Annonse

Nyhetsstudio

Skyteepisoden i Vika: Siktet person løslatt
Foto: Torstein Bøe / NTB

Skyteepisoden i Vika: Siktet person løslatt

Den siste personen som ble pågrepet i forbindelse med skyteepisoden i Vika i Oslo natt til 2. oktober ble løslatt i går kveld.

Det opplyser politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

- Årsaken til dette er at mistanken mot han er svekket etter at vi har gjennomgått tekninske undersøkelser og han har avgitt forklaring. Mannen er fortsatt formelt siktet for medvirkning til drapsforsøk, opplyser Hatlo.

Mandag ble en person varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med skyteepisoden. Både han og den nå løslatte personen nekter straffskyld.

Hatlo opplyste til Dagbladet tirsdag at de utelukket ikke flere pågripelser i saken. Dette er noe han står ved fortsatt.

- Vi etterforsker saken videre, sier han onsdag.

Annonse

Person alvorlig skadd etter ulykke

En person er alvorlig skadd etter trafikkulykke mellom bil og moped i Oslo, opplyser politiet på Twitter.

Alle nødetater er på stedet. Ulykken har skjedd i bydel St.hanshaugen.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser at det er mopedisten som er skadd. Vedkommende er fraktet til Ullevål sykehus.

- Han er alvorlig skadd, men ikke kritisk, sier Stokkli.

Politiet vet ikke mye om hendelsesforløpet per nå, men ulykken har skjedd i krysset mellom Uelands gate og Telthusbakken.

Voldsepisode på dagligvarebutikk

Politiet fikk melding fredag ettermiddag om en voldsepisode på en dagligvarebutikk i Nittedal.

- En mann er pågrepet, mens en annen mann har blitt kjørt til legevakt av ambulanse med lettere skader, skriver politiet på Twitter.

Annonse

Kjedekollisjon på E134 ved Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om en kjedekollisjon som involverer tre biler og seks personer på E134 ved Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

I en oppdatering skriver politiet at ingen er alvorlig skadd.

En bil har store skader i front og må fjernes av bilberger. Klokka 16.12 er bilberger på stedet, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen.

- Det er kanskje noe kø på grunn av det, legger han til.

Kreml: Putin og Macron enige om å holde kontakten

Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron er enige om å holde kontakten etter en samtale fredag. Det uttaler Kreml ifølge nyhetsbyåret Reuters.

Annonse

Marin: Har tatt narkotest

Finlands statsminister Sanna Marin sier fredag at hun har tatt en narkotest i etterkant av videoene som har fått sterke reaksjoner både i Finland og utlandet. Det sier hun under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Jeg har aldri tatt narkotika, sier Marin under pressekonferansen.