Annonse

Nyhetsstudio

Mann pågrepet etter skyting på Trosterud
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mann pågrepet etter skyting på Trosterud

Etter tre ukers intens etterforskning er en person pågrepet etter at to menn i slutten av tenårene ble skutt på Trosterud i Oslo. Det opplyser politiet til Dagbladet.

- Det er en godt voksen mann. Han ble pågrepet i en leilighet i Oslo i dag, sier Grethe Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt.

Det var natt til 25. august at de to unge mennene ble skutt i et boligområde på Trosterud. De to ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter hendelsen. Siden har det pågått en omfattende etterforskning i saken. Mannen som er pågrepet, er siktet for to drapsforsøk.

Metlid ønsker foreløpig ikke å gå ut med mer informasjon om pågripelsen, utover at den fant sted i morgentimene torsdag. Han vil trolig bli avhørt i løpet av dagen.

- Vi jobber fremdeles med etterforskning i saken, og er derfor varsomme med informasjonen vi går ut med, sier Metlid.

I slutten av august ble en mann i 50-åra pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden. Etter får dager ble han imidlertid løslatt etter at mistanken mot ham var svekket underveis i etterforskningen. Metlid understreker at det ikke er samme mann som er pågrepet på nytt.

Annonse
Opptøyer i syrisk by - stormet bygning
Foto: @nourabohsn / Twitter

Opptøyer i syrisk by - stormet bygning

Reuters melder om at sinte demonstranter har stormet guvernørens kontor i byen As-Suwayda sør i Syria. Årsaken skal være misnøye med den økonomiske situasjonen i landet.

Det skal ha blitt avfyrt skudd, skriver nyhetsbyrået, som siterer vitner.

Ifølge en lokal reporter har sikkerhetsstyrker skutt mot demonstranter.

En video fra TV-kanalen ShaamNetwork på Twitter viser at noen har satt fyr på en haug utenfor den aktuelle bygningen.

Den viser også et stort antall mennesker som har samlet seg i gatene for å protestere.

Til Reuters forteller vitner at det startet med at flere enn 200 personer samlet seg rundt bygningen mens de ropte at den syriske presidenten, Bashar Assad al-Assad, må gå av.

Oppdateres.

Annonse
Oslo: Utsatt for vold - mulige stikkskader
Foto: Adnan Ayanle / PSP

Oslo: Utsatt for vold - mulige stikkskader

En person kjøres søndag formiddag til sykehus etter å ha blitt utsatt for vold på Ellingsrud i Oslo.

- Han er bevisst, men har noe skader, skrev politiet etter å ha rykket ut til stedet.

De tror at skadene kan stamme fra stikkvåpen.

- Vi jobber videre med å prøve å finne ut av hva som har skjedd, hvor og hvorfor.

Det er ved 12-tida uklart for politiet nøyaktig hvor hendelsen skal ha funnet sted. De tror imidlertid det kan utelukkes at det har skjedd på t-banen.

Annonse

Filmet kvinner på toalett på utested i Oslo

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Det var natt til søndag 21. november i fjor at mannen plasserte seg i en toalettbås på et utested i Oslo. Fra båsen kikket han på og filmet flere kvinner som gikk på toalettet, ifølge tiltalen. Han skal ha filmet minst seks ulike kvinner denne kvelden.

Mannen er også tiltalt for en rekke lignende tilfeller på toaletter flere andre ukjente steder rundt om i Oslo. Han skal ved enkelte anledninger ha plassert mobiltelefonen inne på toalettet og deretter forlatt toalettet mens kameraet filmet.

Ifølge tiltalen har han også filmet under skjørtet på flere kvinner, blant annet inne på en T-banevogn og i et trappeløp.

Det er satt av to dager til rettssaken, som begynner torsdag 8. desember i Oslo tingrett. (NTB)

Annonse

Irans påtalemyndighet: Moralpolitiet nedlegges

Det melder nyhetsbyrået AFP. Moralpolitiet har blant annet i oppgave å passe på at iranske kvinner følger strenge regler for hvordan de skal kle seg.

Den siste tiden har det vært en store opptøyer i landet etter at iransk-kurdiske Mahsa Amini (22) døde i varekt etter å ha blitt pågrepet av moralpolitiet for å ikke dekke håret sitt i september.

Flere tusen personer har blitt arrestert i de store opptøyene i landet.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) har flere ganger uttalt seg kritisk til regimet i landet - og støttet demonstrantene. Han stiller seg kritisk til grepet fra regimet.

- I Irans gater blir unge mennesker som drømmer om den samme friheten og demokrati som oss drept, slått og fengsla. Regimet har til og med dømt flere demonstranter til døden. Det spiller ingen rolle hva regimet kaller moralpolitiet, deres brutalitet og vold fortsetter, skriver stortingspresidenten i en SMS til Dagbladet.

(Dagbladet/NTB)

Irans påtalemyndighet: Moralpolitiet nedlegges
Foto: Terje Pedersen / NTB