Nyhetsstudio

Småfly styrtet i nabolag i California

Et småfly har styrtet i et nabolag i Yorba Linda i delstaten California. To hus begynte å brenne, ifølge brannvesenet i Orange County.

Meldingene om ulykken dukket først opp i sosiale medier, der det er publisert flere videoer av hus i nabolaget som står i brann og vrakrester som ligger i veien.

Ifølge NTB opplyser Luftfarttilsynet at flyet som styrtet, var et tomotors Cessna 414A. Flytypen kan ta inntil åtte passasjerer pluss en eller to piloter. Det ble bygget 1070 Cessna 414 mellom 1968 og 1985. Varianten 414A ble introdusert i 1978.

Nyhetsbyrået AP melder i morgentimene mandag at totalt fem personer har omkommet i ulykken.

Foto: Joshua Nelson/Reuters

Studioet fortsetter under annonsen

Brann i kontorbygg i Oslo

Oslo-politiet har rykket ut etter melding om brann i Østre Aker vei.

- Det er lokalisert en brann i fjerde etasje, men omfanget er uvisst. Bygget består av flere firmaer og de ansatte har evakuert seg selv. Vi har ikke noe klar oversikt på hvor mange som var i bygget, men det er ingen indaksjoner på at noen er skadd, forteller operasjonsleder Christian Kron Engseth til Dagbladet.

Rykker ut etter mulig knivhendelse

Politiet i Sør-Øst melder at de og ambulanse rykker ut til Konnerud etter melding om en hendelse hvor det skal være snakk om bruk av kniv.

- Vi har akkurat kommet fram til stedet. Vi vet ingenting om hva som har skjedd, men er i kontakt med fornærmede og eventuelle vitner på stedet, forteller operasjonsleder Eskild Hagen til Dagbladet.

Han sier at vedkommende ikke skal være hardt skadd, men at de altså ikke vet noe om hva som har skjedd.

Politiet leter etter gjerningspersoner.

Dagbladet følger saken.

Åpner for ny folkeavstemning

Statsminister Theresa May gjør et siste forsøk på å få Parlamentet til å si ja til en plan for Storbritannias vei ut av EU, skriver NTB.

- Dette er siste sjanse for å komme ut av den fastlåste situasjonen, insisterte May da hun la fram planen tirsdag.

Forslagene utgjør ifølge May «en ny brexitavtale», som blant annet innebærer at Parlamentet skal stemme om hvorvidt det skal holdes en ny folkeavstemning om brexit.

I sin tale advarte May også de folkevalgte om at de som sier nei til planen, i realiteten vil stemme for å stanse brexit, og at de dermed ikke vil levere i overensstemmelse med hva det britiske folket stemte i folkeavstemningen i 2016.

Avstemningen skal først holdes i juni, men allerede før hun la forslagene fram, er de blitt møtt med mistro. Kritikere mener at Mays nye plan kun inneholder kosmetiske endringer sammenlignet med forslagene som tidligere er blitt nedstemt av Parlamentet.

Kjørte inn i hage og traff hus

En bil med tre personer kjørte inn i en hage og traff et hus i Oalsgata i Sandnes omkring klokka 17 tirsdag ettermiddag. Politiet i Sør-Vest melder om ukjent skadeomfang etter hendelsen.

- Politiet er på stedet sammen med ambulanse. Meldt om skade på en av personene. Ukjent årsakssammenheng, skriver politiet på Twitter.

Foto: Angelica Hagen / Dagbladet

Sendt til sykehus etter sykkelkollisjon

Politiet i Oslo rykket tirsdag ut til Fornebuveien i forbindelse med melding om en sykkelulykken. To syklister hadde kollidert, og en av syklistene var skadd.

Vedkommende fikk behandling av ambulansepersonell på stedet, men ble etter hvert fraktet videre til Ullevål sykehus.

- Frykter alvorlig nakkeskade. Vi er fremdeles på stedet og foretar vitneavhør, skriver politiet på Twitter.

Første kvinne fikk Abelprisen

Den høythengende Abelprisen har vært delt ut siden 2003, men først i år gikk den til en kvinne. Tirsdag fikk amerikanske Karen Uhlenbeck prisen fra kong Harald.

Den amerikanske matematikeren, som er professor emeritus ved matematisk institutt ved University of Texas i Austin, har fått prisen for sitt banebrytende arbeid innenfor geometriske partielle differensialligninger, gaugeteori og integrerbare system, og for den fundamentale betydningen arbeidet hennes har hatt innen analyse, geometri og matematisk fysikk, for å bruke juryens egne ord.

