Annonse

Nyhetsstudio

33 studenter smittet ved Universitet i Bergen

- Totalt er det 33 studenter som er bekreftet smittet ved Universitet i Bergen, sier Margareth Hagen, rektor ved universitetet.

- Det er 20 studenter som er smittet som går på samme studium ved samfunnsvitenskapelige fakultet, sier rektoren til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg vet ikke om de er fra samme faddergruppe, men de er i hvert fall i samme miljø, sier rektoren.

Undervisningen for førsteårselever på det aktuelle studiumet ved Samfunnsvitenskapelig fakultet har nå gått over til digital undervisning, ellers fortsetter undervisningen som normalt, forteller rektoren.

Mandag meldte Bergen kommune om 49 nye smittetilfeller. Nesten halvparten er i aldersgruppen 20–29 år, og 16 koblet til samme faddergruppe, skriver Bergens Tidende.

Annonse

Mann til sykehus etter slagsmål

Mandag ettermiddag rykket politiet ut til meldinger om et slagsmål ved Byterminalen i Stavanger sentrum.

Flere personer stakk fra stedet før politiet kom. En mann i tenårene lå skadet igjen på stedet. Han er kjørt til sykehus med det som trolig er hodeskader, melder politiet i Sør-Vest.

Annonse
Medier: Mike Pence tar opp kampen
Foto: Charlie Neibergall / AP

Medier: Mike Pence tar opp kampen

USAs tidligere visepresident Mike Pence har innlevert dokumenter som bekrefter at han ønsker å bli Republikanernes presidentkandidat.

Mandag leverte han dokumentene til den amerikanske valgkommisjonen, melder nyhetsbyrået AP.

Flere medier har tidligere meldt at Pence formelt skal lansere sitt kandidatur 7. juni med en kampanjevideo og tale i Des Moines i delstaten Iowa.

Den tidligere visepresidenten melder seg på kappløpet mens Trump ligger best an på målingene, fulgt av Florida-guvernør Ron DeSantis. På RealClearPolitics' sammenstilling av målinger, får Pence 4 prosent oppslutning mot Trumps 53 prosent og DeSantis' 22 prosent.

(NTB)

Annonse

70 togpassasjerer strømfast

Det er full stans i togtrafikken mellom Stange og Hamar, etter at strømavtageren på et godstog ble hengende fast i strømledningen.

Det opplyser Vy og Bane Nor.

- Det er et godstog som har mistet strømavtakeren sin, og så har vårt tog kjørt inn i det, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy til Dagbladet.

Han opplyser at toget står mellom Hamar og Ottestad. Toglinja er stengt mellom Hamar og Stange.

Det er om lag 70 personer om bord.

- Vi må få flytta toget før de kommer seg ut, eller i hvert fall sikre at det ikke er farlig. Det vil ta noe tid, sier Lundeby.

Det er Bane Nor som har ansvar for dette arbeidet.

- Vi avklarer situasjonen, skriver Bane Nor.

Annonse