Annonse

Nyhetsstudio

- Klok avgjørelse
Tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik under Arendalsuka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

- Klok avgjørelse

- Slik situasjonen ble, var det en klok avgjørelse av Ropstad. Han opptrådte svært bra på pressekonferansen, skriver tidligere KrF-leder og statsminister Kjell Magne Bondevik i en epost til Dagbladet.

Tidligere lørdag ble det klart at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad går av som både partileder og barne- og familieminister etter at det ble avslørt at han ved en feil hadde betalt for lite i skatt.

Skatte-saken ble offentlig samme uka som KrF ikke klarte å komme over sperregrensa i stortingsvalget.

- KrF har en fremtid hvis partiet klarer å favne bredt med sin politikk og profil. Det er behov for et kristen-demokratisk sentrumsparti som KrF, skriver Bondevik til Dagbladet.

Annonse

Kvam: Frykter omkomne vil havne i Hardangerfjorden

Innsatsleder Svein Valland Laupsa sier til Dagbladet at de konsentrerer seg om å søke øverst i Tokagjelet, i fossen og elva.

- Det er basert på obersvasjoner som er gjort der oppe, sier han.

- Vi jobber utifra en teori om at personene er øverst i Tokagjelet. På bakgrunn av at vi blant annet har funnet båten og klær der, sier han og fortsetter:

- I tillegg har vi en annen teori at de har havnet videre nedover elva og i Movatnet. Vi gjør søk der nå, sier han.

Laupsa forteller at de frykter er at personene kommer lengre ut og havner i Hardangerfjorden.

- Vi har ett håp om å finne de før det skjer. Da blir det mye vanskeligere å finne dem, fordi det er en dyp fjord med enda sterkere strømmer.

Politiet holdt en pressekonferanse etter en båtulykke i Kvam der tre personer er savnet, tirsdag ettermiddag.

Kvam: Frykter omkomne vil havne i Hardangerfjorden
Innsatsleder Svein Valland Laupsa. Foto: skjermdump

Frigir navn på de savnede etter Kvam-ulykka

Politiet holdt klokka 12 en ny pressekonferanse etter båtulykka i Kvam søndag kveld.

Her friga politiet navnene på de tre personene som er savnet.

De er Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68). Alle er fra Askøy.

- Fokuset vårt er fortsatt å finne de tre savnede. Samtidig har det gått så lang tid at vi er i en ny fase, og søker nå etter antatt omkomne personer. Det har gått såpass lang tid at det er liten eller ingen sannsynlighet finne dem i live, dessverre, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa.

- Dette er så utrolig trist for så mange, og nå må vi bare ta vare på hverandre, sier Askøys ordfører Siv Høgtun, som også deltar på pressekonferansen.

Mandag kveld gjorde politiet det klart at de ikke lenger har håp om å finne de tre savnede i Kvam i live. Leteaksjonen ble nedskalert, og det søkes nå etter antatt omkomne.

Frivillige har stått vakt på observasjonsposter på strategiske steder langs elva i natt. Det er krevende arbeidsforhold, ifølge politiet.

I går opplyste politiet at det var funnet en båt nedenfor fossen i Tokagjelet i Kvam.

- Vi knytter båten til hendelsen, opplyste innsatsleder Svein Valland Laupsa på en pressebrief.

Frigir navn på de savnede etter Kvam-ulykka
Denne båten ble teken av strømmen og tre personer er forsvunnet i denne elva ved Tokagjelet i Kvam. Foto: Marit Hommedal / NTB
Annonse
Kina stenger by med fire millioner innbyggere
PORTFORBUD: Lanzhou er hovedstad i Gandu-provinsen. Foto: Sipa/Shutterstock/NTB.

Kina stenger by med fire millioner innbyggere

Kinesiske myndigheter innfører portforbud i byen Lanzhou i det vestlige Kina på grunn av seks nye tilfeller av covid-19.

Innbyggerne får ikke dra fra hjemmet med mindre det dreier seg om et nødstilfelle.

Myndighetene varsler også at inn- og utreise fra byen vil bli strengt kontrollert og begrenset til leveringer av viktige forsyninger eller medisinsk behandling.

Sammenlignet med folketallet er det for øyeblikket ingen store smitteutbrudd i Kina. Men landet har en nullsmittestrategi, som gjør at veien er kort til strenge tiltak. Smittetilfeller blir fulgt opp med nedstengninger og massetesting.

(NTB - AFP).

10 000 kroner for å verve frisører

Frisørkjeden Cutters har innført 10.000 kroner i vervepremie pr. nyansatt frisør ut året - 5.000 kroner fra start og 5.000 etter seks måneders prøvetid.

- Kundene er tilbake, men vi mangler frisører, akkurat nå ti i Bodø, sier kjedens leder Kristian Solheim til Avisa Nordland.

Annonse
Munchmuseet: - Ligner på en flyplass
NYE MUNCHMUSEET: Får oppmerksomhet i alle retninger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Munchmuseet: - Ligner på en flyplass

Den britiske avisa The Guardian er ikke imponert over det nye Munchmuseet i Oslo og sparer ikke på kruttet når de omtaler det nye bygget.

Fredag ble det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo offisielt åpnet. Meningene om hvordan bygget ser ut, både på innsiden og utsiden, er mange – men den britiske avisen levner liten tvil om hva de mener om det omstridte bygget, skriver Aftenposten.

The Guardian -journalist Oliver Wainwright beskriver bygget som «et illevarslende grått tårn som knekker på toppen som en militær utkikkspost som holder øye med fjorden».

Han har heller ikke latt seg begeistre av hvordan Munch-bygget er på innsiden. «Det er en ubønnhørlig flyplasslignende verden av grå gulv, grå vegger og grått tak, med glassrekkverk, stållister og aluminiumnetting som fullfører den kalde, kliniske paletten.», er noe av hva Wainwright skriver om bygget.

(NTB).