Annonse

Nyhetsstudio

NRK går fri i PFU i sak om bruk av skjult kamera hos grisebønder

Pressens Faglige Utvalg (PFU) lot NRK gå fri i en sak der de var klaget inn for å ha brukt skjulte opptak dyrevernsaktivister gjorde hos grisebønder.

– NRK har gjort en veldig god jobb. Vi legger listen veldig høyt for når det er tillatt å bruke skjulte opptak. Dette er i en sånn klasse at her er det på sin plass, sa PFU-medlem Gunnar Kagge under behandlingen, skriver Medier24.

Det var i sommer at NRK publiserte saken «Griseindustriens brutte løfter». I saken publiserte de bilder fra norske svinefjøs som dyrevernsaktivister hadde tatt etter å ha brutt seg ulovlig inn på 28 gårder om natta.

Det var Norsk Bonde- og Småbrukarlag som klagde inn NRK til PFU for å ha vist opptak som er fremskaffet på en ulovlig måte.

(NTB)

Annonse
Stormkaos i England: 55 000 uten strøm, 120 lastebiler snøfast
En lastebil blåste over ende i Hartlepool, nordøst i England. Foto: NTB

Stormkaos i England: 55 000 uten strøm, 120 lastebiler snøfast

Stormen «Arwen» herjer nord i England, i Nord-Irland og Skottland.

I Nord-Irland omkom én mann etter at et tre falt over bilen hans, som følge av den kraftige vinden.

Nord i England er 55 000 husstander uten strøm, og langs motorveien M62, som går mellom Liverpool i nordvest og Hull i nordøst, sto det på et tidspunkt 120 lastebiler snøfast.

Det melder Sky News.

Enkelte lastebiler har også blåst over ende.

I Northumberland, nordøst i England, har de målt vindkast med orkan styrke.

Drapsmistenkt flyktet til Kina: «Fanget» i karantene
Da drapsalarmen gikk i Taipei, begynte politiet jakten på den mistenkte. Foto: NTB

Drapsmistenkt flyktet til Kina: «Fanget» i karantene

Kinas strenge coronarestriksjoner har etter alt å dømme sørget for å pågripe en drapsmistenkt som flyktet fra Taiwan.

Det melder CNN.

Mandag ble en 45 år gammel mann skutt og drept i Taipei, ifølge myndighetene i Taiwan.

Den mistenkte, en mann i 30-åra, skal ha flyktet fra stedet i en bil. Deretter skal mannen ha tatt seg ut av Taiwan.

Den drapsmistenkte mannen i 30-åra skal deretter ha tatt seg til flyplassen og fløyet til Kina - nærmere bestemt havnebyen Xiamen.

Hvorvidt den drapsmistenkte var klar over hva som ville møte ham da han ankom Kina, er uklart.

Det autoritære Kina har kanskje verdens strengeste coronatiltak, og lever etter en «null covid»-strategi. Alle som ankommer Kina fra utlandet, inkludert Taiwan, må i karantene.

Så også drapsmistenkte.

Nå skal mannen i 30-åra befinne seg på et karantenehotell i Xiamen, og politiet i Taiwan har bedt kinesiske myndigheter om å utlevere den mistenkte til dem.

Annonse

Etterlyst mann pågrepet ved tilfeldighet

En mann i 20-åra som var etterlyst for ikke å ha møtt til soning, ble pågrepet i Drammen lørdag morgen.

Omstendighetene som ledet til pågripelsen, var en tilfeldighet, ifølge politiet.

Det var klokka 08.17 at Sør-Øst politidistrikt fikk melding om at det sto en bil på tomgang ved Steinberg i Drammen kommune.

- En patrulje hadde tilfeldigvis tid, og tok seg en tur bort for å kikke, sier operasjonsleder Ottar Steinstø i politiet til Dagbladet.

Da politiet ankom stedet, påtraff de en mann i 20-åra som satt i bilen. Da det viste seg at mannen var etterlyst av politiet for ikke å ha møtt til soning, ble han pågrepet på stedet.

Nå blir mannen overført til Kriminalomsorgen.

61 av 600 passasjerer fra Sør-Afrika var smittet

To KLM-flygninger fra Sør-Afrika landet i går i Nederland. Omtrent samtidig slo verdenssamfunnet alarm om den nye omicron-varianten, som nå herjer i nettopp Sør-Afrika.

Derfor besluttet nederlandske myndigheter å teste alle passasjerene om bord på de to flyene.

Av 600 passasjerer testet 61 positivt for coronaviruset, men det er uklart om det er snakk om omicron-varianten eller ikke.

Det melder den nederlandske avisa Algemeen Dagblad.

De smittede er nå innlosjert på et karantenehotell og må tilbringe minst sju dager i karantene.

Alle som testet negativt må være fem dager i karantene, hvis de tester negativt. Etter ytterligere fem dager, må de teste seg igjen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Annonse
Slår alarm: - På vei mot kaos
Folkehelsesjefen ber tyske politikere innføre strenge tiltak. Her fra Berlin. Foto: NTB

Slår alarm: - På vei mot kaos

Tysklands folkehelsesjef Lothar Wieler slår alarm og ber tyske myndigheter om straks å innføre strengere tiltak for å stagge smittespredningen i landet.

- Vi trenger massive kontaktreduserende tiltak umiddelbart, sier Wieler, sjef for Robert Koch-instituttet, ifølge The Guardian.

Robert Koch-instituttet tilsvarer Folkehelseinstituttet (FHI) i Norge.

Wieler ber tyske politikere fatte tiltak som forhindrer store folkeansamlinger. Han ber også tyskere om å unngå «unødvendig» kontakt med personer utenfor egen husstand.

- Vi er ved et veiskille. Vi har et valg. Enten velger vi veien som leder til kaos og en fæl slutt ... eller så velger vi veien som ikke lesser store byrder på helsevesenet og som kanskje muliggjør en fredfull jul, sier Wieler.

Også i Tyskland har smittetallene gått gjennom taket. Aldri før er det blitt registrert så mange smittetilfeller i landet.

I går ble det registrert over 65 000 nye smittetilfeller. Dagen i forveien ble det registrert nesten 75 000 nye smittetilfeller.

Den siste uka har antall coronainnlagte pasienter økt med 100 prosent. Basert på den utviklingen antar Robert Koch-instituttet at Tyskland må belage seg på 1000 nye coronapasienter på intensivavdelingen de neste ti dagene.

Tyskland har i alt 22 000 intensivplasser. Per nå er det 4000 coronainnlagte pasienter som er på intensivavdelinger, ifølge The Guardian.