Annonse

Nyhetsstudio

Alvorlig MC-ulykke på Vinstra

Politiet i Innlandet meldte først på Twitter at de hadde fått melding om en motocross-ulykke inne på et motorsenter på Vinstra i Gudbrandsdalen. En person skal være skadd.

- Skadegrad trolig alvorlig, skriver de.

Dagbladet får opplyst at ulykken skjedde før det planlagte arrangementet kom i gang.

- Personen kjørte motorsykkelen inn på området, så ulykken skjedde ikke på banen, sier daglig leder for Vinstra motorsport til Dagbladet.

Politiet bekrefter også på Twitter klokka 17.09 at ulykken har skjedd på en tilførselvei inn mot selve banen og at det dreier seg om en vanlig MC-ulykke.

- Ulykken har ikke skjedd i forbindelse med et arrangement eller inne på lukket område, opplyser operasjonsleder i Innlandet, Ole-Erik Løkker Skogheim, til Dagbladet.

Ambulanse og luftambulanse er framme på stedet.

Annonse

E18: Rykker ut til mann på trehjulssykkel

Rett før klokka 16 søndag ettermiddag har politiet i Agder mottatt flere meldinger om en mann på trehjullssykkel på E18.

Det skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Hvordan syklisten havnet på motorveien er foreløpig ukjent, men før politiet har ankommet stedet, skal vedkommende ha blitt stanset i en nødlomme av en privatbilist. Syklisten ble stanset rett øst for Birkeland.

Trump-sønn latterliggjør Alec Baldwin

Kamerasjef Halyna Hutchins ble drept da skuespiller og produsent Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen under arbeidet med westernfilmen «Rust» utenfor Santa Fe i New Mexico torsdag.

Donald Trumps eldste sønn, Donald Trump jr. (43), er nådeløs i sin kritikk av skuespilleren på Instagram, skriver The Independent. Fredag publiserte 43-åringen et bilde av Baldwin, med bildeteksten: «Den følelsen når en som er i mot våpen, dreper flere mennesker med våpen enn din store kolleksjon av skytevåpen noen gang har».

I et annet innlegg skriver han: «Hvorfor har de som hater våpen så mye, ingen problemer med å profittere på dem?». Presidentsønnen er en kjent tilhenger av retten til å bære våpen.

Baldwin skrev på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

Baldwin har tidligere fått massiv oppmerksomhet for sine parodier av den tidligere presidenten. Han har gjentatte ganger dukket opp på tv-programmet «Saturday Night Live» (SNL) med blond parykk og rødt slips.

Det har han gjort siden Trump ble valgt som Republikanernes presidentkandidat i 2016. Parodiene har fått den amerikanske presidenten til å gå hardt ut mot ham på Twitter.

Trump-sønn latterliggjør Alec Baldwin
Foto: NTB / AP Photo / Evan Vucci

Les hele saken

Norske eksperter: - Sjokkfølelse

Annonse

Politiet advarer mot «Sugardaddy»-svindel

Politiet advarer mot en stadig vanligere svindeltype der kriminelle utgir seg for å være «sugardaddys» for å lokke til seg penger fra ofrene.

- Denne type svindel blir stadig mer utbredt, og framgangsmåten endrer seg hele tiden. Vi har fått mange henvendelser, og politiet har registrert at dette pågår i stor grad over hele landet.

Jeg vil tro antall tilfeller bare vil fortsette å øke, sier faglig leder for nettpatruljen i Øst politidistrikt, Jostein Dammyr, til Romerikes Blad.

Metoden går ifølge politiet ut på at svindleren sender en melding via sosiale medier der de hevder å ha mye penger. De hevder de søker selskap via internett eller telefon, og sier de til gjengjeld vil de sende deg mellom 1.000 og 5.000 dollar i uken.

Etter ganske kort tid spør «sugardaddyen» etter epost, eller PayPal-konto, slik at de kan gjennomføre den første betalingen.

Like etter kommer en epost fra PayPal der det hevdes at personen har sendt penger. Deretter kommer det en epost som utgir seg for å være fra PayPal, der det hevdes at man må betale en avgift på mellom 50 og 200 dollar for å få låst opp utbetalingen. Ofte i kryptovaluta.

- Sender du pengene, vil du havne i en verre situasjon enn den du allerede befinner deg i. Pengene som loves bort eksisterer ikke, og de vil du aldri se noe til, sier Dammyr.

(NTB)

Taiwan: Meldinger om jordskjelv

Taiwan ble søndag rammet av et kraftig jordskjelv med en styrke på rundt 6,5. Innbyggere i Taipei melder om kraftige rystelser.

Taiwanske geologer har målt styrken til 6,5, mens US Geological Survey melder at styrken var på 6,2.

Ifølge en reporter fra AFP varte rystelsene i rundt 10 sekunder, og han mener det var det kraftigste skjelvet på øya så langt i år.

Et såpass kraftig skjelv kan få bygninger til å rase sammen og ta liv, men mye avhenger av skjelvets dybde og hvor episenteret ligger.

(NTB)

Annonse
Tyskland: Verste smittetall siden mai
Foto: Sean Pavone / Shutterstock / NTB

Tyskland: Verste smittetall siden mai

De siste sju dagene er det registrert 100 coronatilfeller per 100.000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai.

De siste ukene har smitteraten økt i landet. For bare åtte dager siden, sto smitteraten for forrige sjudagersperiode på 68,7, viser tall fra Robert Koch-Institut.

Den dystre milepælen ble kunngjort lørdag, dagen etter at helsedepartementet advarte om eskalering i smittesituasjonen. Økningen den siste uken er synlig i nesten alle aldersgrupper, og det ventes at antallet vil øke ytterligere gjennom høsten og vinteren, mener departementet.

Lørdag ble det registrert 15.145 nye smittetilfeller siste døgn, en økning på 31 prosent fra åtte dager tidligere.

Nesten 70 prosent av landets voksne befolkning har fått første vaksinedose. Over 66 prosent er fullvaksinert.

(NTB)