Annonse

Nyhetsstudio

Annonse

Norges Bueskytterforbund: - Håper han ikke kommer fra miljøet

- Hele bueskyttermiljøet føler med de berørte. Det er en trist dag for alle, sier generalsekretær i Norges Bueskytterforbund, Jan Roger Skyttesæter, om hendelsen som utspilte seg i Kongsberg onsdag kveld, til Dagbladet.

Politiet fikk klokken 18.13 onsdag kveld flere meldinger om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue i Kongsberg. Klokken 18.47 ble en mann pågrepet. Det er bekreftet fem drepte.

Skyttesæter har holdt på med bueskytting i 50 år og har aldri vært borti noe liknende.

- Vi er like sjokkert over dette som resten av landet. Det er helt ufattelig. Våre tanker går til de berørte, sier han og legger til:

- Det er trist at det er blitt brukt pil og bue i denne hendelsen, som gir et svart teppe over idretten vår.

Han forteller at de har 109 klubber rundt om i landet som driver med idretten, og at det er gode rutiner på sikkerhet i miljøene.

Skyttesæter presiserer at han ikke vet hvilket miljø gjerningspersonen kommer fra, og ønsker ikke å spekulere.

- Vi vet ingenting og aner ikke om vedkommende har noe med vårt miljø å gjøre, men jeg kjenner ikke til en dansk statsborger i tilknytning til noen av klubbene. Jeg håper han ikke kommer fra miljøet

Annonse
Ed Sheeran med coronanyhet før albumslipp
Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB

Ed Sheeran med coronanyhet før albumslipp

- Jeg har dessverre testet positivt for coronaviruset, skriver den britiske artisten Ed Sheeran på Instagram.

Dermed har artisten isolert seg, noe som innebærer at Sheeran må avlyse en rekke planer.

Stjerne skal etter planen gi ut sitt nyeste album «=» fredag 29. oktober.

Som en del av promoteringen skulle Sheeran blant annet delta i et Apple Music-program til uka. Her skulle han spille låter fra det kommende albumet, og svare på spørsmål fra fans, skriver BBC.

- Unnskyld til alle jeg har skuffet, skriver artisten.

Videre skriver han at han skal forsøke å gjennomføre alle planlagte intervjuer og opptrender fra huset sitt.

Fjøsbrann på Skogn

Nødetatene er søndag ettermidag rykket ut til en fjøsbrann på Skogn.

Det melder politiet i Trøndelag på Twitter.

- Det meldes om åpne flammer på stedet og at det er kyr inne i låven, skriver politiet.

Rett før klokka 18 skriver politiet på Twitter at røykdykkere har tatt seg inn i låven og fått slukket brannen.

Når Dagbladet snakker med operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt. Bjørnar Gaasvik, klokka 17.45 forteller han at politiet ennå ikke er framme.

- Vi har ikke noe mer informasjon på nåværende tidspunkt, men både ambulanse og brannvesenet er framme. Vi er der straks, sier han.

Annonse

Melding om brann - flere leiligheter evakuert

Nødetatene er på vei til en bolig på Voss, etter melding om brann.

Det melder Vest politidistrikt på Twitter.

Det skal være flere leiligheter i bygget og evakuering pågår.

Klokka 17.40 melder Vest 110-sentralen at brannen er slukket.

E18: Rykker ut til mann på trehjulssykkel

Rett før klokka 16 søndag ettermiddag har politiet i Agder mottatt flere meldinger om en mann på trehjullssykkel på E18.

Det skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Hvordan syklisten havnet på motorveien er foreløpig ukjent, men før politiet har ankommet stedet, skal vedkommende ha blitt stanset i en nødlomme av en privatbilist. Syklisten ble stanset rett øst for Birkeland.

Annonse

Trump-sønn latterliggjør Alec Baldwin

Kamerasjef Halyna Hutchins ble drept da skuespiller og produsent Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen under arbeidet med westernfilmen «Rust» utenfor Santa Fe i New Mexico torsdag.

Donald Trumps eldste sønn, Donald Trump jr. (43), er nådeløs i sin kritikk av skuespilleren på Instagram, skriver The Independent. Fredag publiserte 43-åringen et bilde av Baldwin, med bildeteksten: «Den følelsen når en som er i mot våpen, dreper flere mennesker med våpen enn din store kolleksjon av skytevåpen noen gang har».

I et annet innlegg skriver han: «Hvorfor har de som hater våpen så mye, ingen problemer med å profittere på dem?». Presidentsønnen er en kjent tilhenger av retten til å bære våpen.

Baldwin skrev på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

Baldwin har tidligere fått massiv oppmerksomhet for sine parodier av den tidligere presidenten. Han har gjentatte ganger dukket opp på tv-programmet «Saturday Night Live» (SNL) med blond parykk og rødt slips.

Det har han gjort siden Trump ble valgt som Republikanernes presidentkandidat i 2016. Parodiene har fått den amerikanske presidenten til å gå hardt ut mot ham på Twitter.

Trump-sønn latterliggjør Alec Baldwin
Foto: NTB / AP Photo / Evan Vucci

Les hele saken

Norske eksperter: - Sjokkfølelse