Annonse

Nyhetsstudio

165 i 80-sonen

Utrykningspolitiet har stoppet en sjåfør som kjørte alt for fort på E39 i Vestnes i Møre og Romsdal. Det skriver politiet på Twitter.

Sjåføren skal ha blitt målt til 165 kilometer i timen på et sted hvor fartsgrensa er 80 kilometer i timen.

- Førerkort beslaglagt og sak er opprettet, skriver politiet.

Annonse
Forberedt på mer smitte
Helsebyråd Robert Steen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Forberedt på mer smitte

De siste to ukene har Oslo i gjennomsnitt hatt 118 daglige smittetilfeller.

Helsebyråd i Oslo Robert Steen skriver i en epost til Dagbladet at de fleste som nå blir smittet er barn i barneskolealder.

- Jeg følger smittetallene i Oslo tett. Trenden de siste ukene er flest smittetilfeller blant barn i barneskolealder 6-12 år, og det er som forventet siden denne gruppen ikke har tilbud om vaksine, skriver Steen.

- Selv om vaksineringsgraden i Oslo ellers er høy, er det viktig at alle som kan takker ja til vaksinen og holder seg hjemme ved symptomer. Du kan fortsatt bli smittet selv om du er vaksinert, men du er bedre beskyttet mot sykdom og død. Vi er forberedt på at smittetallene kan øke, og planlegger for et testtilbud som tar høyde for dette, skriver helsebyråden.

Moderna: Vaksinen trygg for 6-åringer

Legemiddelprodusenten Moderna sier testresultater for coronavaksinen på barn i alderen 6 til 11 år er gode.

Moderna melder om en «robust respons på antistoff-nøytralisering» og sier de om kort tid vil sende forsøksdata til globale reguleringsmyndigheter.

– Data fra kliniske forsøk med over 4.700 barn i den aldersgruppen har vist en sterk immunrespons én måned etter andre vaksinedose, skriver Moderna i en kunngjøring.

Modernas testresultat kommer en uke etter at Pfizer/Biontech kunngjorde at deres koronavaksine var 90 prosent effektiv i å hindre sykdomsutvikling blant barn i alderen 5 til 11 år.

(NTB)

Annonse

Lange køer på E18

Politiet i Oslo rykker mandag ettermiddag ut etter melding om en trafikkulykke på E18 utgående ved Nesbru i Asker.

- Det er to biler som har kjørt inn i hverandre. Høyre felt er stengt som følge av hendelsen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det er mye trafikk og lange køer i området. Bilberging er på vei og vi håper at begge felt kan åpnes igjen snart.

Hvorvidt noen ble skadd i sammenstøtet, er foreløpig ikke sikkert. Lie opplyser at det er ambulanse på stedet.

Onsdag morgen var det lange køer inn mot hovedstaden, som følge av at det var togstans på flere strekninger. I tillegg var Oslofjordtunellen stengt i flere timer.

Mortensrud-siktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud i Oslo 7. oktober er varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

Mannen i 40-åra ble pågrepet på fredag, og framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

To andre personer er siktet for drapet. Disse er ikke pågrepet, men politiet har etterlyst disse internasjonalt.

- Vi har en formening om hvor disse oppholder seg, men jeg kan ikke kommentere det ytterligere, sier Enoksen til Dagbladet.

Han forteller at de vurderer fortløpende om de skal etterlyse disse to personene offentlig, men at de foreløpig velger å ikke gjøre det.

Annonse

31 smittet etter bryllup

Smittetallene i Sarsborg fikk et oppsving forrige uke, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det ble påvist 86 nye coronatilfeller, det høyeste tallet siden uke 36.

En stor del av tilfellene har blitt smittet i privat sammenkomst. Flere er knyttet til et bryllup.

- Noe av økningen lokalt er knyttet til et utbrudd i forbindelse med et bryllup som fant sted i Oslo den 16. oktober. Minst 31 av de totalt 86 smittetilfellene i uke 42 er knyttet direkte til dette bryllupet, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Utbruddet etter bryllupet følges opp av Oslo kommune, skriver avisa.

Det siste døgnet har kommunen registrert 18 nye tilfeller. Det oppgis at 14 av disse ble smittet i privat sammenkomst, opplyser kommunen.