Annonse

Nyhetsstudio

Nye vitneavhør

Politiet opplyser at de har gjennomført nye vitneavhør i Birgitte Tengs-saken.

- Vi har avhørt flere vitner denne uka, og flere vitneavhør er planlagt, forteller Fredrik Martin Soma, politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Soma vil ikke tallfeste hvor mange vitner det er snakk om.

Det er også klart at den siktede mannen i 50-åra selv på et tidspunkt skal inn til nye avhør. Soma har tidligere tidfestet dette til «innen denne fengslingsperioden», som utløper 1. oktober.

- Har behovet for nye avhør av siktede vokst etter hvert som etterforskningen har skredet fram?

- Det har vært relativt klart hele tida at det ville bli behov for nye avhør, det har ikke kommet de siste dagene, sier politiadvokaten - som ikke vil tidfeste nøyaktig når de nye avhørene vil foregå.

I utgangspunktet sitter den siktede mannen varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, og dessuten full isolasjon i to uker. I dag har politiet besluttet ikke å begjære forlengelse av isolasjonen.

- Det følger av en konkret vurdering av behovet, som vi kommer til ikke er sterkt. Vi anser det som tilstrekkelig med brev-, besøks- og medieforbud, som han fremdeles er underlagt, sier Soma.

Den siktede nekter straffskyld, og anket fengslingskjennelsen fra Sør-Rogaland tingrett. Gulating lagmannsrett forkastet onsdag anken.

- Vi har ikke fått beskjed om at siktede ønsker å anke videre, sier politiadvokaten.

Den siktedes forsvarere signaliserte onsdag at de neppe vil anke videre til Høyesterett, ettersom det bare kan ankes over saksbehandlingen.

Soma opplyser avslutningsvis at undersøkelsene av elektroniske beslag ennå ikke er sluttført, og at tipsstrømmen nå går tregere enn tidligere i etterforskningen.

- Det var 62 tips for noen dager siden. Et fåtall nye har kommet til siden da, opplyser politiadvokaten.

Nye vitneavhør
MINNESTEIN: På stedet der Birgitte Tengs ble funnet død i 1995, er det reist en minnestein. Foto: Carina Johansen / Dagbladet

Les hele saken

Ut mot Tengs-forfatter

Annonse
Kongsberg: - Uvirkelig og dramatisk
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Kongsberg: - Uvirkelig og dramatisk

De tre fornærmede som ble skadd under den alvorlige hendelsen på Kongsberg forrige uke, er alle takknemlig for at de har kommet fra hendelsen med livet i behold.

Det skriver bistandsadvokat, Berit Anne Borgen, som representerer de tre i en uttalelse til Dagbladet. Blant de hun representerer er politimannen som ble skutt med bil og bue i skuldra da han i sivilt var på Coop Extra-butikken i Kongsberg sentrum.

- De opplever dette som en uvirkelig og dramatisk hendelse, skriver hun videre.

De tre ble alle behandlet på sykehus etter å ha blitt skadd av gjerningsmannen, og skal ifølge bistandsadvokaten motta støtte og oppfølging fra ulike kriseteam. På det nåværende tidspunkt ønsker de å finne ro til bearbeidelse, samt til at politiet får gjennomført etterforskningen, skriver Borgen.

I tillegg til takknemlighet for at de selv overlevde, ønsker de samtidig å uttrykke sorg over at fem mennesker ble drept.

- Det uttrykkes forferdelse over de som mistet livet, og dyp medfølelse med de etterlatte, skriver bistandsadvokaten.

Politiet har tidligere uttalt at siktelsen mot den drapssiktede Espen Andersen Bråthen vil utvides til å gjelde flere fornærmede, utover de tre som ble fyskisk skadd.

Kritisk: Fester til tross for smittetopp
Foto: Shutterstock

Kritisk: Fester til tross for smittetopp

Russland har igjen satt ny rekord i antall corona-tilfeller registrert på én dag.

De siste 24 timene har det blitt registrert 34,325 nye tilfeller med viruset, ifølge The Guardian.

Til tross for den økende smitten har både Moskva og St.Petersburg valgt å holde samfunnet åpent.

- Takk gud for åpne barer og null restriksjoner. Jeg er i mot nedstenging, det vil ødelegge buisinessen min, sier Natalia Draganova, som driver en liten klesbutikk i Moskva, til The Guardian.

Moskva og St. Petersburg er byene i landet med størst andel smittede. Fredag kveld var det stappfullt på dansegulvene på Moskvas mange utesteder.

Offesielle talsmenn i Russland har uttalt seg og sier at landet raskt går tom for sykehussenger. Landets overlege, Denis Protsenko, beskriver situasjonen på fredag som nærmest kritisk.

Det siste døgnet har det blitt registrert 998 coronarelaterte dødfall i landet.

Annonse

Trafikkulykke i Bergen: - Regn med kø

Vest politidistrikt skriver på Twitter klokka 15.20 at det har vært en trafikkulykke ved E39 Danmarksplasskrysset, sørgående retning.

- En lastebil og en større varebil er involvert. Ukjent skadeomfang. Regn med en del kø på stedet, skriver politiet.

I en oppdatering klokka 15.28 skriver politiet at ingen personer er skadd. Det er heller ikke lekkasjer/nedfall i veibanen.

Vegtrafikksentralen vest skriver klokka 15.31 at det er fri ferdsel på veien igjen.

Ny smitterekord i Russland
Smitten fortsetter å øke i Russland. Bare en tredjedel av befolkningen over 18 år har fått første vaksinedose. Foto: Chine Nouvelle/sipa/shutterstock

Ny smitterekord i Russland

Russland har igjen satt ny rekord i antall corona-tilfeller registrert på én dag.

De siste 24 timene har det blitt registrert 34,325 nye tilfeller med viruset, ifølge The Guardian
Det er noe opp fra 34,303 smittetilfeller dagen før.

Antall døde per dag klatrer også mot tusen tilfeller dagen, med 998 dødsfall siste døgnet.

Omtrent en tredjedel av den voksne befolkningen har til nå fått minst én vaksinedose.

Annonse
Ap klar med lagoppstilling på Stortinget
Eigil Knutsen (Ap) blir leder for finanskomiteen på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB

Ap klar med lagoppstilling på Stortinget

Arbeiderpartiet skal lede tre komiteer på Stortinget, deriblant den mektige finanskomiteen.

Der blir Aps Eigil Knutsen fra Hordaland leder.

Terje Aasland fra Telemark skal lede energi- og miljøkomiteen, mens Lene Vågslid fra samme fylke blir leder for kommunal- og forvaltningskomiteen.

Aps øvrige 45 representanter er fordelt på de i alt tolv komiteene. Finanskomiteen får flest med i alt seks Ap-representanter, mens energi- og miljøkomiteen får fem.

De øvrige komiteene får mellom to og fire folkevalgte fra Ap.

(NTB)