Annonse

Nyhetsstudio

Forsvarer: - Kan ikke si noe

Politiet har fått bekreftet av Haukeland universitetssykehus at den ene av de to skadde etter knivangrepet på Nav-kontoret i Bergen sentrum døde av skadene hun ble påført.

Det opplyser politiet i en pressemelding. Den avdøde er en kvinne i slutten av 50-åra.

Den andre som ble skadd er en kvinne i midten av 30-åra. Hun betegnes som lettere skadd.

Morten Grimstad, forsvareren av den pågrepne 30-åringen, forteller Dagbladet at han er på vei til politihuset nå. Han har fortsatt ikke snakket med klienten eller politiet.

- Jeg kan ikke si noe enda fordi jeg har ikke fått snakket med politiet eller klienten min.

- Hva skal du snakke med klienten din om?

- Jeg kan ikke si noe om hva vi skal snakke om enda.

- Hva vet du om den pågrepne mannen?

- Jeg vet ingenting foreløpig, politiet har ikke gått ut med noe.

Les hele saken

Kvinne døde etter knivangrepet

Annonse

Kongsberg-drapene: Politiaksjonen skal evalueres

Et eget evalueringsutvalg skal granske politiets innsats etter Kongsberg-drapene. Arbeidet starter trolig allerede denne uka.

– Det er fortsatt litt tidlig i prosessen når det gjelder evalueringsutvalget. Vi har ikke kommet riktig i gang med det ennå, men regner med at vi starter opp arbeidet i løpet av denne uken, sier pressevakt Roar Hansen i Politidirektoratet til Laagendalsposten.

Politiutvalget skal undersøke politiets rolle og politiaksjonen som pågikk kvelden 13. oktober da fem personer ble drept i sentrum av Kongsberg.

Det skal også kanskje gjennomføres en rekonstruksjon av det dramatiske angrepet, ifølge politiinspektør Per Thomas Omholt.

– Dette er noe vi vurderer fortløpende, og som vi vil gjennomføre når og hvis det er behov for det. Når man foretar en rekonstruksjon, så ønsker man å vite et sikkert faktum av hva som har skjedd, så man slipper å gjenta det senere, sier Omholt.

(NTB)

Forberedt på mer smitte
Helsebyråd Robert Steen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Forberedt på mer smitte

De siste to ukene har Oslo i gjennomsnitt hatt 118 daglige smittetilfeller.

Helsebyråd i Oslo Robert Steen skriver i en epost til Dagbladet at de fleste som nå blir smittet er barn i barneskolealder.

- Jeg følger smittetallene i Oslo tett. Trenden de siste ukene er flest smittetilfeller blant barn i barneskolealder 6-12 år, og det er som forventet siden denne gruppen ikke har tilbud om vaksine, skriver Steen.

- Selv om vaksineringsgraden i Oslo ellers er høy, er det viktig at alle som kan takker ja til vaksinen og holder seg hjemme ved symptomer. Du kan fortsatt bli smittet selv om du er vaksinert, men du er bedre beskyttet mot sykdom og død. Vi er forberedt på at smittetallene kan øke, og planlegger for et testtilbud som tar høyde for dette, skriver helsebyråden.

Annonse

Moderna: Vaksinen trygg for 6-åringer

Legemiddelprodusenten Moderna sier testresultater for coronavaksinen på barn i alderen 6 til 11 år er gode.

Moderna melder om en «robust respons på antistoff-nøytralisering» og sier de om kort tid vil sende forsøksdata til globale reguleringsmyndigheter.

– Data fra kliniske forsøk med over 4.700 barn i den aldersgruppen har vist en sterk immunrespons én måned etter andre vaksinedose, skriver Moderna i en kunngjøring.

Modernas testresultat kommer en uke etter at Pfizer/Biontech kunngjorde at deres koronavaksine var 90 prosent effektiv i å hindre sykdomsutvikling blant barn i alderen 5 til 11 år.

(NTB)

Lange køer på E18

Politiet i Oslo rykker mandag ettermiddag ut etter melding om en trafikkulykke på E18 utgående ved Nesbru i Asker.

- Det er to biler som har kjørt inn i hverandre. Høyre felt er stengt som følge av hendelsen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det er mye trafikk og lange køer i området. Bilberging er på vei og vi håper at begge felt kan åpnes igjen snart.

Hvorvidt noen ble skadd i sammenstøtet, er foreløpig ikke sikkert. Lie opplyser at det er ambulanse på stedet.

Onsdag morgen var det lange køer inn mot hovedstaden, som følge av at det var togstans på flere strekninger. I tillegg var Oslofjordtunellen stengt i flere timer.

Annonse

Mortensrud-siktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud i Oslo 7. oktober er varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

Mannen i 40-åra ble pågrepet på fredag, og framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

To andre personer er siktet for drapet. Disse er ikke pågrepet, men politiet har etterlyst disse internasjonalt.

- Vi har en formening om hvor disse oppholder seg, men jeg kan ikke kommentere det ytterligere, sier Enoksen til Dagbladet.

Han forteller at de vurderer fortløpende om de skal etterlyse disse to personene offentlig, men at de foreløpig velger å ikke gjøre det.