Annonse

Nyhetsstudio

Sp åpner opp for sonderinger med Ap og SV

Sp har nå åpnet for å starte sonderinger med Ap og SV om et regjeringssamarbeid.

Det kunngjorde Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum under sitt pressetreff i vandrehallen på Stortinget kl 16.30, etter partiets gruppemøte.

Det er parlamentarisk leder, Marit Arnstad, og Vedum selv som skal lede disse sonderingene for Sp.

Vedum understreket at det er Støre som må ta initiativ til slike sonderinger, som altså vil legge premissene for eventuelle regjeringsforhandlinger. Han opplyste at han nå har informert både Støre og Lysbakken om partiets beslutning.

- Jeg går til sonderinger med håp om politiske gjennomslag, sier Vedum til pressen.

Han står likevel fast på at de beste løsningene ligger i skjeringspunktet mellom Ap og Sp.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til pressen at han håper de tre partiene kan komme sammen på Hurdalsjøen Hotell til sonderinger på torsdag.

- Jeg har hatt gode samtaler med Vedum og Lysbakken siden onsdag sier Støre, og legger til at han er glad for Sp's beslutning om å gå inn i sonderinger.

Følg pressekonferansen direkte på Dagbladet TV.

Annonse

Lang kø på E18

Politiet i Oslo rykker mandag ettermiddag ut etter melding om en trafikkulykke på E18 utgående ved Nesbru i Asker.

- Det er to biler som har kjørt inn i hverandre. Høyre felt er stengt som følge av hendelsen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, til Dagbladet.

- Trafikkulykka skaper en del trafikale problemer på stedet, ettersom det er mye trafikk i området, sier han.

Mortensrud-siktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud i Oslo 7. oktober er varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

Mannen i 40-åra ble pågrepet på fredag, og framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

To andre personer er siktet for drapet. Disse er ikke pågrepet, men politiet har etterlyst disse internasjonalt.

- Vi har en formening om hvor disse oppholder seg, men jeg kan ikke kommentere det ytterligere, sier Enoksen til Dagbladet.

Han forteller at de vurderer fortløpende om de skal etterlyse disse to personene offentlig, men at de foreløpig velger å ikke gjøre det.

Annonse

31 smittet etter bryllup

Smittetallene i Sarsborg fikk et oppsving forrige uke, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det ble påvist 86 nye coronatilfeller, det høyeste tallet siden uke 36.

En stor del av tilfellene har blitt smittet i privat sammenkomst. Flere er knyttet til et bryllup.

- Noe av økningen lokalt er knyttet til et utbrudd i forbindelse med et bryllup som fant sted i Oslo den 16. oktober. Minst 31 av de totalt 86 smittetilfellene i uke 42 er knyttet direkte til dette bryllupet, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Utbruddet etter bryllupet følges opp av Oslo kommune, skriver avisa.

Det siste døgnet har kommunen registrert 18 nye tilfeller. Det oppgis at 14 av disse ble smittet i privat sammenkomst, opplyser kommunen.

Politiet: Funnet klær

Politiet møter pressen klokka 15 for å orientere om siste nytt i redningsaksjonen i Kvam kommune i Hardanger.

Det var i 21-tida søndag kveld at tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjeldet i Kvam. Det har pågått søk etter de tre i hele natt, uten hell.

Mandag formiddag ble det imidlertid funnet en båt og to årer.

- Etter lunsj ble det også funnet gjenstander i nærheten av den båten som kan knyttes til denne hendelsen, sier politiets innsatsleder på stedet, Svein Valland Laupsa.

Det skal dreie seg om blant annet klesplagg.

- De ble funnet ved hjelp av droner. Det er utfordrende terreng i området, sier Laupsa.

- Hvordan vurderer dere mulighetene for å finne overlevende?, spør en journalist.

- Vi håper og tror, men etter hvert som tida går, blir sannsynligheten dessverre mindre for å finne de i live, sier han men understreker at det fremdeles er en redningsaksjon.

Politiet sier at de har sikker observasjon på at tre personer og en hund skulle krysse elva. Det var en person med relasjon til de savnede som meldte ifra om hendelsen.

– Da de krysset vannet, har de på et tidspunkt blitt tatt av en strøm som har ført til at de sannsynligvis har gått utenfor fossen som har et fritt fall på 15 meter, sier Laupsa.

Politiet: Funnet klær
Det søkes etter de savnede med blant annet helikopter. Foto: Marthe Lien / Dagbladet
Annonse
Kvam: Helikopter søker på stedet
Foto: Marthe Lien / Dagbladet

Kvam: Helikopter søker på stedet

Klokken 12.30 ble det sendt et helikopter til Kvam for å søke etter de tre personene som er savnet.

- Et redningshelikopter fra Sola ble sendt opp da været ble bedre, sier Kjetil Hagen, redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS). Helikopteret er av typen SAR Queen.

Det ble sendt sendt 12.30 og var på stedet 13.45, forteller han.

- Helikopteret har et termisk kamera så man kan søke etter varmesignaturer. Så er det seks mannskap om bord, crewet, som kan observere terrenget. De tilhører 330-skvadronen, sier han.

Det pågår en stor redningsaksjon i Kvam i Hardanger etter at en båt med tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i 21-tida søndag.

Det har pågått søk gjennom hele natta, uten funn av de savnede. Mandag formiddag har det imidlertid blitt funnet en båt og to årer.

- Det er nå funnet en båt, sier Svein Valland Laupsa, innsatsleder i Vest politidistrikt, under en pressebrifing klokka 11.