Annonse

Nyhetsstudio

Festivaler på Hellerudsletta avlyst

Sommeren 2022 skulle det arrangeres fire festivaler på Hellerudsletta utenfor Lillestrøm. Nå er festivalene avlyst og billettsalget er stanset, melder Aftenposten.

Bak festivalene sto det nye selskapet Main Production, ledet av Marius Kristiansen.

- Festivalene er lagt ned inntil videre, skriver Kristiansens advokat i en e-post til Aftenposten.

Tidlig dukket det opp kritiske spørsmål rundt arrangementet. Blant annet på bakgrunn av Kristiansens bakgrunn som tidligere straffedømt.

Da Aftenposten tidligere omtalte festivalplanene, trakk utleieren av Hellerudsletta seg fra avtalen, kort tid etter. Daglig leder av Hellerudsletta, Einar Sørland, har ikke ønsket å kommentere hvorfor de trakk seg fra avtalen, skriver Aftenposten.

Kristiansen har selv uttalt seg og sagt at det ikke betyr at prosjektet er dødt.

Annonse

Åtte skutt i Oslo siden august

Åtte personer er skutt i Oslo på litt over to måneder. Her er en oversikt over skyteepisodene:

* Søndag 15. august: To gutter i slutten av tenårene blir skutt i en T-banevogn ved Skøyenåsen T-banestasjon. Én av dem blir alvorlig skadd. En mann i 30-årene er pågrepet i saken.

* Onsdag 25. august: To menn blir skutt ved en oppgang til en boligblokk på Trosterud. Begge blir fraktet til sykehus med alvorlige skader. Politiet pågriper og sikter to personer, men begge blir senere løslatt etter at mistanken svekkes.

* Mandag 30. august: En mann i 20-årene blir skutt ved Brynseng T-banestasjon, og han fraktes til sykehus med alvorlige skader. Flere personer blir vitne til skytingen. En mann i 20-årene blir pågrepet, siktet for drapsforsøk.

* Lørdag 2. oktober: En 22 år gammel mann blir fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt skutt i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Vika. Tre personer er siktet i saken, hvorav én av dem blir internasjonalt etterlyst før blir pågrepet etter ankomst fra Pakistan.

* Torsdag 7. oktober: 20 år gamle Hamse Hashi Adan blir skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud og dør av skadene dagen etter. Etter flere uker blir en mann i 40-årene pågrepet, siktet for medvirkning til drap. To andre menn er etterlyst internasjonalt. Alle de siktede er kjenninger av politiet.

* Mandag 25. oktober: En mann som blir beskrevet som «relativt ung» blir fraktet til sykehus etter å ha blitt skutt utenfor Stovner senter. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner med store styrker, og både politihelikopter,
hundepatruljer og andre bakkepatruljer blir koblet inn i søket.

(NTB).

Stovner-offer ved bevisthet

Den unge mannen som ble skutt i mageregionen ved Stovner senter mandag kveld, er ved bevissthet og ferdig med første behandling på sykehuset, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 06.30-tiden.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter skytingen.

Politiet går foreløpig ikke ut nøyakyig alder ppå skuddofferet, annet enn at det er en ung mann under 20 år - altså i tenårene.

Annonse

Morgennytt

Ingen pågrepet for skyting i Oslo
Politiet jakter én eller flere gjerningspersoner etter at en ung mann er skutt på Stovner i Oslo.

893 nye smittede
Det siste døgnet er det registrert 893 coronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.

Truet med å fjerne Facebook fra iPhone
Apple mente menneskehandel var så utbredt på Facebook og Instagram at de ville fjerne appene fra App Store, avslører nyhetsbyrået AP.

Skyting på amerikansk kjøpesenter: To drept

En mistenkt er pågrepet etter at to personer ble drept og fire såret i en skyteepisode ved et kjøpesenter i Boise, delstaten Idahos største by.

Blant ofrene er en politimann, opplyser politiet. Det ble vekslet skudd under pågripelsen.

Brorparten av kjøpesenteret er gjennomgått og avklart, men politiet har lett etter flere ofre. Saken er under etterforskning, og folk ble bedt om å holde seg unna området.

Kjøpesenteret Boise Towne Square er det største i byen. Det har til sammen 153 butikker.

En kvinne som var på kjøpesenteret da skytingen fant sted, forteller til nyhetsbyrået AP at hun hørte flere høye smell før rundt 60 mennesker, blant dem familier med barnevogner, kom løpende mot henne. Flere ropte at det var en skytter.

(NTB)

Annonse

893 nye smittede

Det siste døgnet er det registrert 893 coronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 644 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 408, så trenden er stigende.

Mandag var 125 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før.

28 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 14 på respirator. Det er tre færre på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7,9 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 201.410 personer testet positivt.

Til nå har 4.191.957 personer fått første dose av coronavaksinen, og 3.707.612 personer har fått andre dose.

Til sammen er 894 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.

(NTB)