Annonse

Nyhetsstudio

Skøyenåsen: De skadde har forklart seg
Her blir den siktede pågrepet. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Skøyenåsen: De skadde har forklart seg

Begge de to unge mennene som ble skadd i en skyteepisode på t-banen på Skøyenåsen i Oslo har forklart seg for politiet. Det bekrefter deres bistandsadvokatene deres overfor Dagbladet.

Begge de to ble alvorlig skadd, men er nå utenfor livsfare.

- Min klient er veldig sliten, men har avgitt en lengre forklaring til politiet. Nå ber han om at familien hans får ro, sier bistandsadvokat Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Det siste er en anmodning som deles av bistandsadvokaten til den andre skadde.

- Fornærmede har gitt et detaljert avhør til politiet. Han er selvfølgelig sterkt preget av det som har skjedd, men er heldigvis på bedringens vei. Familien ønsker nå fred og ro rundt seg, og har tiltro til at politiet gjør jobben sin, sier bistandsadvokat Sidra Bhatti til Dagbladet.

En mann i 30-åra er siktet for drapsforsøk. Han ønsker fortsatt ikke å forklare seg, opplyser hans forsvarer Daniel Storrvik til NTB.

Politiadvokat Henrik Rådal opplyser til Dagbladet onsdag at de fortsatt leter etter ett av de to våpnene den siktede skal ha hatt på T-banen. Det ble beskrevet som en svart pistol. Den er ikke funnet. Ellers pågår det fortsatt en rekke avhør i saken, sier Rådal.

Annonse

Giuliani-medarbeider kjent skyldig i ulovlig valgkampfinansiering

En tidligere medarbeider av Donald Trumps eksadvokat Rudy Giuliani er kjent skyldig i å ha gitt ulovlige valgkampbidrag for å påvirke amerikanske politikere.

Bidragene ble også gjort for å fremme egne næringslivsinteresser, ifølge tiltalen mot forretningsmannen Lev Parnas.

Fredag kjente en jury i en føderal domstol i New York ham skyldig i tiltalen.

Påtalemyndigheten anklager Parnas for å ha brukt andre folks penger til å te seg som en person med stor politisk innflytelse og smigre seg inn på noen av USAs fremste republikanere. Blant annet var han tiltalt for å ha gitt ulovlige pengebidrag til en innsamlingskomité som støttet tidligere president Trump.

Han var også tiltalt for å ha brukt rikdommen til en russisk finansmann for å gi bidrag til amerikanske politikere. Parnas avviste anklagene.

- Jeg har aldri gjemt meg for noen, sa han utenfor rettssalen fredag.

Parnas ble kjent skyldig på samtlige punkter. Hans tidligere forretningspartner Giuliani, som var Trumps personlige advokat, var ikke tiltalt i denne saken.

Saken mot Parnas har fått stor oppmerksomhet i USA på grunn av hans rolle i Giulianis innsats for å få Ukraina til å etterforske Joe Bidens sønn før presidentvalget.

(NTB)

Politibil kolliderte under utrykning

En politibil kolliderte fredag kveld med en annen personbil under en utrykning i Stavanger.

Det melder Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Ingen personer ble skadd i forbindelse med kollisjonen, men det er noe materielle skader på bilene. Trafikken flyter forbi ulykkesstedet.

Annonse

Flere meldinger om nødrakett

Det er gjort flere observasjoner om en nødrakett i Byfjorden utenfor Kristiansand.

Meldingene kom inn rundt klokka 21.50. Det melder politiet i Agder på Twitter.

Hovedredningssentralen er varslet om hendelsen. Brannbåten og redningsskøyta rykker ut.

- Vi har mannskaper fra brann og redningsskøyte på vei ut i fjorden, og en politipatrulje stasjonert på et utsiktspunkt med drone. Vi har foreløpig ikke avdekket noen som er i nød, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Dagbladet klokka 22.10.

Han understreker likevel at de vil fortsatte å undersøke saken.

- Det er gjort flere observasjoner.

Innfører strengere tiltak

Hol kommune innfører en egen lokal forskrift om at alle nærkontakter til coronasmittede skal gå i karantene i sju dager.

Tiltaket kommer etter at 50 personer er registrert smittet i et nytt utbrudd den siste uken i kommunen, skriver Hallingdølen. 70 prosent av de smittede er ikke vaksinert.

Forskriften oppgir ingen unntak for vaksinerte. Den trer i kraft fredag og varer til og med 5. november.

Det gis heller ingen anledning for å teste seg ut av karantenen på noe vis.

(NTB)

Annonse

Sky News: Mann pågrepet etter Manchester-terror

En mann er pågrepet på Manchester flyplass i forbindelse med selvmordsbombingen på Ariana Grandes konsert i Manchester i England i 2017, melder Sky News.

24-åringen ble pågrepet på flyplassen, mistenkt for å ha assistert eller deltatt i forberedelser av terrorhandlinger, opplyser politiet i Manchester til Sky News.

Mannen, som er fra Manchester, ble arrestert kort tid etter at han kom tilbake til Storbritannia.

Han sitter fortsatt i varetekt og vil bli avhørt.

22 personer ble drept og mange flere såret da Salman Abedi, en ung brite med libyske røtter, sprengte seg selv utenfor Manchester Arena 22. mai 2017. Eksplosjonen ble utløst idet publikum var i ferd med å forlate en konsert med den amerikanske artisten.