Arbeidet til Uhlenbeck, som er 76 år gammel, har ført til noen av de viktigstene framskrittene innen matematikken de siste 40 årene. Uhlenbeck er også en sterk forkjemper for likestilling mellom kjønnene i forskning og i matematikk.

Prisen ble overrakt av kong Harald i Universitetes aula i Oslo torsdag ettermiddag. Tidligere på dagen hadde hun også møtt kongen under en audiens på Slottet.

Abelprisen er oppkalt etter den norske matematikeren Niels Henrik Abel. Internasjonalt regnes han som en av de største matematikere de siste 200 årene. I Norge betraktes Abel som den fremste matematiker gjennom alle tider, ofte sammen med Sophus Lie.

(NTB).

FØRSTE KVINNE: Kong Harald overrekker Abelprisen til Karen Uhlenbeck frå University of Texas, Austin, USA, i universitetets aula. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.

Styrtregn i sør - vått i to døgn

Det varslede flomværet har allerede satt inn i sør, og ifølge værvarslene blir det regn over store deler av Sørlandet og Østøandet i to døgn fram til torsdag kveld.

I Vennesla sentrum utenfor Kristiansand sto en parkeringsplass under vann allerede ved 15-tiden tirsdag.

NVE varsler nå "svært kraftige regnbyger" kommende døgn både i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud,Oslo, Akershus og Oppland.

Varselet om styrtregn har oransje farge og nest høyeste farenivå.
Det kan komme lokale regnbyger på opp mot 20 millimeter i timen og 100 millimeter i løpet av 18 timer.

Det foreløpige varselet går fram til klokka 11 onsdag.

Flomvarselet er gult og på nest høyeste nivå for Aust-Agder, Telemark, Buskerud og deler av Oppland, mens Sogn og Fjordane og Hordaland derimot har farevarsel for skogbrann.

VENNESLA SENTRUM 15.30: Sluk og avløp på Hunsøya greier ikke holde unna for styrtregnet. Og mer kommer. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.

OBS! Meteorologene sender ut farevarsel!

OBS! Meteorologene sender ut farevarsel!

dagbladet.no

Røykutvikling på skole i Grimstad - røykdykkere på plass

Politiet i Agder melder om røykutvikling i et ventilasjosanlegg på Landvik skole i Grimstad.

- Vi vet ikke noe mer enn at SFO avdelingen har blitt evakuert, og at røykutvklingen kommer fra en himling, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivande til Dagbladet.

Han forteller at røykdykkere er på vei inn, men kan ikke si noe om skadeomfanget.

Politiet melder seinere at det er kontroll på stedet.

- Det har ikke vært sett åpne flammer, men røyk på et loft. Alle barn ble raskt evakuert og de fleste er nå hentet av sine foresatte. Det er ikke meldt om skadde på personer, skriver de.

Avslutter gravingen etter Trine Frantzen

Vest politidistrikt avslutter søket etter levningene av Trine Frantzen. Det skriver politiet i en pressemelding.

Forrige uke ble det gjennomført krimtekniske undersøkelser i fem graver på Øvsttun gravplass uten funn av interesse for savnetsaken etter kvinnen. Politiet har avsluttet gravingen.

- Vi vil i tiden fremover vurdere hvorvidt vi skal gjøre ytterligere undersøkelser på Øvsttun gravplass, skriver politiet.

Etterforskningen fortsetter likevel, uten at politiet vil gi detaljer om hva som skjer videre.

Skal ha blitt drept med overdose og dumpet i grav på kirkegård

Skal ha blitt drept med overdose og dumpet i grav på kirkegård

dagbladet.no

Kripos advarer mot Vipps-svindel

Kripos har registrert at Vipps-svindel brer om seg, og ber folk være oppmerksomme. Politiet i Agder etterforsker nå ytterligere et svindelforsøk med tjenesten.

– Vi er kjent med flere tilfeller av svindelforsøk av Vipps-kunder. Husk at ingen seriøse firmaer ber om pinkoder, passord eller betalingsinfo på sms eller telefon, advarer Kripos i en melding på Twitter.

Det er få som anmelder svindel eller forsøk på svindel. Kripos ber folk være flinke til å anmelde. De minner om at slik svindelen kan skje både via sms, telefon, epost, applikasjoner og nettsider.

– Vi anbefaler deg i tillegg å kontakte banken din og forsikringsselskapet ditt. Har overføringen av penger nettopp skjedd? Ring banken umiddelbart og forsøk å stanse overføringen, er blant nettsvindel-rådene fra Kripos.

(NTB)

Audun Hageskal, Øystein Andersen og Mina Ridder-Nielsen Janssen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.