Annonse

Nyhetsstudio

Solberg om Nav-drap: - Uhyre trist

- Det er uhyre trist. Og det er en påminnelse om at en del av de som er i førstelinjen i velferdstjenestene våre i psykiatrien, i Nav, som møter folk i ubalanse og vanskelige situasjoner, de er blant de mest utsatte for trusler, vold og annet. Vi har mye fokus på oss politikere, men jeg har alltid sagt at vi må passe på dem. De verste episodene vi har hatt, har vi stort sett hatt i det ytre velferdsapparatet i Norge, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet om knivstikkingen på Nav.

Det var mandag formiddag at to Nav-ansatte ble knivstukket på Nav Årstad i Bergen sentrum. Ofrene var kvinner i henholdsvis 50- og 30-åra. Kvinnen i slutten av 50-åra døde av skadene hun ble påført.

Solberg befinner seg på FN-toppuka i New York, og legger ikke skjul på at hun reagerer sterkt på hendelsen.

- Tankene mine går først og fremst til pårørende, til kollegene. Ikke bare pårørende til hun som er død, men også hun som er hardt skadd og ligger på sykehus. Så er jobben til Nav nå som arbeidsgiver å ta vare på både pårørende og kolleger, sier Solberg.

Annonse

Tre biler kollidert i Ekebergtunnelen

- Tre biler har tilsynelatende kollidert i Ekebergtunnelens vestgående løp, like før splitten mot Sørenga i Oslo, opplyser politiet.

Venstre felt er sperret inntil videre. Politiet er på vei til stedet.

E18: Forsinkelser etter påkjørsel i Asker

Trafikken mellom Asker og Skøyen er om lag 40 minutter forsinket tirsdag morgen etter at to biler kjørte i hverandre på Slemmestadveien i Leangbukta i Asker ved 07.30-tiden.

Sjåføren i den første bilen hadde nakkesmerter, mens sjåføren i den andre var lettere skadd, opplyser politiet ved 08.10-tiden.

Begge er kjørt til legevakt for behandling.

Ifølge politiet oppsto situasjonen og påkjørselen da den første bilen bremset opp for en fotgjenger underveis i et gangfelt.

Annonse

Mye kø på Ring 3 etter trafikkuhell

Det har vært et mindre trafikkuhell på Ring 3 vestgående ved Nydalen i Oslo.

- To biler står i høyre felt. Dette skaper mye kø. Vi er på stedet og venter på berging, opplyser Oslo-politiet på Twitter.

Kjedekollisjon på E6

Politiet i Øst melder om en kjedekollisjon i sydgående felt ved Olavsgård.

- Melding om kjedekollisjon på stedet. Alle nødetater er på vei, opplyser politiet.

Trafikken går like før klokka 08.00 sakte forbi i høyre feltet, ifølge politiet.

Klokka 08.30 opplyser operasjonsleder Finn Håvard Aas til Dagbladet at bilene er fjernet fra veien, og at "trafikken nå går greit". Det er ikke meldt om noen personskader i forbindlese med kollisjonen.

Annonse

Trondheim: Person røykskadd etter brann

En person er rapportert røykskadd etter en brann i en boligblokk på Hallset i Trondheim tirsdag morgen. Brannen er slukket.

Ifølge politiet i Trondheim var det én leilighet i en boligblokk som var rammet av brannen.

- Beboere i tre etasjer får flytte inn igjen, mens beboerne i den siste etasjen fortsatt må være evakuert, skriver de på Twitter.

Sluknings- og evakueringsarbeid ble igangsatt ved 7-tiden tirsdag morgen etter at brannen i leiligheten ble oppdaget.

Politiet meldte om brannen klokka 06.56.

(NTB)