Annonse

Nyhetsstudio

Krever ny vurdering av sikkerhet hos Nav

Det kommer nå krav fra flere hold om at sikkerheten til de ansatte ved Nav-kontorene må gjennomgås etter drapet i Bergen.

En kvinne i slutten av 50-årene døde av knivskadene hun ble påført, mens en kvinne i midten av 30-årene er lettere skadd. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap og grov kroppsskade etter voldsangrepet på Nav-kontoret på Danmarksplass i Bergen mandag.

Nå mener den største fagforeningen i Nav-systemet at sikkerheten ved kontorene må gjennomgås i kjølvannet av den dramatiske hendelsen, skriver Aftenposten.

– Det er naturlig med en ny gjennomgang av sikkerheten, sier leder Elisabeth Steen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Nav.

Hun ga sine uttalelser før det ble kjent at et av ofrene for knivangrepet døde av skadene.

Trond Finstad, leder i yrkesseksjonen i Fagforbundet, sier til TV 2 at han «forventer at det blir satt økt fokus på sikkerhetstiltak på Nav nå».

– Det har vært jobbet godt med sikkerhet på Nav de siste årene, men vi har ikke kommet langt nok med dette arbeidet. Nå er på sin plass å gjøre en ny vurdering om disse sikkerhetstiltakene er gode nok, slår Finstad.

Så langt i år er rapportert inn 1.042 trusler mot Nav-ansatte på landsbasis, ifølge Bergens Tidende. FriFagbevegelse skrev i 2019 at omfanget av vold og trusler mot Nav-ansatte har økt med 22 prosent etter at en kvinnelig ansatt ble drept på Nav Grorud i 2013.

(NTB)

Annonse

Brann i boligblokk i Trondheim

Nødetatene i Trondheim har rykket ut til en brann i en boligblokk ppå Hallset. Slokningarbeidet er i gang, melder NRK.

Boligprisene stiger 6,9 prosent til 2024

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.

Det er langt svakere enn hva veksten har vært, ifølge Dagens Næringsliv.

-Det er flere tegn til at prisnivået begynner å nærme seg en smerteterskel, da særlig i Oslo, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Til sammenligning venter analyseselskapet en årsvekst for 2021 på 10,3 prosent på landsbasis.

Oslo-prisene er ventet å stige 8,8 prosent mellom 2022 og 2024, Så følger Viken med 7,7 prosent. Lavest vekst er det ventet i Troms og Finnmark, med 3,5 prosent.

(NTB).

Annonse

Åtte skutt i Oslo siden august

Åtte personer er skutt i Oslo på litt over to måneder. Her er en oversikt over skyteepisodene:

* Søndag 15. august: To gutter i slutten av tenårene blir skutt i en T-banevogn ved Skøyenåsen T-banestasjon. Én av dem blir alvorlig skadd. En mann i 30-årene er pågrepet i saken.

* Onsdag 25. august: To menn blir skutt ved en oppgang til en boligblokk på Trosterud. Begge blir fraktet til sykehus med alvorlige skader. Politiet pågriper og sikter to personer, men begge blir senere løslatt etter at mistanken svekkes.

* Mandag 30. august: En mann i 20-årene blir skutt ved Brynseng T-banestasjon, og han fraktes til sykehus med alvorlige skader. Flere personer blir vitne til skytingen. En mann i 20-årene blir pågrepet, siktet for drapsforsøk.

* Lørdag 2. oktober: En 22 år gammel mann blir fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt skutt i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Vika. Tre personer er siktet i saken, hvorav én av dem blir internasjonalt etterlyst før blir pågrepet etter ankomst fra Pakistan.

* Torsdag 7. oktober: 20 år gamle Hamse Hashi Adan blir skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud og dør av skadene dagen etter. Etter flere uker blir en mann i 40-årene pågrepet, siktet for medvirkning til drap. To andre menn er etterlyst internasjonalt. Alle de siktede er kjenninger av politiet.

* Mandag 25. oktober: En mann som blir beskrevet som «relativt ung» blir fraktet til sykehus etter å ha blitt skutt utenfor Stovner senter. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner med store styrker, og både politihelikopter,
hundepatruljer og andre bakkepatruljer blir koblet inn i søket.

(NTB).

Stovner-offer ved bevisthet

Den unge mannen som ble skutt i mageregionen ved Stovner senter mandag kveld, er ved bevissthet og ferdig med første behandling på sykehuset, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 06.30-tiden.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter skytingen.

Politiet går foreløpig ikke ut nøyakyig alder ppå skuddofferet, annet enn at det er en ung mann under 20 år - altså i tenårene.

Les hele saken

Annonse

Morgennytt

Ingen pågrepet for skyting i Oslo
Politiet jakter én eller flere gjerningspersoner etter at en ung mann er skutt på Stovner i Oslo.

893 nye smittede
Det siste døgnet er det registrert 893 coronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.

Truet med å fjerne Facebook fra iPhone
Apple mente menneskehandel var så utbredt på Facebook og Instagram at de ville fjerne appene fra App Store, avslører nyhetsbyrået AP.