Nyhetsstudio

Marlene Lundberg Holm

47 nye smittede i Bergen:

Det siste døgnet er det registrert 47 nye smittede i Bergen, skriver kommunen i en pressemelding.

17 av de smittede er nærkontakter, 1 er importsmitte, 17 har ukjent smittevei og 12 er ikke klarlagt.

- Det er fortsatt høye smittetall. I dag er det bekymringsfullt at vi ser en økning av smitte blant tenåringer; i tillegg til at den høye smitten blant unge voksne fortsetter. Det er positivt at så mange innbyggere tester seg. Jeg minner alle om at det kan være lurt å teste seg hvis man har symptomer eller har utsatt seg for stor smitterisiko. Dette gjelder også dersom man har fått vaksine, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug.

Haug opplyser til Bergens Tidende at ni sykehjem i Bergen nå er rammet av coronasmitte.

- Totalt er det ti ansatte og tre beboere som har fått påvist smitte, sier Haug.

I tillegg er 28 personer satt i karantene så langt i forbindelse med sykehjemsutbruddene. Dette var status sent tirsdag kveld.

Foto: Alena Stalmashonak / Shutterstock / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

474 nye smittetilfeller:

Det siste døgnet er det registrert 474 coronasmittede i Norge. Det er 179 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 871 coronasmittede per dag i Norge. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.268, så trenden er stadig fallende.

Fredag var 107 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var ti flere enn dagen før. 33 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 19 på respirator. Disse tallene oppdateres ikke i helgene.

(NTB)

Strømbrudd i Oslo:

I alt 439 strømkunder er rammet av et strømbrudd på Sofienberg i Grünerløkka bydel i Oslo like før midnatt søndag kveld. Klokken 00.15 var feilen rettet og strømmen tilbake for alle de berørte husstandene.

Nettleverandøren Elvia opplyser at strømbruddet ble meldt klokken 22.21 søndag kveld. Da var nesten 1500 strømkunder berørt, men vel 1000 av dem har fått strømmen tilbake ved 23.30-tida søndag.

Elvia opplyser at mannskap er i gang med å lokalisere og rette feilen.

Elvia ble etablert ved årsskiftet 2020 etter en sammenslåing av nettvirksomheten i Eidsiva Energi og Hafslund Nett. Selskapet har ansvar for strømdistribusjonen i Innlandet og Oslo, og i Akershus og Østfold i Viken.


(NTB)

Funn av død person ved Gabby-søkestedet:

CNN melder søndag kveld at det er blitt gjort funn av en død person i en skog i Wyoming Park, der 22 år gamle Gabby Petito ble meldt savnet.

Den avdøde personen er ikke identifisert, men under en pressekonferanse natt til mandag sier FBI at funnet samsvarer med beskrivelsene av Petito.

Gabby Petito har ikke gitt livstegn fra seg siden en tekstmelding til familien i slutten av august, og 11. september valgte de å melde henne savnet.

Gabby Petito og kjæresten Brian Laundrie la ut på bilferie sammen i juli, med planer om å krysse USA på tvers. Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

Han har siden nektet å uttale seg, og fredag ble det kjent at også han er forsvunnet. Politiet har omtalt ham som en "person av interesse".

Forsvinningsmysteriet har fått massiv medieoppmerksomhet i USA de siste dagene.

SAVNET: Gabby Petito (22). Foto: The Moab Police Department / AP / NTB
Nå har også forloveden forsvunnet

Nå har også forloveden forsvunnet

dagbladet

Ubåt-krangelen: Forsvarsministermøte avlyst:

Et planlagt møte mellom Frankrike og Storbritannias forsvarsministre er avlyst i kjølvannet av den betente ubåt-krangelen.

Det opplyser franske myndigheter.

Australia vraket nylig en ubåtkontrakt med Frankrike verdt flere hundre milliarder kroner og inngikk isteden et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia. Dette har satt sinnene i kok i Frankrike, som føler seg sveket.

Ubåt-krangelen har ført til at Frankrike har tilbakekalt sine ambassadører i USA og Australia, og saken omtales som en stor diplomatisk krise.

(NTB)

165 i 80-sonen:

Utrykningspolitiet har stoppet en sjåfør som kjørte alt for fort på E39 i Vestnes i Møre og Romsdal. Det skriver politiet på Twitter.

Sjåføren skal ha blitt målt til 165 kilometer i timen på et sted hvor fartsgrensa er 80 kilometer i timen.

- Førerkort beslaglagt og sak er opprettet, skriver politiet.

MC-ulykke ved Stavanger sykehus:

Klokka 22.25 fikk politiet i Sør-Vest melding om en trafikkulykke på E39 ved Ullandhaug.

- Politiet på stedet. Skal være en motorsykkel som har kjørt i bommen ved avkjøringen til SUS (Stavanger universitetssykehus). Fører er våken, blir tilsett av helsepersonell, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Roger Litlatun hos politiet forteller at MC-sjåføren blir fraktet til sykehus.

