Annonse

Nyhetsstudio

Bangkok åpner trolig for turister igjen i november
Foto: AP / NTB

Bangkok åpner trolig for turister igjen i november

Den thailandske hovedstaden Bangkok vil trolig åpnes opp for turister igjen i november, sier lokale myndigheter.

Bangkok var et av de største turistmålene i verden før pandemien, men myndighetene i Thailand stengte grensene for å holde smitten ute.

I november vil antakelig 70 prosent av Bangkoks innbyggere være vaksinert, og da kan byen åpne igjen, opplyser den lokale guvernøren.

Thailands to største turistøyer, Phuket og Koh Samui, tok imot de første turistene i juli. Det er krav om å være vaksinert.

(NTB)

Annonse
FHI-topp om stigende smitte: - Kan fort tippe feil vei
Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

FHI-topp om stigende smitte: - Kan fort tippe feil vei

Verken FHI eller Helsedirektoratet mener coronasituasjonen gir grunn til bekymring nå, men de advarer om at balansen fort kan vippe feil vei.

Tirsdag ble det registrert 893 nye coronasmittede – 348 flere enn tilsvarende dag forrige uke. 125 coronapasienter var mandag innlagt på sykehus, fire flere enn dagen før og tett opp mot de høye nivåene man så i mai.

FHI-overlege Preben Aavitsland sier situasjonen ikke er dramatisk nå, men sier dette fort kan endre seg.

- Vi ser at det er særlig skolebarn, tenåringer og unge voksne som blir smittet. Svært få av disse blir så syke at de må på sykehus. Utfordringen er likevel at smitten kan spres til uvaksinerte middelaldrende og eldre som så kan bli alvorlig syke, sier han til NTB.

Han sier det er en skjør balanse mellom virusets spredningsevne og tiltakene mot epidemien.

- Denne balansen kan fort tippe feil vei, men det skal lite til å bremse spredningen. Det er to viktige saker nå: 1) Folk må takke ja til vaksinasjon med dose 1 og 2 og eventuelt 3. 2) Folk må holde seg hjemme og teste seg dersom de blir syke, sier Aavitsland.

106 innlagt på sykehus - 19 færre enn dagen før

Tirsdag var 106 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på 19 pasienter fra dagen før.

14 av pasientene får respiratorbehandling, og 30 ligger på intensivavdeling.

Det er like mange på respirator og to flere på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt tirsdag.

68 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 18 er innlagt i Helse nord, 13 er innlagt i Helse Midt-Norge, og sju er innlagt i Helse vest.

22 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, sju er innlagt hos Helse nord, og én er innlagt hos Helse Midt-Norge.

Siden februar i fjor har 201.410 personer fått påvist coronasmitte her i landet, viser tirsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(NTB)

Annonse

Frykter omkomne vil havne i Hardangerfjorden

Innsatsleder Svein Valland Laupsa sier til Dagbladet at de konsentrerer seg om å søke øverst i Tokagjelet, i fossen og elva.

- Det er basert på obersvasjoner som er gjort der oppe, sier han.

- Vi jobber utifra en teori om at personene er øverst i Tokagjelet. På bakgrunn av at vi blant annet har funnet båten og klær der, sier han og fortsetter:

- I tillegg har vi en annen teori at de har havnet videre nedover elva og i Movatnet. Vi gjør søk der nå, sier han.

Laupsa forteller at de frykter er at personene kommer lengre ut og havner i Hardangerfjorden.

- Vi har ett håp om å finne de før det skjer. Da blir det mye vanskeligere å finne dem, fordi det er en dyp fjord med enda sterkere strømmer.

Det pågår en stor redningsaksjon i Kvam i Hardanger etter at en båt med tre personer ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i 21-tida søndag.

Det har pågått søk siden søndag, uten funn av de savnede. Mandag har det imidlertid blitt funnet en båt, klær og to årer.

Politiet holdt en pressekonferanse etter en båtulykke i Kvam der tre personer er savnet, tirsdag ettermiddag der de friga navnene på personene som er savnet. Det er Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68). Alle er fra Askøy.

Frykter omkomne vil havne i Hardangerfjorden
Innsatsleder Svein Valland Laupsa. Foto: skjermdump

Frigir navn på de savnede etter Kvam-ulykka

Politiet holdt klokka 12 en ny pressekonferanse etter båtulykka i Kvam søndag kveld.

Her friga politiet navnene på de tre personene som er savnet.

De er Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68). Alle er fra Askøy.

- Fokuset vårt er fortsatt å finne de tre savnede. Samtidig har det gått så lang tid at vi er i en ny fase, og søker nå etter antatt omkomne personer. Det har gått såpass lang tid at det er liten eller ingen sannsynlighet finne dem i live, dessverre, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa.

- Dette er så utrolig trist for så mange, og nå må vi bare ta vare på hverandre, sier Askøys ordfører Siv Høgtun, som også deltar på pressekonferansen.

Mandag kveld gjorde politiet det klart at de ikke lenger har håp om å finne de tre savnede i Kvam i live. Leteaksjonen ble nedskalert, og det søkes nå etter antatt omkomne.

Frivillige har stått vakt på observasjonsposter på strategiske steder langs elva i natt. Det er krevende arbeidsforhold, ifølge politiet.

I går opplyste politiet at det var funnet en båt nedenfor fossen i Tokagjelet i Kvam.

- Vi knytter båten til hendelsen, opplyste innsatsleder Svein Valland Laupsa på en pressebrief.

Frigir navn på de savnede etter Kvam-ulykka
Denne båten ble teken av strømmen og tre personer er forsvunnet i denne elva ved Tokagjelet i Kvam. Foto: Marit Hommedal / NTB
Annonse
Kina stenger by med fire millioner innbyggere
PORTFORBUD: Lanzhou er hovedstad i Gandu-provinsen. Foto: Sipa/Shutterstock/NTB.

Kina stenger by med fire millioner innbyggere

Kinesiske myndigheter innfører portforbud i byen Lanzhou i det vestlige Kina på grunn av seks nye tilfeller av covid-19.

Innbyggerne får ikke dra fra hjemmet med mindre det dreier seg om et nødstilfelle.

Myndighetene varsler også at inn- og utreise fra byen vil bli strengt kontrollert og begrenset til leveringer av viktige forsyninger eller medisinsk behandling.

Sammenlignet med folketallet er det for øyeblikket ingen store smitteutbrudd i Kina. Men landet har en nullsmittestrategi, som gjør at veien er kort til strenge tiltak. Smittetilfeller blir fulgt opp med nedstengninger og massetesting.

(NTB - AFP).