Annonse

Nyhetsstudio

Falt fra fjerde etasje: - Fortsatt kritisk skadd

Nødetatene rykket søndag morgen ut til et mulig innbrudd.

I forbindelse med dette skal en person ha falt ned fra fjerde etasje.

- Den skadde er fortsatt på Ullevål sykehus. Vedkommende er operert, men tilstanden er fortsatt at personen er kritisk skadd, sier krimleder Roger Hjertø til Dagbladet.

Spesialenheten er informert og det vil bli gjort avhør i morgen, opplyser han.

Politiet fikk melding om en person som var observert delvis på taket på bygget klokka 08.14, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet.

- Vedkommende blir observert gående og kjenner på dører. Vedkommende kommer seg inn og treffer på et vitne. Det sendes patrulje opp. Vedkommende tar seg ut gjennom et vindu, og blir hengende en stund i det vinduet før han mister taket og ramler ned fra fjerde etasje, sier Engeseth.

Patruljen på steder ser vedkommende falle, forteller han.

- Det er mistanke om innbrudd, men det er for tidlig å si hvorvidt det var innbrudd, sier operasjonslederen.


Annonse

Kvinne omkom etter brann

Skoledirektør i Bergen: - På grensen til å måtte stenge skoler

Skolene i Bergen sliter med høyt sykefravær blant de ansatte. Nå sier skoledirektøren i kommunen at de ikke er langt unna å måtte stenge skoler.

Det er for tiden smitteutbrudd ved en rekke skoler i Bergen. Sykdom fører også til at fraværet blant skoleansatte i Bergen nå er svært høyt.

Skoledirektør Frode Nilsen sier til Bergens Tidende at mange skoler er presset på grunn av høyt sykefravær blant de ansatte.

- Vi får meldinger om stort arbeidspress og at en del sliter med å opprettholde ordinær drift. Vi har ennå ikke vært i den situasjonen at skoler er blitt stengt og elever sendt hjem. Men nå er vi helt på grensen, sier Nilsen.

(NTB)

Annonse
Mann dømt for å ha svindlet Nav for ti millioner kroner i coronastøtte
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Mann dømt for å ha svindlet Nav for ti millioner kroner i coronastøtte

En mann i 30-årene er dømt til fem og et halvt års fengsel for å ha lurt Nav for 9,9 millioner kroner.

Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i høst erkjente mannen delvis straffskyld for å ha lurt til seg 9,9 millioner kroner i coronastøtte fra Nav, skriver Avisa Oslo.

Politiet kom på sporet av saken sommeren 2020 da de i et møte med Nav ble varslet om at det forelå «sterke indikatorer» på at ansettelsesforhold i selskaper det ble søkt om coronastøtte for, ikke var reelle.

35-åringen ble pågrepet 22. juli samme år og ble varetektsfengslet. Han ble løslatt i september, før han ble pågrepet i februar i år som følge av ytterligere etterforskning. Han sitter i dag i varetekt i Ullersmo fengsel.

Oslo tingrett mener at mannen utnyttet den tillitsbaserte støtteordningen som ble gitt i forbindelse med coronapandemien, en ordning der myndighetene måtte bygge på opplysningene som søkeren formidlet til Nav.

«For å begå lovbruddet skaffet siktede seg personnummeret til et stort antall personer. Han meldte identiteten inn i arbeidstakerregisteret for deretter å søke om lønnskompensasjon for flere foretak», står det i dommen fra Oslo tingrett.

De dømte dermed mannen til fem og et halvt års fengsel.

(NTB)

Omikronsmitte trolig påvist i Stange

En person med tilknytning til innreise fra et sørafrikansk land er høyst sannsynlig smittet med omikronvarianten av coronaviruset, melder Hamar Arbeiderblad.

- Fordi det var mistanke om omikronsmitte, har man fulgt de regler som gjelder for dette, også før varianten ble påvist i prøven, sier kommuneoverlege Yvonne Hagerup i en pressemelding som avisa
siterer fra.

Ifølge kommuneoverlegen er det ikke grunn til å tro at det vil bli videre smittespredning til lokalsamfunnet.

- Det er foreløpige analyser som viser at dette høyst sannsynlig dreier seg om omikron, og prøven analyseres nå ved Folkehelseinstituttet for endelig bekreftelse.

(NTB)

Annonse

Atlanterhavstunnelen er stengt

Atlanterhavstunnelen er stengt grunnet et vogntog som sitter fast. Det medler Politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Tungbilberger er rekvirert.

Tunnelen er en undersjøisk tunnel langs Fv64.