Han forteller videre at bommen som MC-en traff sperrer en avkjøring fra E39, og at den normalt er nede.

- Trafikken flyter greit forbi. Politiet er der og vil være der en stund - og ivareta motorsykkelen på stedet, samt snakke med vitner, sier Litlatun.

Front mot front-ulykke i Bergen:

110-sentralen Vest melder om en trafikkulykke i Bergen. Fire personer skal være involvert i en front mot front-ulykke på Haukås.

Vegtrafikksentralen opplyser at hendelsen fører til redusert framkommelighet på E39.

Ifølge politiet er nødetatene på stedet like etter klokka 21.30.

- Involverte blir tilsett av helse. Trafikale utfordringer på stedet, skriver de på Twitter.

Nær 4000 stemmer ble kastet under årets stortingsvalgI:

3 738 stemmesedler ble forkastet etter årets stortingsvalg, viser Valgdirektoratets endelige opptelling.

Det var i valgdistriktet Akershus at flest stemmesedler gikk i søpla, viser tall NRK har hentet fra direktoratet. Der var totalt 614 stemmer ubrukelige.

Færrest stemmer gikk til spille i Finnmark.

Den vanligste årsaken til at stemmer blir forkastet er at de mangler stempel.

- Man trenger ikke bruke en ordinær stemmeseddel. Man kan bruke et ark, skrive partiet man ønsker og hvilket valg det gjelder. Men dersom den mangler stempel, blir den forkastet, sier valgansvarlig Bertil Søfteland i Vestland fylke.

Tre av fire av de forkastede stemmene er fra forhåndsstemmingen. Hovedårsaken til at forhåndsstemmer blir kastet er at velgeren ikke er norsk statsborger og derfor ikke står i manntallet.

Antall forkastede stemmer ved årets stortingsvalg er rundt 1300 færre enn ved stortingsvalget i 2017, ifølge kanalen.

(NTB)

Militærfly styrtet i Texas:

Tre hus skal ha blitt skadd da et militærfly fikk problemer og styrtet i et boligfelt i Lake Worth i Texas i USA, skriver NBC News. Flyet skal ha truffet i hagen mellom fire hus.

Pilotene i flyet skjøt seg ut av flyet før det traff bakken, skriver kanalen. Brannvesenet i Lake Worth skriver på Twitter at det var et militært treningsfly som styrtet. Flere branner startet som følge av ulykken, men disse er nå under kontroll, skriver brannvesenet i en pressemelding.

En av pilotene skal være kritisk skadd etter at han traff noen strømledninger da han landet med fallskjerm. Den andre piloten er alvorlig skadd etter å ha landet i et tre.

Tre andre skal ha fått lettere skader da flyet traff bakken.

Lake Worth har rundt 4500 innbyggere, og huser blant annet en marinebase. Ulykken skjedde rundt 1,5 kilometer nord for basen.

-Jeg satt i bilen min da piloten kom og landet like vel. Mens jeg kjørte, hørte jeg en høy eksplosjon, sier et vitne, Cara Camp, til NBC 5.

Kaitlyn Deramus forteller til nyhetskanalen at hun så to personer skyte seg ut av flyet like før det krasjet. Hun løp rett til en av sine naboer som er lam, for å hjelpe vedkommende til å komme seg bort fra stedet.

Over 1000 husstander mistet strømmen som følge av hendelsen, men det er sent søndag kveld norsk tid bare 40 husstander uten strøm.

Valglokalene har stengt i Russland:

De aller siste valglokalene i Russland har stengt. Tidlig i opptellingen ligger det an til en klar seier til regjeringspartiet, som ventet på forhånd.

Det tre dager lange valget nærmer seg nå slutten mens stemmene telles opp i det enorme landet.

Etter at 9 prosent av stemmene er telt opp, har regjeringspartiet Forente Russland foreløpig en oppslutning på 38,75 prosent, mens Kommunistpartiet har 25,06 prosent, ifølge Valgkommisjonen.

I teorien er alle de 450 setene i Dumaen, underhuset i nasjonalforsamlingen, i spill. Regjeringspartiet Forente Russland er imidlertid på forhånd ventet å gå seirende ut.

Kreml har ryddet mange av rivalene av banen allerede før valget. Opposisjonelle er blitt satt i fengsel, pågrepet eller enkelt og greit nektet å stille.

Anklager om valgfusk og press mot velgerne har preget valget fra første dag, og uavhengige observatører fra velgerrettighetsorganisasjonen Golos har meldt om tusenvis av brudd på prosedyrene.

Observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har ikke vært til stede, på grunn av uenighet om vilkårene Russland har satt. Russland ønsket også å bare tillate et lite antall.

(NTB)

Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.