Annonse

Nyhetsstudio

Vil ikke starte etterforskning av Ropstad

Oslo politidistrikt ønsker ikke å iverksette en etterforskning av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på eget initiativ. Det skriver Aftenposten.

Politiet vil først starte en etterforskning dersom de mottar en anmeldelse fra skatteetaten.

- Dersom skatteetaten finner at det foreligger straffbare forhold knyttet til en straffesak, vil de normalt anmelde saken til politiet og innlevere relevant dokumentasjon, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen til Aftenposten.

Politiinspektøren bekrefter samtidig at Oslo politidistrikt 9. september mottok en anmeldelse av Ropstad fra en privatperson for å ha unnlatt å gi korrekt informasjon. Den saken ble henlagt en uke senere fordi politiet fant at det ikke forelå rimelig grunn til å undersøke om det forelå straffbart forhold, opplyser Knudsen.

Advokat John Christian Elden har vært forsvarer i sakskomplekset med Nav-brukerne som feilaktig ble dømt for trygdesvindel etter å ha oppholdt seg i et annet EØS-land.

- Både Ropstad, Fylkesnes og de øvrige politiske pendlere må ta seg en runde med skattemyndighetene, som eventuelt vurderer om fordelen er skattepliktig. Jeg er ikke kjent med at noen av dem har gitt uriktige opplysninger, og da vil forholdet ikke rammes av straffelovens bestemmelser om bedrageri eller uriktig forklaring, uttaler Elden til Dagbladet.

- Nav-sakene var heller ikke straffbare, og det er neppe noen Nav-ofre som unner politikerne å gjennomgå den samme mølla før frifinnelse, legger han til.

Vil ikke starte etterforskning av Ropstad
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Annonse

Frigir navn på de savnede etter Kvam-ulykka

Politiet holdt klokka 12 en ny pressekonferanse etter båtulykka i Kvam søndag kveld.

Her friga politiet navnene på de tre personene som er savnet.

De er Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68). Alle er fra Askøy.

- Fokuset vårt er fortsatt å finne de tre savnede. Samtidig har det gått så lang tid at vi er i en ny fase, og søker nå etter antatt omkomne personer. Det har gått såpass lang tid at det er liten eller ingen sannsynlighet finne dem i live, dessverre, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa.

- Dette er så utrolig trist for så mange, og nå må vi bare ta vare på hverandre, sier Askøys ordfører Siv Høgtun, som også deltar på pressekonferansen.

Mandag kveld gjorde politiet det klart at de ikke lenger har håp om å finne de tre savnede i Kvam i live. Leteaksjonen ble nedskalert, og det søkes nå etter antatt omkomne.

Frivillige har stått vakt på observasjonsposter på strategiske steder langs elva i natt. Det er krevende arbeidsforhold, ifølge politiet.

I går opplyste politiet at det var funnet en båt nedenfor fossen i Tokagjelet i Kvam.

- Vi knytter båten til hendelsen, opplyste innsatsleder Svein Valland Laupsa på en pressebrief.

Frigir navn på de savnede etter Kvam-ulykka
Denne båten ble teken av strømmen og tre personer er forsvunnet i denne elva ved Tokagjelet i Kvam. Foto: Marit Hommedal / NTB
Kina stenger by med fire millioner innbyggere
PORTFORBUD: Lanzhou er hovedstad i Gandu-provinsen. Foto: Sipa/Shutterstock/NTB.

Kina stenger by med fire millioner innbyggere

Kinesiske myndigheter innfører portforbud i byen Lanzhou i det vestlige Kina på grunn av seks nye tilfeller av covid-19.

Innbyggerne får ikke dra fra hjemmet med mindre det dreier seg om et nødstilfelle.

Myndighetene varsler også at inn- og utreise fra byen vil bli strengt kontrollert og begrenset til leveringer av viktige forsyninger eller medisinsk behandling.

Sammenlignet med folketallet er det for øyeblikket ingen store smitteutbrudd i Kina. Men landet har en nullsmittestrategi, som gjør at veien er kort til strenge tiltak. Smittetilfeller blir fulgt opp med nedstengninger og massetesting.

(NTB - AFP).

Annonse

10 000 kroner for å verve frisører

Frisørkjeden Cutters har innført 10.000 kroner i vervepremie pr. nyansatt frisør ut året - 5.000 kroner fra start og 5.000 etter seks måneders prøvetid.

- Kundene er tilbake, men vi mangler frisører, akkurat nå ti i Bodø, sier kjedens leder Kristian Solheim til Avisa Nordland.

Munchmuseet: - Ligner på en flyplass
NYE MUNCHMUSEET: Får oppmerksomhet i alle retninger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Munchmuseet: - Ligner på en flyplass

Den britiske avisa The Guardian er ikke imponert over det nye Munchmuseet i Oslo og sparer ikke på kruttet når de omtaler det nye bygget.

Fredag ble det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo offisielt åpnet. Meningene om hvordan bygget ser ut, både på innsiden og utsiden, er mange – men den britiske avisen levner liten tvil om hva de mener om det omstridte bygget, skriver Aftenposten.

The Guardian -journalist Oliver Wainwright beskriver bygget som «et illevarslende grått tårn som knekker på toppen som en militær utkikkspost som holder øye med fjorden».

Han har heller ikke latt seg begeistre av hvordan Munch-bygget er på innsiden. «Det er en ubønnhørlig flyplasslignende verden av grå gulv, grå vegger og grått tak, med glassrekkverk, stållister og aluminiumnetting som fullfører den kalde, kliniske paletten.», er noe av hva Wainwright skriver om bygget.

(NTB).

Annonse
- Rudskogen Motorsenter kan bli stengt
GATEBILRACE PÅ RUDSKOGEN: Naboene er mindre begeistret enn sjåførene og publikum. Foto: Geir Olsen / NTB.

- Rudskogen Motorsenter kan bli stengt

Årelange naboprotester om støy er bakgrunnen for at Statsforvalteren i Oslo og Viken vil legge kraftige begrensninger på aktiviteten ved Rudskogen Motorsenter i Rakkestad kommune.

Statsforvalteren vil stenge alle kjøring i hele juni måned og begrense konkurransekjøring til åtte søndager i året.

Rudskogen, som er eid av motorsportmannen Harald Huysmann, er nasjonalt hovedanlegg for motorsport i Norge.

Overfor Sarpsborg Arbeiderblad avviser ikke Huysmann alle krav om støyskjerming, men mener naboer har stilt urealistiske krav om en 30-40 meter høy støyskjerm. Han har planlagt en 4-5 meter høy vegg på toppen av en 500 meter lang planering.

På vegne av nabokommunen Sarpsborg har ordfører Sindre Martinsen-Evje sendt en protest til Statsforvalteren med advarsel om alvorlige konsekvense.

- Nye brukstider kan føre til at Rudskogen blir nedlagt, mener Sarpsborg-ordføreren.