Annonse

Nyhetsstudio

Kongsberg kirke holder åpent etter drapene: - Jeg sov dårlig i natt

Kongsberg kirke holder åpent torsdag for alle som er berørt etter drapene på Kongsberg onsdag.

Linda-Helena Gustafsson tente lys utenfor kirka, som ikke ligger langt fra åstedet. Klokka 08.55 var hun på plass for å vise sin støtte til et lokalsamfunn i sjokk.

-Det er skummelt at det skjer noe sånt her, sier hun til Dagbladets reporter i Kongsberg.

Selv fulgte Gustafsson med på radio i løpet av kvelden i går for å følge med på hva som hadde skjedd.

- Jeg håper bare at det ikke er noen jeg kjenner. Jeg er ikke redd nå så lenge han er tatt, men jeg sov dårlig i natt.

kommunens sider på Facebook opplyses det at kirkens dører er åpne for alle som måtte trenge trøst, stillhet, samtale eller samvær i etterkant av de grusomme hendelsene som har funnet sted på Kongsberg.

- Kirken vil være åpen fra klokken 9 for alle som trenger noen å prate med, være sammen med, tenne et lys eller bare være stille.
Det opplyser sogneprest Reidar Aasbø på Kongsberg til NTB.

- Hele Kongsberg-samfunnet preges av dette. Nå står vi sammen og tar vare på hverandre, skriver kommunen på sine nettsider.

Politiet fikk klokken 18.13 onsdag kveld flere meldinger om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue på Kongsberg.

Fem personer ble drept, og to personer ble skadd.

Klokken 18.47 ble en mann pågrepet. Den siktede, en dansk mann i 30-årene, har erkjent de faktiske forhold.

(Dagbladet/ NTB)

Kongsberg kirke holder åpent etter drapene: - Jeg sov dårlig i natt
Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
Annonse

Unngikk streik i film- og TV-bransjen

En streik blant filmarbeidere som ville ha lammet filmproduksjon i Hollywood og hele USA, er avverget i siste liten.

Etter flere dager med forhandlinger natt og dag kom filmarbeidernes fagforbund IATSE fram til enighet om en avtale med studioer og underholdningsselskaper (AMPTP) før fristen løp ut mandag.

Detaljene i avtalen er ikke kjent, men kilder opplyser til Vanity at det blant annet er enighet om ti timers opphold mellom skift og en lønnsøkning på 3 prosent.

Hadde de ikke blitt enige, ville 60.000 filmarbeidere gått i streik fra mandag, noe som ville vært et hardt slag mot en bransje som er i ferd med å reise seg igjen etter koronapandemien.

Avtalen går nå til uravstemning blant medlemmene i IATSE, som organiserer staben bak kameraene som fotografer, lys- og lydteknikere, kostymedesignere, frisører og sminkører, snekkere og mange andre.

Medlemmer av forbundet sier at de gamle tariffavtalene ikke kunne hindre lange arbeidsdager og lot arbeidsgiverne nekte dem matpauser og tilstrekkelig tid mellom skiftene.

Lønningene har vært lave, og forholdene er enda verre hos strømmegigantene Netflix, Apple og Amazon.

(NTB)

Tønsberg: Gjest på utested brukte pepperspray

Politiet måtte iverksette evakuering fra et utested i Tønsberg natt til søndag etter at en gjest skal ha brukt pepperspray inne i lokalet.

Det var ved et utested på Tønsberg Brygge at gjestene begynte å slite med pustevansker etter å ha blitt utsatt for en ukjent gass.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 01.38 natt til søndag og iverksatte evakuering, melder Sørøst politidistrikt.

En mann i 30-åene på stedet har sagt til politiet at han har benyttet en pepperspray inne i lokalet. Mannen er kjent av politiet fra før og skal ha vært i klammeri med vaktene på utestedet.

– Vi er ikke helt komfortable med at det han sier er helt riktig. Det er ikke ubetydelige mengder gass, det er ganske mange som har blitt eksponert for dette. Derfor undersøker vi det videre nå, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til TV 2.

Det var flere hundre personer inne i lokalet ved Foynhagen, men det er ikke meldt om noen alvorlige personskader.

Til VG sier Eikedalen at tre personer er sendt til sykehus med ambulanse, mens fem har fått behandling på stedet.

«Helse får en del henvendelser om folk som er plaget av symptomer. Løsningen på dette er å dusje og ha vann i øynene», skriver politiet på Twitter.

(NTB)

Annonse

Enda en natt på sykehus for Clinton

Tidligere president Bill Clinton skal tilbringe enda en natt på sykehus i California der han får behandling for blodforgiftning.

Clinton ble tirsdag lagt inn på sykehuset i Irvine, sør for Los Angeles. Hans talsmann Angel Ureña sier at innleggelsen verken har noe med hjerteproblemene han har hatt tidligere, eller covid-19 å gjøre.

Ureña sa lørdag at Clinton blir en natt til på sykehuset for å fortsette antibiotikabehandlingen han får.

Ifølge New York Times var det en urinveisinfeksjon som forårsaket blodforgiftningen, noe som ikke er uvanlig blant eldre.

(NTB)

Dobbeltdrapsdømt døde i fengsel

Den 55 år gamle mannen som sonet en forvaringsdom for å ha drept to naboer på Kvaløya i 2014, døde i fengselet i september.

Mannen ble i 2016 dømt til 21 års forvaring og sonet dommen på Ila landsfengsel. Han døde i fengselet sent i september.

- Det medfører riktighet at den innsatte dessverre har avgått ved døden. Kriminalomsorgen ble informert om dødsfallet av helsevesenet. Ut over dette finner vi det, av hensyn til lovpålagt taushetsplikt, ikke naturlig å kommentere saken videre, opplyser Tonje Sandal, leder ved straffegjennomføringsseksjon ved Ila fengsel, til avisa Nordlys.

Mannen ble dømt for å ha drept Hermod Magne Steinsund og Stein Håvard Larsen i Tromsø i september 2014. Larsen ble aldri funnet, men 55-åringen ble dømt for begge drapene.

(NTB)

Annonse

334 nye smittede

Det siste døgnet er det registrert 334 coronasmittede i Norge. Det er 113 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 409 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 435, så trenden er synkende.

Fredag var 95 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før.

26 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 16 på respirator. Det er like mange på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til søndag var det utført 7,9 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 196.142 personer testet positivt.

Til nå har 4.190.626 personer fått første dose av coronavaksinen, og 3.705.142 personer har fått andre dose.

Til sammen er 884 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.

(NTB)