Annonse

Nyhetsstudio

Norge får én million ekstra Moderna-doser
Foto: NTB

Norge får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på 1 million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem.

– Med denne leveransen vil alle voksne over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av de to første ukene i september. Det betyr at Norge raskere kan gå tilbake til en mer normal hverdag, sier statsminister Erna Solberg (H).

Dosene kommer i tillegg til de til sammen 358 000 dosene Norge fikk i juli fra blant annet Litauen, Bulgaria og Romania. Med dette har Norge på kort tid fått over 1,3 millioner ekstra vaksinedoser.

Det er forventet at de ekstra dosene vil ankomme Norge allerede neste uke, deretter vil de bli fordelt ut til kommunene fra uke 34.

Annonse
Støre møter Lavrov i Oslo i ettermiddag
Utenriksminister Anniken Huitfeldt og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Støre møter Lavrov i Oslo i ettermiddag

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skal tirsdag ettermiddag ha samtaler med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Oslo.

Møtet er en høflighetsvisitt og finner sted i regjeringens representasjonsanlegg klokka 17, opplyser Statsministerens kontor.

Lavrov var mandag i Tromsø for å delta i toppmøte i Barentsrådet. Der møtte han blant annet utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Støre kjenner Lavrov godt fra sin tid som utenriksminister. I 2011 kom de fram til en avtale om en delelinje i Barentshavet som avsluttet en 40 år lang uenighet mellom landene. Lavrov har vært Russlands utenriksminister siden 2004.

(NTB)

Kvinne med barnevogn påkjørt

Politiet i Øst melder om en trafikkulykke i Lillestrøm. En kvinne med barnevogn har blitt påkjørt av en varebil.

Kvinnen gikk med sine to barn, et spedbarn på under ett år og en treåring, da en varebil kjørte på henne. Kvinnen er skadd, mens begge barna kom fra ulykken tilsynelatende uskadd.

Alle tre ble fraktet til Akershus universitetssykehus (Ahus). Barnefaren er på vei til sykehuset, opplyser operasjonsleder Terje Marstad.

Politiets operasjonsleder forteller til Romerikes Blad at ulykken kan se ut til å ha skjedd i forbindelse med en fotgjengerovergang på stedet.

- Dette er likevel ikke konkretisert nærmere. Vi er fortsatt på stedet og jobber, sier operasjonsleder Marstad til avisa.

I en oppdatering rett før klokka 16.30 melder politiet at bilførerens førerkort er tatt i beslag midlertidig.

Skadeomfanget på kvinnen er per nå ikke kartlagt, men antas å være moderat til alvorlig, skriver politiet.

- Det skal være snakk om moderate til alvorlige skader, men det er etter alle solemerker ikke kritisk, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Annonse
Varsler «spanske tilstander»
Foto: Meteorologisk institutt

Varsler «spanske tilstander»

Etter noen kjølige uker kan flere se fram mot ei uke med tosifrede temperaturer på gradestokken.

Lavtrykk i kombinasjon med varm søravind kan nemlig gi høye temperaturer på Østlandet.

- Vi har et ganske stort lavtrykk som ligger vest for Norge. Dette har med seg varme luftmasse fra sør. Vi må helt ned til tropiske områder rundt Spania for å finne opprinnelsen til disse luftmassene, sier statsmeteorolog Pernille Borander til NRK.

Luftmassene vil etter hvert ende opp i Nord-Norge, og kommer til å dra med seg milde temperaturer over hele Norge, skriver kanalen.

Hvor varmt det blir er avhengig av skydekke og vindforhold, men det ser ut som at Telemark kan få de aller høyeste temperaturene.

Les hele saken

Varsler 16 grader

BA: Ulriksbanen står: - Folk i gondolen

Ulriksbanen i Bergen har stoppet helt opp på grunn av teknisk feil på det øverste platået. Det opplyser daglig leder Amanda Haugland i Ulriken 643 til Bergensavisen.

I mellomtiden sitter folk fast i den ene gondolen, skriver avisa.

- Det som har skjedd er at vi har et teknisk problem med platået på øvre stasjon, den flytter seg fra høyre til venstre avhengig av hvilken gondol som går ut, og der er det oppstått en feil, sier Haugland til BA.

Annonse

Kvam: Siste nytt fra politiet

Politiet holder en ny pressebrif utenfor Kvam politistasjon klokka 15.00.

- I dag har vi hatt et søk i Tokagjelet, i elva. Det er gjort observasjoner av gjenstander og ting nede i elva som vi undesøker nærmere og sannsynligvis kan knyttes til hendelsen, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa.

På spørsmål fra pressen opplyses det at det var i formiddag det ble gjort observasjoner i elva.

Søket pågår fortsatt. Redningsmannskapet skal benytte seg av undervannskamera, forteller politiet.

- Dette vil pågå inntil videre. Mens denne operasjonen pågår er hovedveien oppe i Tokagjelet stengt. Parallelt med dette pågår det et søk i Movatnet etter de tre savnede.

Det skal også settes i gang dronesøk med mannskap fra Bergen brannvesen.

- De skal søke med drone i et område som er vanskelig å komme til til fots. I går søkte vi i området med helikopter.

Politiet får også hjelp av et lokalt oppdrettsselskap som skal sette opp en not som skal fange opp gjenstander i elva.

- Målet er å hindre at de savnede havner ut i Hardangerfjorden.

Laupsa understreker at det er viktig at sikkerheten til redningsmannskapene ivaretas. De jobber under krevende forhold, spesielt oppe i Tokagjelet.

- Det er fare for ras og det er utfordrene å jobbe i elva der.

To menn og en kvinne ble meldt savnet søndag kveld etter at de forsøkte å krysse Tokagjelselva i en liten båt like ovenfor en stor foss med et fall på 15 meter.

Gjennom natt til mandag og hele mandag har letemannskaper lett nedover elva. Mandag ble båten funnet, i tillegg til en åre og noen klær. Samme kveld gikk søket over i søk etter antatt omkomne.

Kvam: Siste nytt fra politiet
Her snakker innsatsleder Svein Valland Laupsa i Vest politidistrikt og politistasjonssjef Terje Sperrevik i Norheimsund med pressen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Les hele saken

Dette er de savnede