Annonse

Nyhetsstudio

Døde etter arbeidsulykke

En mann i 40-åra er omkommet etter en arbeidsulykke i Sandnes tidligere onsdag.

Arbeideren skal ha fått et tungt betongelement over seg, og ble erklært død på stedet.

- De nærmeste pårørende er varslet, sier oppdragsleder Helen Rygg Ims i politiet til Dagbladet.

Tidligere onsdag ettermiddag sa operasjonsleder Victor Fenne-Jensen at betongelementet trolig veier flere tonn.

Annonse

Lotto-millionær tar ikke telefonen

Norsk Tipping har fremdeles ikke fått tak i lørdagens lottovinner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

To personer ble de heldige vinnerne av 7,2 millioner kroner hver. Etter det ble klart hvem vinnerne var, prøvde Norsk Tipping iherdig å kontakte dem, men uten hell.

En av lottomillionærene tok først telefonen lørdag kveld.

- Det er helt utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg leverte kupongen tidligere i dag. Det føles helt uvirkelig å vinne så mange penger. Samtidig er det helt fantastisk, sa mannen til Norsk Tipping.

En kvinne fra Viken har fremdeles ikke tatt telefonen.

- Vi har prøvd å få tak i henne i to og et halvt døgn. Nå har vi sluttet å ringe henne, sier innholdsprodusent Gro Synstad i Norsk Tipping til TV 2.

Selv om man ikke tar telefonen, kan Synstad berolige med at pengene likevel kommer inn på kontoen.

Spesialenheten har innhentet operasjonsloggen til politiet
22 patruljer ble sendt ut, og flere var på vei, da politiet fikk melding om hendelsen i Kongsberg onsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Spesialenheten har innhentet operasjonsloggen til politiet

Torsdag opplyste politiet at de antar at gjerningspermannen som drepte fem personer i Kongsberg, Espen Andersen Bråthen (37), begikk drapene etter at politiet fikk kontakt med ham på Coop-butikken.

Påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker, Alexander Fotland Iversen, sier mandag til Dagbladet at de ennå ikke har tatt en beslutning om etaten skal iverksette en etterforskning av politiet.

For å ha et best mulig beslutningsgrunnlag sier han at Spesialenheten aktivt innhenter informasjon i saken. Han bekrefter for Dagbladet at Spesialenheten har innhentet operasjonsloggen fra politiet.

- Spesialenheten har mottatt PO-loggen til politiet, men jeg kan ikke gå konkret inn på hvilket annet materiale som vi har innhentet, eller si noe nærmere om hvilke vurderinger som blir foretatt, sier Iversen.

Han har imidlertid ikke informasjon om når de skal ta en beslutning om etterforskning.

- Vi vurderer dette fortløpende basert på den til enhver tid tilgjengelige informasjonen, sier Iversen til Dagbladet.

Den første meldingen om hendelsen kom inn til operasjonssentralen til politiet klokka 18.12.30 onsdag kveld.

Politiet har tidligere opplyst at den første patruljen fikk øye på gjerningsmannen klokka er 18.18.

Han ble da anropt av patruljen, men mistes av syne. Like etter er de i kontakt med mannen på nytt, og de blir da beskutt av flere piler. Dette gjør at de mister kontakt med ham, og han kommer seg unna.

I minuttene etter er det mange patruljer som leter etter mannen. Klokka 18.47 avfyrte politiet et varselskudd, og mannen ble pågrepet.

Iversen understreker at det ikke er sendt inn en anmeldelse fra politiet.

Fredag kveld opplyste politimester Ole B. Sæverud i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet at de ikke vurderer å anmelde seg selv til Spesialenheten per nå, men at politiaksjonen gjennomgås, og at de vil anmelde dersom det skulle komme fram opplysninger om at noe straffbart har skjedd.

- Det er ikke avdekket tjenestefeil. Spesialenheten etterforsker straffbare handlinger, og da skal det være grunn til å tro at det foreligger grov uforstand i tjenesten. Så vil vi være bedre enn det, og gjennomgangen kan avdekke læringspunkter selv om det er langt unna det som er straffbart, sa han til Dagbladet fredag.

Les hele saken

Nye detaljer: - Kom sekunder før

Annonse

Granatlignende gjenstand funnet - evakuerer

Gjenvinningsanlegget Bir, som ligger ved Flesland utenfor Bergen, er evakuert etter at det skal ha blitt funnet en granatlignende gjenstand.

Det bekrefter Bir overfor overfor Bergens Tidende.

Dagbladet oppdaterer saken.

Kollisjon mellom ambulanse og personbil

Det har vært en kollisjon mellom en personbil og en ambulanse i Kolvereid i Trøndelag.

Fire personer skal være involvert.

Politiet i Trøndelag meldte først at ingen var skadd.

En halvtime seinere skriver politiet på Twitter at en luftambulanse er rekvirert og tar med se to pasienter tilbake til sykehus.

- Første melding var at de fire personene var ute av ambulansen og den involverte bilen. Etter at helsepersonell hadde gjort en vurdering på stedet, mente de at to personer måtte på sykehus, sier operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund til Dagbladet.

Annonse

Tre skadd i grov voldshendelse i Sverige

Tre personer er skadd i en grov voldshendelse i Lycksele i Västerbotten i Sverige. En person er pågrepet, skriver lokale medier.

Politi og helsevesen er tilbakeholdne med å gi opplysninger om saken.

- Det jeg kan si, er at vi har flere skadde. Det vi vet nå, er at det er tre personer, sier David Helgesson, sjef for politiets enhet for grov kriminalitet, til Västerbottens-Kuriren.

Svenske TV4 melder derimot at gjerningspersonen skal ha brukt øks og et brekkjern. TV-kanalen skriver også at et barn skal være blant de skadde. Ingen av disse opplysningene er foreløpig bekreftet av politiet.

Skadeomfanget til de tre skadde er ukjent, skriver svenske Expressen.

Dagbladet oppdaterer saken.

(NTB / Dagbladet)