Annonse

Nyhetsstudio

Kvinne (80) døde i brann

En kvinne i 80 åra er bekreftet død etter en brann i en enebolig i Rendalen.

Klokka 07.00 tirsdag morgen mottok brannvesenet og politiet en melding om røykutvikling i boligen til kvinnen.

Brannen utviklet seg, og boligen er nå overtent.

Da røykdykkerne tok seg inn i boligen fant de kvinnen som ble bekreftet død på stedet.

- Brannvesenet er i gang med etterslokking av brannen nå, sier operasjonsleder i politiet i Innlandet, Per Solberg, til Dagbladet.

De pårørende er varslet, opplyser operasjonslederen.

Annonse

Indonesia: Elleve døde etter vulkanutbrudd

Elleve turgåere er funnet døde etter et vulkanutbrudd på Vest-Sumatra i Indonesia. Tolv personer er fortsatt ikke gjort rede for.

– Det er 26 personer som ikke ble evakuert. Vi har funnet 14 av dem, tre var i live, mens elleve ble funnet døde, sier Abdul Malik, som leder redningstjenesten i provinshovedstaden Padang.

Søndag sendte vulkanen Marapi aske 3 kilometer opp i luften. Folk ble bedt om å holde seg 3 kilometer unna fjellet, sier en talsperson for landets vulkan- og geologimyndighet.

Rundt 75 personer var allerede på vei opp den nesten 2900 meter høye vulkanen lørdag og ble fast etter utbruddet. Hari Agustian i den lokale redningstjenesten i Padang sa at rundt 170 personer, inkludert politi og soldater, jobbet for å få de savnede ned. Kort tid etterpå kom altså beskjeden om at elleve av dem var funnet døde, mens tre var reddet.

Før det hadde 49 personer allerede kommet seg ned fra fjellet. Åtte av dem ble sendt til sykehus med brannskader, og en hadde bruddskader, sier Agustian.

En video i sosiale medier viser evakuerte turfolk med ansikt og hår skitnet til av aske og regnvann.

Flere landsbyer er dekket av aske fra vulkanen. Asken blokkerer også sollyset. Marapi har vært aktiv siden et utbrudd i januar. Det er over 120 aktive vulkaner i Indonesia, som er en del av den såkalte Ildringen, et belte med seismisk og vulkansk aktivitet rundt Stillehavet.

(NTB)

AUF vil ha Israel-boikott

Arbeiderpartiets ungdomsparti ber om boikott av varer produsert på områder okkupert av Israel.

Norge har i dag en merkeordning der det skal komme fram om produkter er produsert på okkuperte palestinske områder. AUF mener det må et forbud til og vil ha sanksjoner mot Israel, skriver Klassekampen.

– Det bryter med alle etiske kompass å skulle tjene penger på okkupasjon. Israel lytter ikke til verdenssamfunnet, og det får heller ingen konsekvenser, sier AUF-nestleder Gaute Børstad Skjervø.

SV har foreslått sanksjoner mot Israel, men det har regjeringen og Arbeiderpartiet vendt tommelen ned til.

(NTB)

Annonse

Amerikansk eksdiplomat pågrepet for spionasje

En diplomat som blant annet har vært USAs ambassadør til Bolivia, er pågrepet i Miami, mistenkt for å ha spionert for Cuba, sier kilder til AP.

Pågripelsen skjedde etter en langvarig FBI-etterforskning, etter det nyhetsbyrået kjenner til.

Den tidligere karrierediplomaten ble pågrepet fredag, og det er ventet at flere detaljer om saken blir kjent når han fremstilles for retten mandag, sier to ikke navngitte kilder til AP:

En av dem sier justisdepartementet mistenker 73-åringen for å ha jobbet for å fremme den cubanske regjeringens interesser. Personer som jobber på vegne av utenlandske regjeringer eller virksomheter i USA er lovpålagt å registrere seg hos departementet.

Departementet, som de siste årene har trappet opp innsatsen mot ulovlig lobbyisme på vegne av utenlandske interesser, har foreløpig ikke kommentert saken. Eksdiplomatens kone har ikke ønsket å snakke med AP.

(NTB)

Mexico: Kvinne drept av hai

En mexicansk kvinne døde i et haiangrep nær havnebyen Manzanillo på Stillehavskysten.

Den 26 år gamle kvinnen og datteren på 5 år svømte ut mot et flytende lekområde 25 meter fra land da haien angrep. Hun var i ferd med å dytte datteren opp av vannet da haien bet henne i beinet.

Tross rask reaksjon fra redningsmannskaper, sto ikke livet til å redde, og kvinnen blødde i hjel. Datteren kom ikke fysisk til skade.

Haiangrep er forholdsvis sjeldne i Mexico. Stranden i Melaque – der ulykken skjedde – og feriebyen Barra de Navidad i nærheten ble stengt etter søndagens angrep.

(NTB)

Annonse