Annonse

Nyhetsstudio

Nord-Irland: To menn siktet for journalistdrap

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019.

29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet.

De to drapssiktede, som er henholdsvis 21 og 33 år gamle, er også siktet for besittelse av våpen og ammunisjon med hensikt å utøve vold, besittelse og bruk av bensinbomber, samt ildspåsettelse.

I tillegg til de to, ble to andre menn pågrepet onsdag. Den ene, som er 20 år gammel, er blant annet siktet for besittelse og bruk av bensinbomber.

Den andre, en 19-åring, har siden blitt løslatt. De tre andre møter i retten i Derry via videooverføring fredag.

En 53 år gammel mann er fra før blitt pågrepet og siktet i forbindelse med drapet.

(NTB)

Annonse

Corona - ikke lenger allmennfarlig smittsom sykdom

Coronautbruddet er ikke lenger et alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom, mener helsemyndighetene.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler at covid-19 (2019-nCoV) fremdeles defineres som en allmennfarlig smittsom sykdom.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vurderer at covid-19 viruset og utbruddet ikke lenger er et alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom og at beslutningen om
dette derfor bør endres.

(Dagbladet/NTB)

Stort steinras i Suldal
Foto: Politiet

Stort steinras i Suldal

Sør-Vest politidistrikt melder om et stort steinras ved Lovraeidet i Suldal. Raset sperrer veien, og det er usikkert om det vil rase ytterliere.

- Ingen personer eller biler tatt av raset. De bilene/personene som er på stedet er bedt om å trekke unna, skriver politiet.

Ifølge Vegtrafikksentralen har raset gått like sør for avkjøringen inn til fylkesvei 46 Sauda.

- Raset skal være stort, nødetater og entreprenører er på veg, skriver de på Twitter.

Annonse

Kvam-ulykka: Ingen søk iTokagjelet i dag

Kvam brann- og redning vil i dag foreta strand- og overflatesøk i Movatnet og i deler av Hardangerfjorden, opplyser politiet i en pressemelding.

Det vil per nå ikke bli gjort søk i Tokagjelet i dag, som følge av høy vannføring i kombinasjon med at det er et risikofylt område å arbeide i for redningsmannskapene, opplyser politiet.

Les hele saken

Kampen i dødsstryket

Danmark: Mink-SMS'er dukket opp likevel
I HARDT VÆR: Statsminister Mette Frederiksen på besøk hos en minkbonde i Kolding i november 2020 i forbindelse med den omstridte ordren om å avlive all mink i Danmark på grunn av smittefare under corona-epidemien. Foto: Ritzau / NTB.

Danmark: Mink-SMS'er dukket opp likevel

Ny utvikling i minkmysteriet i Danmark: SMS-meldingene som statsminister Mette Fredriksen har slettet, finnes likevel.

Under høringen torsdag kom den avgåtte landbruksministeren Mogens Jensens rådgiver Søren Andersen med tilbud om å overlevere SMS-utvekslingen med statsministeren og hennes rådgivere.

Rådgiverens advokat opplyste at meldingene er lagret på den gamle jobbtelefonen til landbruksministerens rådgiver, skriver danske medier.


Minkkommisjonen skal kartlegge hva som foregikk i dagene da Danmarks regjering besluttet å avlive 15 millioner mink for å hindre coronasmitte til mennesker.

Det viste seg imidlertid i løpet av kort tid at regjeringen ikke hadde noe juridisk grunnlag for å foreta en slik masseavliving. Danmarks daværende mat- og fiskeriminister, Mogens Jensen, gikk av kort tid senere.

Frederiksen skal ifølge NTB møte for kommisjonen 9. desember.

Annonse
Kina: Millionby stenges etter ett smittetilfelle
Foto: ALEXANDRO80 / Shutterstock / NTB

Kina: Millionby stenges etter ett smittetilfelle

Etter at det ble oppdaget ett nytt smittetilfelle i byen Heihe i Heilongjiang-provinsen, har kinesiske myndigheter oppfordret folk til å holde seg hjemme.

Myndighetene i Heihe har begynt å teste de 1,6 millioner innbyggere og spore nærkontakter. Ifølge statlige medier er buss- og taxitjenester stengt, mens ingen kjøretøy får forlate byen.

Smittetallene i Kina er lave sammenlignet med de fleste andre land, men landet har slitt med mindre smitteutbrudd i minst elleve provinser. Selv om smittetallene er relativt lave, gjør myndighetenes nullsmittestrategi at tiltakene blir omfattende.

Myndighetene har allerede stengt ned byene Lanzhou og Ejin. Rundt seks millioner innbyggere bor i områder som er stengt ned i Kina.

(NTB)