Annonse

Nyhetsstudio

Siktede framstilles for varetektsfengsling fredag

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen opplyser til NRK at mannen som er siktet etter drapene i Kongsberg skal vurderes av rettspsykiatriske sakkyndige. Arbeidet med en prejudisiell vurdering starter i dag, skriver statskanalen.

Ifølge NRK skal mannen framstilles for varetektsfengsling fredag.

Mannens forsvarer, Fredrik Neumann, bekrefter opplysningene overfor Dagbladet.

Neumann legger til at det per nå ikke er avtalt noe nytt avhør, men han forventer at det kommer flere avhør etterhvert.

Siktede framstilles for varetektsfengsling fredag
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Annonse

Truet med kniv - pågrepet

Politiet i Oslo rykket natt til fredag ut til Storgata i sentrum etter at en person ble truet med kniv.

- Vi fikk raskt kontroll på begge. En person ble pågrepet for trusler og besittelse av en kniv. Fornærmede ble også pågrepet, da han var etterlyst i en annen straffesak, skriver politiet på Twitter.

Fire døde i kraftig høststorm i Europa

Fire personer mistet livet i Polen, og hundretusener av boliger var uten strøm i Frankrike, Tyskland og Tsjekkia torsdag, utløst av en kraftig høststorm.

I Wroclaw vest i Polen ble en varebil tatt av et kraftig vindkast og blåst av veien. Sjåføren døde. En bygningsarbeider døde da vinden veltet en vegg som var under oppussing, mens to personer døde da et tre falt ned over bilen de satt i.

I hovedstaden Warszawa ble en kvinne skadd da en murvegg raste sammen.

Uværet traff land i Bretagne nordvest i Frankrike onsdag. Der påførte stormen, som i landet fikk navnet Aurore, skader på bygninger, og den veltet trær. Rundt 250.000 husstander var uten strøm torsdag morgen. På kvelden sto fortsatt 40.000 husstander uten strøm.

Trær falt ned over jernbanelinjer i Frankrike, Tyskland og Nederland, og vinden rev løs hustak. I Belgia mistet et fotballstadion i Antwerpen deler av taket.

I Nederland ble fire personer skadd av små tornadoer som dannet seg. En tornado gjorde materielle skader nær havnebyen Kiel i Tyskland.

I Frankrike hadde Aurore en hastighet på opptil 48,6 meter i sekundet. Da stormen nådde Tyskland, der den fikk navnet Ignatz, var vindhastigheten redusert noe til rundt 27,8 meter i sekundet. Rundt 50.000 husstander i den østlige delen av Tyskland mistet strømmen.

I Tsjekkia var 270.000 boliger uten strøm. Også der hadde trær falt over veier og jernbanelinjer.

Den sørlige delen av England ble også rammet av kraftig regnvær og vind, og der ble det utstedt advarsler om oversvømmelser.

(NTB)

Annonse

Skal ha dødd på Alec Baldwin-filmsett

En kvinne i 40-åra skal være død etter en ulykke på filmsettet til Alec Baldwins nye film «Rust».

Det bekrefter sheriffen i Santa Fe Country, ifølge Deadline.com.

Årsaken til ulykken skal ha vært at et våpen ble avfyrt ved en feil. Kvinnen døde etter å ha blitt flydd til sykehus med luftambulanse.

- Politiet undersøker nå hvordan våpenet ble brukt og hva som skjedde. Etterforskningen pågår for fullt, og vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi har det, sier politiet i en uttalelse.

En mann skal også ha blitt alvorlig skadd i ulykken.

Medier: Svensk rapper skutt og drept i Stockholm

Svensk politi rykket ut etter melding om skyting i Hammarby sør i Stockholm klokka 22.50 torsdag kveld.

- Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde, sier politiets pressetalsperson, Carina Skagerlind.

Politiet ønsker ikke å bekrefte identiteten til den avdøde, men bekrefter at det skal være snakk om en mann. Ifølge Expressen skal han ha blitt skutt i både hode og bryst.

Flere svenske medier siterer imidlertid ikke-navngitte kilder på at det er en svensk rapper som ble drept.

Mannens pårørende skal være varslet om hendelsen.

To personer skal ha blitt observert løpende fra stedet. Det ble iverksatt en stor politiaksjon i etterkant av hendelsen, hvor det blant annet ble søkt etter gjerningspersoner med helikopter.

Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

- Vi har avhørt en rekke personer. Det er ikke fordi de er mistenkte, men fordi de kan ha opplysninger som er av betydning for oss, sier Skagerlind.

Politiet har startet etterforskning og jobber med å sikre spor på åstedet og innhente overvåkningsvideoer fra området.

Annonse

748 nye smittetilfeller

Det siste døgnet er det registrert 748 coronasmittede i Norge. Det er en dobling fra samme dag forrige uke, da det ble registrert 356 nye smittetilfeller.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 503 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 399, så trenden er igjen stigende.

Torsdag var 121 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

32 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er elleve på respirator. Det er tre flere på intensiv og fem færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

(NTB)