Annonse

Nyhetsstudio

Bilbrann på bensinstasjon

Politiet i Øst melder på Twitter at det er full fyr i en varebil som står ved bensinpumpene på en bensinstasjon i Nes på Oppaker.

E16 er helt stengt.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle, sier til Dagbladet at de jobber med å sperre veiene.

Vaktleder ved brannvesenets 110-sentral, Thomas Silva, sier at brannvesenet er på plass på stedet og har startet slukking, samt skumlegging av varebilen.

- Samtidig jobber vi med å få folk lengst mulig unna. Det brenner godt i varebilen, men jeg vet ikke om det er fare for spredning.

Klokka 13.50 melder politiet at brannen er slukket og at E16 er åpnet i vestgående retning.

Annonse

Politiet med siste nytt om Kongsberg-drapene

Fem personer ble drept og tre skadet i angrepet på Kongsberg onsdag forrige uke. Espen Andersen Bråthen (37) er siktet for drapene. Han erkjenner de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Mandag klokken 14. orienterer politiinspektør Per Thomas Omholt om siste nytt fra etterforskningen.

- Tidligere gått ut med at det er benytta pil og bue. De andre våpnene som har blitt benyttet er stikkvåpner. Vi ønsker ikke å gå ut med hva slags våpen dette er, sier Omholt.

Han sier at det nå er et tosifret antall fornærmede.

Dagbladet oppdaterer saken.

Kaller tilbake Nato-diplomater

Kaller tilbake Nato-diplomater

Russland avvikler sin diplomatiske delegasjon ved Natos hovedkvarter i Brussel.

Det opplyser den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov, ifølge Tass, et statlig russisk nyhetsbyrå.

I praksis stenger Russland med det sitt Nato-kontor på midlertidig basis.

Lavrov opplyser at avviklingen trolig er ferdig fra og med 1. november, men at det også kan ta noen flere dager.

For under to uker siden utviste Nato åtte medlemmer av Russlands diplomatiske delegasjon til forsvarsalliansens hovedsete i den belgiske hovedstaden.

Nato anklaget de åtte russiske diplomatene for i realiteten å være etterretningsoffiserer.

Formelt trakk Nato tilbake akkrediteringene til de påståtte etterretningsoffiserer. Samtidig halverte de antallet på Russlands diplomatiske delegasjon fra 20 til 10.

Neste uke, 26. oktober, kommer Russlands utenriksminister Sergej Lavrov til Norge for å delta i et møte i Barentsrådet i Tromsø.

Annonse
København opphever elsparkesykkel-forbud
NYE REGLER: København innfører blant annet påbud om hjelm på elsparkesykkel fra januar neste år. Foto: Geir Olsen / NTB

København opphever elsparkesykkel-forbud

Forbudet mot utleie av elsparkesykler i den danske hovedstaden blir opphevet, opplyser myndighetene i København. Men nye regler begrenser bruk og parkering.

Elsparkesykkel-forbudet ble innført i oktober i fjor. Mandag kommer de første syklene tilbake.

Likevel kan de ikke brukes i sentrum av byen, og de må parkeres på tilegnede plasser etter bruk. Folk kan ta med syklene til sentrum, men da vil de måtte betale for hele perioden syklene er i dette området.

Man får en bot tilsvarende 443 norske kroner dersom man setter fra seg elsparkesykkelen utenfor de 240 tilegnede parkeringsplassene.

Det blir også påbudt med hjelm fra og med januar neste år.

(NTB)

Omgangssyken er i anmarsj

Høst og vinter er høysesong for omgangssyke forårsaket av norovirus. God håndhygiene er viktig for å beskytte seg.

- Vi er i den tida på året der omgangssyke forårsaket av norovirus er i sesong. De første utbruddene er allerede meldt til Folkehelseinstituttet denne høsten, skriver FHI på sine nettsider.

Norovirus er svært smittsomt og spres lett på steder der mange er samlet. Men man kan beskytte seg.

- God håndhygiene er det viktigste tiltaket for å unngå å bli smittet av norovirus, sier lege Hilde Marie Lund ved FHI.

Hvis man mistenker at man er smittet, bør man også unnlate å tilberede og servere mat til andre, i tillegg til å opprettholde god håndhygiene.

(NTB)

Annonse
Lotto-millionær tar ikke telefonen
SVARER IKKE: En kvinne fra Viken som lørdag vant hele 7,2 millioner i Lotto har fremdeles ikke tatt telefonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Lotto-millionær tar ikke telefonen

Norsk Tipping har fremdeles ikke fått tak i lørdagens lottovinner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

To personer ble de heldige vinnerne av 7,2 millioner kroner hver. Etter det ble klart hvem vinnerne var, prøvde Norsk Tipping iherdig å kontakte dem, men uten hell.

En av lottomillionærene tok først telefonen lørdag kveld.

- Det er helt utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg leverte kupongen tidligere i dag. Det føles helt uvirkelig å vinne så mange penger. Samtidig er det helt fantastisk, sa mannen til Norsk Tipping.

En kvinne fra Viken har fremdeles ikke tatt telefonen.

Trekningsredaktør i Norsk Tipping, Gro Synstad, forteller til Dagbladet at dette hender innimellom.

- Som regel tar de kontakt med oss når de ser at de får et veldig stort beløp på konto, men noen får vi aldri tak i, sier Synstad.

Etter å ha forsøkt å komme i kontakt med henne i to og et halvt døgn har Norsk Tipping nå sluttet å ringe henne. Men Synstad forteller at kvinnen uansett vil få pengene inn på kontoen, uavhengig av om hun svarer eller ikke.

- Det tar maksimalt tre virkedager før pengene er på konto, så jeg tipper hun har pengene i løpet av dagen. Da får hun seg nok en liten overraskelse om hun sjekker kontoen uten å ha fått med seg trekningen, sier Synstad.

Selv om det hender at Norsk Tipping ikke får tak i vinnerne, forteller Synstad at det er snakk om et fåtall. Som regel får de tak i lottomillionærene.

- Vi ønsker gjerne å snakke med dem siden det er en stor omveltning i livet å vinne så mye penger. I tillegg har vi et tilbud om økonomisk rådgivning, og da må vi snakke med kunden først, sier hun.