Annonse

Nyhetsstudio

- I sjokk og sorg

Mandag formiddag ble to Nav-ansatte knivstukket på Nav Årstad i Bergen sentrum. Begge to var kvinner i henholdsvis 50- og 30-årene.

En mann i 30-åra er siktet for drap og grov kroppsskade.

- Det er med stor sorg vi i dag har mottat budskapet at vi har mistet en av våre kollegaer, sier Lubna Boby Jaffery, byråd for arbeid, sosial og bolig, på et pressetreff klokka 17.15.

Hun sier at hendelsen berører «hver og en av oss», og at det er en mørk dag for Bergen kommune.

- Vi må ta tida til hjelp for å ta innover oss at vi har mistet en god kollega og ansatt i kommunen, sier hun.

Direktør for Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, sier at de er i sjokk etter hendelsen.

- Vi er i sjokk og sorg etter å ha mistet en god kollega i dag. Vi tenker først og fremst på hennes nærmeste, på kollegaen som ble skadd og på de andre som var til stede på Nav-kontoret på Årstad da dette skjedde, sier hun.

Hun sier at Nav skal være en trygg arbeidsplass.

- Det som har skjedd er dypt tragisk, sier hun, og opplyser at de vil undersøke om det er flere tiltak som bør iverksettes ved kontorene for å sikre de ansattes trygghet.

- Medarbeiderne som ønsker det har reist til et samlingssted for å gå gjennom det som har skjedd og være sammen. De er selvfølgelig preget av sjokk og fortvilelse, sier Kverneland Bogsnes.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Mann siktet for drap og grov kroppsskade

Annonse

Tirsdag morgen: Ingen funnet i Kvam

Ingen av de tre saknede personene er funnet. Politi og redningsledelse skal tirsdag morgen møtes for å diskutere videre leting i Tokagjeldselva i Kvam i Hardanger, opplyser politistasjonssjef Terjer Sperre til Bergens Tidende ved 07-tiden.

Det var søndag kveld at to menn og en kvinne med en hund i båten forsvant utfor en om lag 15 meter høy foss.

Båten, to årer og klesplagg er funnet.

Brann i boligblokk i Trondheim

Nødetatene i Trondheim har rykket ut til en brann i en boligblokk ppå Hallset. Slokningarbeidet er i gang, melder NRK.

Annonse

Boligprisene stiger 6,9 prosent til 2024

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.

Det er langt svakere enn hva veksten har vært, ifølge Dagens Næringsliv.

-Det er flere tegn til at prisnivået begynner å nærme seg en smerteterskel, da særlig i Oslo, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Til sammenligning venter analyseselskapet en årsvekst for 2021 på 10,3 prosent på landsbasis.

Oslo-prisene er ventet å stige 8,8 prosent mellom 2022 og 2024, Så følger Viken med 7,7 prosent. Lavest vekst er det ventet i Troms og Finnmark, med 3,5 prosent.

(NTB).

Åtte skutt i Oslo siden august

Åtte personer er skutt i Oslo på litt over to måneder. Her er en oversikt over skyteepisodene:

* Søndag 15. august: To gutter i slutten av tenårene blir skutt i en T-banevogn ved Skøyenåsen T-banestasjon. Én av dem blir alvorlig skadd. En mann i 30-årene er pågrepet i saken.

* Onsdag 25. august: To menn blir skutt ved en oppgang til en boligblokk på Trosterud. Begge blir fraktet til sykehus med alvorlige skader. Politiet pågriper og sikter to personer, men begge blir senere løslatt etter at mistanken svekkes.

* Mandag 30. august: En mann i 20-årene blir skutt ved Brynseng T-banestasjon, og han fraktes til sykehus med alvorlige skader. Flere personer blir vitne til skytingen. En mann i 20-årene blir pågrepet, siktet for drapsforsøk.

* Lørdag 2. oktober: En 22 år gammel mann blir fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt skutt i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Vika. Tre personer er siktet i saken, hvorav én av dem blir internasjonalt etterlyst før blir pågrepet etter ankomst fra Pakistan.

* Torsdag 7. oktober: 20 år gamle Hamse Hashi Adan blir skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud og dør av skadene dagen etter. Etter flere uker blir en mann i 40-årene pågrepet, siktet for medvirkning til drap. To andre menn er etterlyst internasjonalt. Alle de siktede er kjenninger av politiet.

* Mandag 25. oktober: En mann som blir beskrevet som «relativt ung» blir fraktet til sykehus etter å ha blitt skutt utenfor Stovner senter. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner med store styrker, og både politihelikopter,
hundepatruljer og andre bakkepatruljer blir koblet inn i søket.

(NTB).

Annonse

Stovner-offer ved bevisthet

Den unge mannen som ble skutt i mageregionen ved Stovner senter mandag kveld, er ved bevissthet og ferdig med første behandling på sykehuset, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 06.30-tiden.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter skytingen.

Politiet går foreløpig ikke ut nøyakyig alder ppå skuddofferet, annet enn at det er en ung mann under 20 år - altså i tenårene.

Les hele saken