Annonse

Nyhetsstudio

Østfoldbanen stengt på grunn av flom

Østfoldbanen er lørdag formiddag stengt mellom Halden og Sarpsborg på grunn av flom. Det melder Bane Nor på sine nettsider.

Det jobbes med å rette feilen, men dette kan ta tid.

Medievakt i Bane Nor, Olav Nordlie, forteller til Dagbladet at flommen er ved Skjeberg stasjon.

- Vi har fått vann i et teknisk rom. Vi er i gang med lense der, men det er også mye vann i sporet, så jeg har ingen prognose om hvor lenge det vil være stengt, sier Nordlie.

Annonse

4191 nye smittetilfeller

Det siste døgnet er det registrert nye 4191 coronasmittede personer. Det er 1249 flere enn samme dag i forrige uke og ny rekord på ett døgn i Norge.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3235 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2458, så trenden går nå bratt oppover.

Fredag var 262 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før.

68 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 45 på respirator. Det er fire flere på intensiv og seks flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

(NTB)

Fire personer alvorlig skadd i trafikkulykke

To personbiler har fredag kveld vært involvert i en front mot front-kollisjon på fylkesvei 37 mellom Notodden og Rjukan.

Det melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Ifølge politet er ti personer involvert i hendelsen. Fire av disse blir kjørt til sykehus i Skien. Skadeomfanget er ukjent. Like etter kl. 22.00 skriver politiet at ytterligere seks personer er kjørt til sykehuset for sjekk.

Da Dagbladet var i området tidligere fredag kveld var det veldig vanskelige kjøreforhold.

I en oppdatering klokka 22.53 skriver politet at fire av personene er alvorlig skadd. To av disse er flydd til Ullevål universitetsykehus i Oslo med luftambulanse.

Fire personer alvorlig skadd i trafikkulykke
Foto: Theo Aasland Valen
Annonse

NRK: Ytterligere smitte etter julebord

Ytterligere 20 til 30 personer er registrert smittet med coronaviruset etter et julebord på Louise Resturant og Bar.

Det bekrefter assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo overfor NRK.

Tidligere fredag kveld sa Teamleder for coronakommunikasjon i Helseetaten, Caroline Bremer, til Dagbladet at det var 13 personer tilknyttet dette julebordet som hadde fått påvist omikron-varianten av viruset.

Det er ikke kjent hva slags type coronavirus de smittetilfellene er, men til TV 2 sier Ravlo at cirka en tredjedel av disse sannsynlig omikron på screening.

Ravlo sier til kanalen at man fortsatt er i en ttidlig fase, og at det for flere av resturantgjestene kan ta noe tid før smittet slår ut på en test.

- Vi kan forvente at det vil kome inn flere positive prøver etter hvert, så vi må nok regne med at dette tallet stiger.

Fire biler i kjedekollisjon på E6

Fire biler har kollidert i en kjedekollisjon på E6 ved Biri.

Det melder politiet i Innlandet på Twitter.

Ifølge politiet skal det være svært glatt på stedet. Samtlige seks personer som har sittet i de fire bilene er ute av bilene og oppegående. Trafikken går forbi, ettersom at bilene står i en havarilomme.

Annonse

Nesten 75.000 coronarelaterte dødsfall i Russland i oktober

Oktober ble pandemiens hittil dødeligste måned i Russland med nesten 75.000 coronarelaterte dødsfall, opplyser landets statistiske byrå.

Til sammen har Rosstat registrert over 520.000 coronarelaterte dødsfall siden Russland registrerte sitt første smittetilfelle.

Tallet er langt høyere enn det regjeringen oppgir på sin nettside, som er i underkant av 280.000.

Før fredagens tall ble kjent, var juli den dødeligste måneden med drøyt 51.000 dødsfall knyttet til covid-19, skriver nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)