre at brannen blir litt eksplosiv. Så selv om brannen nå er slukket, er det helt naturlig at det er varme om bord og at brannen kan blusse opp igjen, sier operasjonsleder Tatjana Knappen til Dagbladet.

Båten er av typen katamaran, forteller hun.

Det var en periode usikkert om noen var om bord i båten, men i en oppdatering skriver politiet at eieren av båten har bekreftet at han ikke savner noen arbeidere, og ingen skal ha vært om bord da brannen brøt ut.

KrF-nestor: Må akseptere abortloven:

KrF-nestor Torhild Bransdal fra Agder tar oppgjør med eget partis linje om abort. – KrF må tale tydelig om at de ikke vil røre dagens abortlov, mener hun.

Nå kaster KrFs sentralstyremedlem og avtroppende stortingsrepresentant fra Agder en brannfakkel inn i debatten om hvordan KrF skal reise seg igjen. Abortpolitikken må under lupen.

– Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Bransdal til Vårt Land.

Dagens abortlov gir kvinner rett til selvbestemt abort til uke 12. I valgkampen ble partileder Ropstad grillet om hvorvidt KrF vil innskrenke kvinners selvbestemmelse – uten å ha et klart svar.

– Vi må vise at vi er på lag med de kvinnene som må ta de vanskelige valgene. Det gjør vi best ved å si at vi motvillig aksepterer dagens lov og vil jobbe ut fra den, for da vet folk hva de har å forholde seg til, sier hun.

KrF fikk historisk lave 3,8 prosent ved stortingsvalget og havnet under sperregrensen. Partiet mistet dermed fem av sine åtte stortingsrepresentanter.

(NTB)

Kina løslater to canadiere:

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at to canadiske statsborgere er løslatt i Kina og på vei hjem.

Den tidligere diplomaten Michael Kovrig og forretningsmannen Michael Spavor har «forlatt kinesisk luftrom og er på vei hjem» og vil ankomme lørdag, fortalte Trudeau på en pressekonferanse i Ottawa.

Nyheten kom kort tid etter at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada i nærmere tre år, fredag ble løslatt og returnerte til Kina.

Kovrig og Spavor ble pågrepet i Kina i desember 2018, like etter at canadiske myndigheter pågrep Meng på grunn av en utleveringsbegjæring fra USA.

Spavor ble i august funnet skyldig i spionasje og ulovlig deling av statshemmeligheter. Han ble dømt til elleve år i fengsel, i en domstol i byen Dandong.

Også den tidligere diplomaten Kovrig var tiltalt for lignende forhold. Sakene førte til et svært anstrengt forhold mellom Canada og Kina. De gikk begge bak lukkede dører, og canadierne uttrykte sterk bekymring over mangelen på innsyn.

(NTB)

Fem anholdt etter mobilran:

En mann i 40-årene ble like før klokken 3 natt til lørdag truet med kniv og fraranet mobiltelefonen i Spikersuppa i Oslo sentrum.

Politiet opplyser at de er på utkikk etter fem unge menn som stakk fra stedet til fots i retning Nationaltheatret og Slottet etter ranet.

– Ransofferet ble ikke fysisk skadd, men er preget etter å ha blitt truet med kniv. Vi leter etter fem unge menn, kanskje i starten av 20-årene. Ifølge fornærmede skal de være afrikanere eller mørkhudet, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Like før klokken 4 melder politiet at de har anholdt fem personer ved Rådhusplassen, men de klarte ikke å knytte de fem til ranet.

– Men to av dem blir anmeldt for besittelse av narkotika, én for bæring av kniv, og alle fem blir bortvist fra området, opplyser politiet.

(NTB)

Østerdalen: Alvorlig skadd i frontkollisjon:

En mann er alvorlig skadd i frontkollisjon mellom en personbil og en trailer på riksvei 3 ved Lonåsen i Tynset kommune i Østerdalen.

Politiet fikk melding om ulykken som skjedde i en 80-sone, tre minutter etter midnatt natt til lørdag.

Føreren av personbilen satt fastklemt, men ved 1.30-tiden opplyser politiet at han er fløyet i luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

– Vi har fått opplyst at han er alvorlig skadd, men at det ikke står om livet, forteller operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

Riksvei 3 har vært stengt i begge retninger forbi ulykkesstedet siden midnatt.

– Krimteknikere er på stedet nå, og vi regner med at veien åpner utpå morgenkvisten lørdag, sier operasjonslederen.

(NTB)

Saksøkt for sexovergrep:

Storbritannias prins Andrew har godtatt at han har blitt saksøkt i USA for seksuelle overgrep, viser rettsdokumenter.

Andrew har hevdet at søksmålet ikke ble forkynt for ham på korrekt vis, da det levert til prinsens hjem i Windsor i England 27. august. Det ble deretter overlevert til hans advokat i USA i starten av denne uka.

Prinsens advokat og anklager Virginia Guiffre har nå blitt enige om at varselet trådte i kraft fra 21. september, ifølge rettspapirer i New York. Dronning Elizabeths andre sønn har frist fram til 29. oktober for å svare på søksmålet.

Tidligere i september lyktes Guiffre, som i dag er 38 år, å få en domstol i England og Wales til å formelt kontakte prisen angående saken i New York. Søksmålet gjelder forhold 20 år tilbake i tid, da Guiffre var 17 år og mindreårig i henhold til amerikansk lov.

Giuffre sier hun ble «lånt ut» til prinsen for sex av den amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein, som var en god venn av prinsen, og som begikk selvmord i et fengsel i New York i 2019 mens han ventet på å bli stilt for retten for menneskehandel og overgrep mot mindreårige.

Hun sier hun ble utnyttet av prinsen både i Epsteins millionbolig på Manhattan, på hans private øy i Karibia og hjemme hos Epsteins venninne Ghislaine Maxwell i London. Maxwell sitter varetektsfengslet, også hun tiltalt for menneskehandel.

Den 61 år gamle prinsen har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Giuffre. Til BBC sa han i november 2019 at han ikke husker å ha møtt henne, trass i at det fins bilder av de to sammen.

(NTB)

Slår tilbake mot søksmål

Slår tilbake mot søksmål

dagbladet

705 nye smittede:

Det siste døgnet er det registrert 705 coronasmittede i Norge. Det er 58 færre enn samme dag i forrige uke og fjerde dag på rad med fallende smittetall.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 691 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 935.

Fredag var 96 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før.

28 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 19 på respirator. Det er fem færre på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

(NTB)

Kvinne skadd etter sammenstøt i Bergen:

En kvinne skal være skadd etter et sammenstøt med en annen person i Bergen. Det forteller operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen, til Dagbladet.

- Nødetatene har akkurat kommet til stedet, så jeg kan ikke si noe mer om skadeomfang, forteller han.

På Twitter skriver politiet at det har vært et uhell hvor to personer har løpt i hverandre.

Meldingen fra politiet på Twitter var først at kvinnen var kjørt på av en elsparkesykkel.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.