Annonse

Nyhetsstudio

Græsvik og Wolasmal: - Fortsatt i Kabul
TV 2-jorunalist Fredrik Græsvik. Foto: Vidar Ruud / NTB

Græsvik og Wolasmal: - Fortsatt i Kabul

TV 2s midtøstenkorrespondent Fredrik Græsvik sier til Dagbladet at han ikke var på flyet med evakuerte nordmenn som landet i København tidlig onsdag morgen.

- Jeg er fortsatt i Kabul, skriver Græsvik i en SMS til Dagbladet.

NRK-korrespondent Yama Wolasmal har heller ikke forlatt Afghanistan.

- Jeg er fortsatt i Kabul, skriver Wolasmal i en SMS til Dagbladet.

Græsvik har tidligere fortalt til egen kanal at han jobber med å komme seg ut av Afghanistan.

- De aller fleste av de som ønsker å komme seg ut nå vil bli avvist. Det er vanskelig nok for oss vestlige borgere som har ytret ønske om å få forlate Afghanistan, fordi det er så å si umulig å ta seg trygt til flyplassen under de rådende forholdene, sa Græsvik til TV 2.

Les hele saken

NRK-korrespondent i sikkerhet

Annonse

CNN: Økt aktivitet på testområder for atomvåpen i flere land

Russland, Kina og USA har alle økt aktiviteten og anlagt nye bygg på områder for testing av atomvåpen, melder CNN.

Satellittbilder som kanalen har skaffet til veie, indikerer at landene kanskje gjør seg klare for nye tester av atomvåpen, ifølge en professor med ekspertise på området.

- Vi ser mange hint om at Russland, Kina og USA kanskje gjenopptar kjernefysisk testing, sier professor Jeffrey Lewis ved Middlebury Institute of International Studies at Monterey.

CNN har også snakket med en annen ekspert som mener det samme. Imidlertid foreligger det ingen bevis for at slike tester er underveis.

De tre landene har skrevet under på den såkalte prøvestansavtalen, som forbyr kjernefysiske prøvesprenginger. Men USA og Kina har ikke ratifisert avtalen, og de er dermed ikke forpliktet til å følge den.

I februar sa Russlands president Vladimir Putin at han kommer til å beordre en prøvesprenging hvis USA gjennomfører en test.

(NTB)

Oversvømmelse og stengte gater i Oslo sentrum
Foto: NTB

Oversvømmelse og stengte gater i Oslo sentrum

Politiet sperret fredag morgen Møllergata i Oslo sentrum på grunn av oversvømmelse. Det regner mye, men disse problemene skyldtes en sprukket vannledning.

- Vi har vært nødt til å bistå brannvesenet og Oslo kommune ved Møllergata. Slik som situasjonen er der, er det sannsynligvis et vannrør som har sprukket, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB klokka 8.20.

- Så dette skyldes ikke mye nedbør?

- Det var det vi trodde i utgangspunktet, men brannvesenet sa nylig til oss at det kan være et vannrør som har sprukket. Så snart Oslo kommune har fått sitt sperremateriale på stedet, så drar vi derfra.

Pedersen forteller at det generelt er mye vann i Oslo-området.

- Trafikken ser ut til å gå veldig greit foreløpig, men fortsetter det med mye nedbør så kan det oppstå problemer på de faste stedene.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter i en melding på sine nettsider at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning, og advarer beboere mot brunt vann i springen:

«Beboere i store deler av Grünerløkka og sentrum kan få brunt vann i springen i dag, fredag 22. september. Årsaken er en lekkasje på en hovedvannledning. Vi jobber med å reparere vannledningen. Det er ikke farlig å drikke vannet. Utsett klesvask til vannet er klart.», skriver etaten.

Vannlekkasjen ble stanset en stund før klokken 9, og mannskapene fra vann- og avløpsetaten arbeider på bruddstedet ved Møllergata 6.

(NTB)

Annonse

Journalist hevder seg kidnappet i Göteborg

En mann som sier han er journalist, tok kontakt med politiet i Göteborg fredag morgen og hevder han har blitt kidnappet.

Mannen, som ikke er svensk statsborger, hevder han ble bortført av noen han skulle intervjue, skriver Aftonbladet.

Han kom løpende på gaten uten sko, melder politiet. De jobber med å finne ut hva som har skjedd.

(NTB)

Sverige: To døde etter pubskyting

Flere personer ble skutt på en pub i Sandviken nord for Stockholm torsdag kveld, melder svensk politi.

To personer er døde, melder politiet fredag morgen. To andre er såret.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.18 torsdag.

- På stedet ble det funnet flere personer med skuddskader, hvorav to med livstruende skader, skrev politiet torsdag kveld.

Ingen var pågrepet fredag morgen.

Ifølge Expressen antar politiet at én person mistenkes for å ha vært målet, mens de tre andre antas å ha vært tilfeldige ofre som befant seg på puben.

Puben skriver at den holder stengt i helgen på grunn av det tragiske som har skjedd.

Sandviken ligger rundt 20 mil nord for Stockholm og 13 mil fra Uppsala. Begge steder har det den siste tiden vært alvorlige voldssaker som knyttes til gjengkriminalitet.

(NTB/Dagbladet)

Annonse