Annonse

Nyhetsstudio

Skøyenåsen: De skadde har forklart seg
Her blir den siktede pågrepet. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Skøyenåsen: De skadde har forklart seg

Begge de to unge mennene som ble skadd i en skyteepisode på t-banen på Skøyenåsen i Oslo har forklart seg for politiet. Det bekrefter deres bistandsadvokatene deres overfor Dagbladet.

Begge de to ble alvorlig skadd, men er nå utenfor livsfare.

- Min klient er veldig sliten, men har avgitt en lengre forklaring til politiet. Nå ber han om at familien hans får ro, sier bistandsadvokat Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Det siste er en anmodning som deles av bistandsadvokaten til den andre skadde.

- Fornærmede har gitt et detaljert avhør til politiet. Han er selvfølgelig sterkt preget av det som har skjedd, men er heldigvis på bedringens vei. Familien ønsker nå fred og ro rundt seg, og har tiltro til at politiet gjør jobben sin, sier bistandsadvokat Sidra Bhatti til Dagbladet.

En mann i 30-åra er siktet for drapsforsøk. Han ønsker fortsatt ikke å forklare seg, opplyser hans forsvarer Daniel Storrvik til NTB.

Politiadvokat Henrik Rådal opplyser til Dagbladet onsdag at de fortsatt leter etter ett av de to våpnene den siktede skal ha hatt på T-banen. Det ble beskrevet som en svart pistol. Den er ikke funnet. Ellers pågår det fortsatt en rekke avhør i saken, sier Rådal.

Annonse

Enighet om statsbudsjett

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er blitt enige om neste års statsbudsjett, opplyser partiene i en pressemelding.

Budsjettet vil bli presentert i dag klokka 10.

NRK: 25 barn med tilknytning til Norge skal ut fra Gaza søndag

Ifølge NRK skal 56 personer med tilknytning til Norge slippes ut av Gazastripen søndag.

25 av dem er under 18 år, og den yngste er et halvt år gammel.

44 av de 56 personene har norsk statsborgerskap. Elleve av dem har palestinsk statsborgerskap og én er svensk.

Annonse

Russiske droneangrep mot Ukraina

Russland har gjennom natten angrepet Ukraina med en krysserrakett og tolv droner, ifølge det ukrainske luftforsvaret.

Ti av de tolv dronene ble skutt ned av ukrainsk luftvern før de traff målene sine, ifølge uttalelsen fra luftforsvaret tidlig søndag morgen.

Krysserraketten ble ikke skutt ned, men nådde heller ikke målet sitt, ifølge luftforsvaret, som ikke går i detalj om hva som skjedde.

Luftforsvaret oppgir heller ingen opplysninger om hva som skjedde med de to dronene som ikke ble skutt ned, men det dreide seg om iranskproduserte Shahed-droner på vei mot det nordvestlige Ukraina, ifølge luftforsvaret. Flesteparten av dem ble skutt ned i Mykolaiv-regionen sør i landet, står det.

Russiske myndigheter hadde i morgentimene ikke kommentert saken. Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene fra Ukraina.

Det var tidlig på morgenen ikke kommet meldinger om ødeleggelser.

(NTB)

USA: Israel vil opprette store sikkerhetssoner i Gaza

Israel har gått med på å sette av store sikkerhetssoner sør på Gazastripen idet militæraksjonen der utvides, ifølge USAs utenriksdepartement.

Dette er klart etter utenriksminister Antony Blinkens reise til regionen, og hans fjerde besøk til Israel siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober, melder NBC News.

Opplysningen om opprettelsen av sikkerhetssoner er kunngjort av en ikke navngitt tjenesteperson i amerikansk UD. Vedkommende sier at sonene skal bli langt større enn opprinnelig planlagt, og at det fortsatt gjenstår å få på plass detaljer.

Avtalen innebærer at folk fortsatt må forlate hjemmene sine, sier vedkommende, som legger til at det fortsatt også kan finne sted antiterroroperasjoner også i sikkerhetssonene.

(NTB)

Annonse