Annonse

Nyhetsstudio

Militærfly styrtet i Texas

Tre hus skal ha blitt skadd da et militærfly fikk problemer og styrtet i et boligfelt i Lake Worth i Texas i USA, skriver NBC News. Flyet skal ha truffet i hagen mellom fire hus.

Pilotene i flyet skjøt seg ut av flyet før det traff bakken, skriver kanalen. Brannvesenet i Lake Worth skriver på Twitter at det var et militært treningsfly som styrtet. Flere branner startet som følge av ulykken, men disse er nå under kontroll, skriver brannvesenet i en pressemelding.

En av pilotene skal være kritisk skadd etter at han traff noen strømledninger da han landet med fallskjerm. Den andre piloten er alvorlig skadd etter å ha landet i et tre.

Tre andre skal ha fått lettere skader da flyet traff bakken.

Lake Worth har rundt 4500 innbyggere, og huser blant annet en marinebase. Ulykken skjedde rundt 1,5 kilometer nord for basen.

-Jeg satt i bilen min da piloten kom og landet like vel. Mens jeg kjørte, hørte jeg en høy eksplosjon, sier et vitne, Cara Camp, til NBC 5.

Kaitlyn Deramus forteller til nyhetskanalen at hun så to personer skyte seg ut av flyet like før det krasjet. Hun løp rett til en av sine naboer som er lam, for å hjelpe vedkommende til å komme seg bort fra stedet.

Over 1000 husstander mistet strømmen som følge av hendelsen, men det er sent søndag kveld norsk tid bare 40 husstander uten strøm.

Annonse

SE LIVE: Politiet med siste nytt fra Kvam

Politiet møter pressen klokka 15 for å orientere om siste nytt i redningsaksjonen i Kvam kommune.

Det var i 21-tida søndag kveld at tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjeldet. Det har pågått søk etter de tre i hele natt, uten hell.

Mandag formiddag ble det imidlertid funnet en båt og to årer.

Dagbladet følger pressekonferansen direkte.

SE LIVE: Politiet med siste nytt fra Kvam
Det søkes etter de savnede med blant annet Sea King. Foto: Marthe Lien / Dagbladet
Kvam: Helikopter søker på stedet
Foto: Marthe Lien / Dagbladet

Kvam: Helikopter søker på stedet

Klokken 12.30 ble det sendt et helikopter til Kvam for å søke etter de tre personene som er savnet.

- Et redningshelikopter fra Sola ble sendt opp da været ble bedre, sier Kjetil Hagen, redningsleder i HRS.

Det ble sendt sendt 12.30 og var på stedet 13.45, forteller han.

- Helikopteret har et termisk kamera om bord, så man kan søke etter varmesignaturer. Så er det seks mannskap om bord, crewet, som kan observere terrenget. De tilhører 330-skvadronen, sier han.

Det pågår en stor redningsaksjon i Kvam i Hardanger etter at en båt med tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i 21-tida søndag.

Det har pågått søk gjennom hele natta, uten funn av de savnede. Mandag formiddag har det imidlertid blitt funnet en båt og to årer.

- Det er nå funnet en båt, sier Svein Valland Laupsa, innsatsleder i Vest politidistrikt, under en pressebrifing klokka 11.

Annonse
«Verdens verste menneske» er Norges Oscar-kandidat
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

«Verdens verste menneske» er Norges Oscar-kandidat

Joachim Triers film «Verdens verste mennesker» er valgt ut til å representere Norge under Oscar-utdelingen i Hollywood i mars neste år.

Triers siste film i det som er omtalt som «Oslo-trilogien» har vakt oppsikt og fått svært positiv mottakelse etter den hadde sin internasjonale premiere under filmfestivalen i Cannes i juli.

Da fikk hovedrolleinnehaver Renate Reinsve også Norges første skuespillerpris i den prestisjetunge hovedkonkurransen for sin tolkning av rollefiguren Julie. Filmen hadde norsk premiere 15. oktober og er allerede sett av 85 000 mennesker.

«Verdens verste menneske» var kortlistet sammen med «Den største forbrytelsen» i regi av Eirik Svensson og «Ninjababy» som Yngvild Sve Flikke har regissert.

Det er Den norske Oscar-komiteen, som består av åtte representanter fra bransjeorganisasjonene, Filmkritikerlaget og Norsk filminstitutt, som avgjør hvilken film som innstilles til Oscar-akademiet i kategorien Beste internasjonale film.

(NTB)

Trondheim: To nye siktet etter knivstikking

Politiet fortsetter etterforskningen for fullt etter at en mann i 20-årene ble alvorlig skadd på Møllenberg i Trondheim lørdag kveld. Søndag meldte politiet at to personer er pågrepet, siktet for grov kroppsskade.

Siktelsen er nå utvidet til å gjelde ytterligere to personer, opplyser politiet i en pressemelding. En siktet er foreløpig sjekket ut av saken, men beholder formell status som siktet inntil videre.

I tillegg til at fire personer nå er siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, er tre av disse personene – samt fornærmede i saken – siktet for grov narkotikaovertredelse, opplyser politiet.

Politiet mener hendelsen på Møllenberg er knyttet til et narkotikamiljø.

- Fornærmede i saken som gjelder grov kroppsskade er formelt pågrepet og siktet for grov narkotikaovertredelse av politiet, sier påtaleansvarlig John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt.

Fornærmede blir værende på sykehuset så lenge som nødvendig, med vakthold fra politiet.

I tillegg til den fornærmede, er ytterligere en person pågrepet i narkotikasaken. Vedkommende er også siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, mot den fornærmede, ifølge politiet.

De to siste siktede i saken er etterlyst internasjonalt. Begge disse er siktet for både grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, og narkotikaovertredelse.

Les hele saken

To knivstikkinger i Trondheim

Annonse

Ny smitterekord i Russland

Russland har registrert nok en smitterekord. Mandag meldes det om 37 930 nye coronatilfeller.

Tallet er det høyeste som er registrert siden pandemien tok til. Det er også registrert 1069 nye dødsfall siste døgn, marginalt mindre en den dystre rekorden på 1075 døde som ble satt for få dager siden.

Smittetallene er økende i Russland, der skepsisen til vaksiner er stor. I håp om å dempe smittetrykket har president Vladimir Putin bedt innbyggerne om å ikke gå på jobb mellom 30. oktober og 7. november.

De fleste statlige etater og private selskaper skal holde stengt i denne perioden, med noen få unntak, blant annet dem som er knyttet til kritisk viktig infrastruktur.

Disse landene opplever for tiden det største smittetrykket i verden, sortert etter registrerte koronasmittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. (Tall i parentes viser registrerte dødsfall per 100.000 i samme periode).

* Latvia: 1.630 smittede (11,8 døde)

* Georgia: 1.456 smittede (12,4 døde)

* Serbia: 1.336 smittede (11,1 døde)

* Estland: 1.315 smittede (5,1 døde)

* Litauen: 1.297 smittede (14,4 døde)

* Romania: 1.057 smittede (27,1 døde)

* Storbritannia: 929 smittede (2,7 døde)

* Montenegro: 904 smittede (12,7 døde)

* Slovenia: 887 smittede (3,4 døde)

* Belize: 835 smittede (11,8 døde)

* Singapore: 787 smittede (2,6 døde)

* Armenia: 778 smittede (15,7 døde)

I Norge er det registrert 131 nye smittetilfeller og 0,4 dødsfall per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

(NTB)