Annonse

Nyhetsstudio

Radbrekker kontantstøtta - KrF raser

I Hurdal-plattformen til Ap og Sp kommer det fram at kontantstøtta reduseres betraktelig.

Plattformen sier at kontantstøtta avvikles for barn mellom 18 og 24 måneder. Ordningaen skal erstattes av en småbarnsstøtte for foreldre som har søkt om, men ikke fått, barnehageplass.

KrF-leder Olaug Bollestad er rasende.

- Jeg er skuffet, men ikke overrasket over at en Ap/Sp-basert regjering vil svekke kontantstøtten betydelig. Dette er å sette familiepolitikken i revers, sier hun til Dagbladet.

- Jeg lurer på hvorfor valgfrihet er et problem? De rødgrønne sine løsninger tar utgangspunkt i at alle familier skal passe inn i samme, fortsetter Bollestad.

Annonse

Kvinne omkom etter brann

Politiet kan bekrefte at en eldre kvinne er død som følge av skadene hun fikk i brannen i en enebolig på Austevoll natt til 3. desember, skriver politiet i en pressemelding.

Pårørende er varslet om dødsfallet.

Det er opprettet en undersøkelsessak, og politiet jobber med å innhente informasjon i saken. Åstedet er avsperret og vil bli undersøkt av kriminalteknikere på et senere tidspunkt.

Skoledirektør i Bergen: - På grensen til å måtte stenge skoler

Skolene i Bergen sliter med høyt sykefravær blant de ansatte. Nå sier skoledirektøren i kommunen at de ikke er langt unna å måtte stenge skoler.

Det er for tiden smitteutbrudd ved en rekke skoler i Bergen. Sykdom fører også til at fraværet blant skoleansatte i Bergen nå er svært høyt.

Skoledirektør Frode Nilsen sier til Bergens Tidende at mange skoler er presset på grunn av høyt sykefravær blant de ansatte.

- Vi får meldinger om stort arbeidspress og at en del sliter med å opprettholde ordinær drift. Vi har ennå ikke vært i den situasjonen at skoler er blitt stengt og elever sendt hjem. Men nå er vi helt på grensen, sier Nilsen.

(NTB)

Annonse
Mann dømt for å ha svindlet Nav for ti millioner kroner i coronastøtte
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Mann dømt for å ha svindlet Nav for ti millioner kroner i coronastøtte

En mann i 30-årene er dømt til fem og et halvt års fengsel for å ha lurt Nav for 9,9 millioner kroner.

Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i høst erkjente mannen delvis straffskyld for å ha lurt til seg 9,9 millioner kroner i coronastøtte fra Nav, skriver Avisa Oslo.

Politiet kom på sporet av saken sommeren 2020 da de i et møte med Nav ble varslet om at det forelå «sterke indikatorer» på at ansettelsesforhold i selskaper det ble søkt om coronastøtte for, ikke var reelle.

35-åringen ble pågrepet 22. juli samme år og ble varetektsfengslet. Han ble løslatt i september, før han ble pågrepet i februar i år som følge av ytterligere etterforskning. Han sitter i dag i varetekt i Ullersmo fengsel.

Oslo tingrett mener at mannen utnyttet den tillitsbaserte støtteordningen som ble gitt i forbindelse med coronapandemien, en ordning der myndighetene måtte bygge på opplysningene som søkeren formidlet til Nav.

«For å begå lovbruddet skaffet siktede seg personnummeret til et stort antall personer. Han meldte identiteten inn i arbeidstakerregisteret for deretter å søke om lønnskompensasjon for flere foretak», står det i dommen fra Oslo tingrett.

De dømte dermed mannen til fem og et halvt års fengsel.

(NTB)

Omikronsmitte trolig påvist i Stange

En person med tilknytning til innreise fra et sørafrikansk land er høyst sannsynlig smittet med omikronvarianten av coronaviruset, melder Hamar Arbeiderblad.

- Fordi det var mistanke om omikronsmitte, har man fulgt de regler som gjelder for dette, også før varianten ble påvist i prøven, sier kommuneoverlege Yvonne Hagerup i en pressemelding som avisa
siterer fra.

Ifølge kommuneoverlegen er det ikke grunn til å tro at det vil bli videre smittespredning til lokalsamfunnet.

- Det er foreløpige analyser som viser at dette høyst sannsynlig dreier seg om omikron, og prøven analyseres nå ved Folkehelseinstituttet for endelig bekreftelse.

(NTB)

Annonse

Atlanterhavstunnelen er stengt

Atlanterhavstunnelen er stengt grunnet et vogntog som sitter fast. Det medler Politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Tungbilberger er rekvirert.

Tunnelen er en undersjøisk tunnel langs Fv64.