Annonse

Nyhetsstudio

Fire kvinner og én mann er drept

Fire kvinner og én mann er drept i Kongsbergdrapene. Ingen er formelt identifisert. Pårørende er varslet med forbehold. De drepte er i alderen 50-70 år.

Det sier Politimester Ole Bredrup Sæverud i et perssemøte i Tønsberg for å orientere om siste nytt etter at fem personer ble drept og to såret i Kongsberg onsdag kveld. En 37 år gammel mann er pågrepet og siktet etter drapene. Han erkjenner de faktiske forhold i saken, men det er uklart om han er forelagt spørsmål om straffskyld.

Sæverud sier at han skal redegjøre for hovedtrekkene i saken, med den informasjonen de har mulighet til å gå ut med.

Én patrulje ble sendt til stedet etter at første melding kom inn til operasjonssentralen. Bevæpning og ytterligere patruljer ble så vedtatt. Til sammen 22 patruljer var i innsats.

Kl. 18.18 hadde første patrulje observasjon av gjerningsmann. Ved andre hendelse ble de beskutt av piler, og mister kontakt med gjerningsmannen, som så kom seg unna.

- Ut ifra det vi vet nå framstår det rimelig klart at noen, trolig alle, ble drept etter at politiet var i kontakt med gjerningsmannen.

Politiet har tidligere vært i kontakt med mannen. Bakgrunnen var bekymring knyttet til radikalsiering.

Fire kvinner og én mann er drept
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Annonse
Mortensrud: - Fem i varetekt etter våpenbeslag
FOLKEMØTE: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, på folkemøte på Mortensrud sammen med bydel Søndre Nordstrand, Utdanningsetaten og Oslo-politiet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mortensrud: - Fem i varetekt etter våpenbeslag

- Den siste tida har vi beslaglagt tre våpen i området, hvor det er seks involverte, og hvor fem av disse sitter i varetekt, forteller leder av enhet øst i Oslo politidistrikt, John Roger Lund, til Dagbladet.

Det var i forbindelse med et folkemøte på Mortensrud i Oslo torsdag kveld at politi-lederen fortalte om beslagene. Alle beslagene var gjort på åpen gate.

Folkemøte, som var i regi av bydel Søndre Nordstrand, Utdanningsetaten og Politiet, ble arrangert som følge av det tragiske drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole 7. oktober.

Lund understreker at det foreløpig er ingenting som tyder på at pågripelsene har noe relasjon til drapet å gjøre, men kunne fortelle at våpenbeslagene ikke er uvanlig for Politiet.

- Vi har beslaglagt, tidligere i år også, vanvittige mengder våpen i våre områder. Vi mener at det er helt uholdbart at man skal gå rundt med skytevåpen i nærmiljøene her ute på Mortensrud, sier Lund.

Ingen er så langt pågrepet og siktet for drapet 7. oktober, men politi-lederen gikk langt i å forsikre at saken vil bli løst.

- Oslo politidistrikt har satt inn store ressurser for å løse denne drapssaken. Den er ytterst tragisk i et sånt lokalmiljø som dette. Jeg har fått en lovnad fra etterforskerne ved felles enhet for etterretning og etterforskning at vi har god utvikling og at vi har et godt håp om å oppklare denne saken, sier han til Dagbladet.

Barn til legevakt etter påkjørsel

Torsdag kveld opplyser Sørvest politidistrikt at et barn har blitt fraktet til legevakt etter en påkjørsel på Randaberg i Rogaland.

Påkjørselen fant sted omkring klokka 18 torsdag kveld langs Randabergveien, og barnet befant seg på en sykkel.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med fører av bilen ettersom foreldrene til barnet glemte å notere navnet.

Annonse

Politiet: Kraftig snøvær i Møre og Romsdal

Torsdag kveld opplyser Møre og Romsdal politidistrikt om kraftig snøvær på E136 ved Verma, som ligger mellom Åndalsnes og Dombås.

Det varsles om store traffikale utfordringer på stedet, hvor trailere står havarert langs veien og hindrer brøyting. Videre opplyser politiet at Vegtrafikksentralen jobber på spreng for å sende tilgjengelige ressurser til stedet.

Trafikken mot vest går som normalt, og politiet er på stedet for å dirigere østgående trafikk.

«Vær skodd for forholdene. Det snør kraftig på stedet», advarer politiet.

Operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Borge Amdam, forteller til Dagbladet at de har fått melding om fem vogntog med trøbbel, men at de foreløpig kun har registrert to vogntog som har problemer.

- De står bare og spinner, deretter har de glidd inn i autovernet. Det er ingen kjøretøy som kommer forbi, opplyser Amdam.

Også han ber sjåførene som har tenkt til å kjøre strekningen de neste dagene om å være skikkelig skodd.

- Det er meldt vinterføre gjennom natta og i flere dager. Hvis ikke man ikke har korrekte dekk må man rett og slett parkere bilen, sier operasjonslederen.

Fare for jord- og flomskred i deler av Midt-Norge

Det har kommet varsel om jord- og flomskredfare på nordvest-landet og Trøndelag. Oransje nivå for deler av Møre og Romsdal.

Det er Norges vassdrag- og energidirektorat via varsom.no som har sendt ut varselet. Oransje farenivå gjelder fra Stranda i Møre og Romsdal til Kyrksæterøra i Trøndelag. Oransje farenivå er det nest høyeste farenivået.

Resten av Møre og Romsdal og vestlige Trøndelag er på gult farenivå.

Det er ventet mange skredhendelser, noen av dem kan få store konsekvenser, skriver NVE. Det er allerede mye vann i bakken, og når det nå er ventet mye nedbør, så stiger faren for skred.

Jordskred er utglidninger og rask bevegelse av vannmettet jord i bratte skråninger. Flomskred er en flom av vann, jord og stein i bratte bekkeløp.

(NTB)

Annonse
Stort smittehopp
Foto: Shutterstock / NTB

Stort smittehopp

Storbritannia har registrert 52 009 nye coronatilfeller det siste døgnet. I tillegg har det blitt registrert 115 virus-relaterte dødsfall.

Det melder Sky News.

Ifølge kanalen er dette første gangen at antall smittede passerer 50 000 siden 17. juli.

Totalt er det registrert 327 537 coronatilfeller siden forrige uke. Det er en økning på 17,9 prosent.

Les hele saken

Frykter 100 000 smittede daglig