Annonse

Nyhetsstudio

- Demokratiet vant

Ca. klokka 12. 15 kommer landets nye regjering ut på Slottsplassen.

Følg sendinga på Dagbladet TV.

- Laget jeg har med meg er et lag jeg har veldig stor tro på, sa blant annet Støre fra Slottsplassen.

En rørt statsminister trekker fram at regjeringen har en overvekt av kvinner, noe han er stolt av. Han trekker også fram at regjeringen består av to Utøya-overlevende.

- Ti år etter terroren, kan vi si: Demokratiet vant.

Han trekker også fram en god spredning i alder blant statsrådene. Den yngste i regjeringen, justisminister Emilie Enger Mehl, er 28, mens den eldste, forsvarsminister Odd Roger Enoksen, er 67 år.

- Vi har store oppgaver foran oss. Men knapt noe annet land er bedre rustet til å møte disse utfordringene enn oss, sa blant annet Støre på Slottsplassen.

- De som føler de har kommet i andre rekke, skal nå oppleve at de blir hørt, la han til.

Les hele saken

Dette blir Støres regjering

Annonse

Barn til legevakt etter påkjørsel

Torsdag kveld opplyser Sørvest politidistrikt at et barn har blitt fraktet til legevakt etter en påkjørsel på Randaberg i Rogaland.

Påkjørselen fant sted omkring klokka 18 torsdag kveld langs Randabergveien, og barnet befant seg på en sykkel.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med fører av bilen ettersom foreldrene til barnet glemte å notere navnet.

Politiet: Kraftig snøvær i Møre og Romsdal

Torsdag kveld opplyser Møre og Romsdal politidistrikt om kraftig snøvær på E136 ved Verma, som ligger mellom Åndalsnes og Dombås.

Det varsles om store traffikale utfordringer på stedet, hvor trailere står havarert langs veien og hindrer brøyting. Videre opplyser politiet at Vegtrafikksentralen jobber på spreng for å sende tilgjengelige ressurser til stedet.

Trafikken mot vest går som normalt, og politiet er på stedet for å dirigere østgående trafikk.

«Vær skodd for forholdene. Det snør kraftig på stedet», advarer politiet.

Operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Borge Amdam, forteller til Dagbladet at de har fått melding om fem vogntog med trøbbel, men at de foreløpig kun har registrert to vogntog som har problemer.

- De står bare og spinner, deretter har de glidd inn i autovernet. Det er ingen kjøretøy som kommer forbi, opplyser Amdam.

Også han ber sjåførene som har tenkt til å kjøre strekningen de neste dagene om å være skikkelig skodd.

- Det er meldt vinterføre gjennom natta og i flere dager. Hvis ikke man ikke har korrekte dekk må man rett og slett parkere bilen, sier operasjonslederen.

Annonse

Fare for jord- og flomskred i deler av Midt-Norge

Det har kommet varsel om jord- og flomskredfare på nordvest-landet og Trøndelag. Oransje nivå for deler av Møre og Romsdal.

Det er Norges vassdrag- og energidirektorat via varsom.no som har sendt ut varselet. Oransje farenivå gjelder fra Stranda i Møre og Romsdal til Kyrksæterøra i Trøndelag. Oransje farenivå er det nest høyeste farenivået.

Resten av Møre og Romsdal og vestlige Trøndelag er på gult farenivå.

Det er ventet mange skredhendelser, noen av dem kan få store konsekvenser, skriver NVE. Det er allerede mye vann i bakken, og når det nå er ventet mye nedbør, så stiger faren for skred.

Jordskred er utglidninger og rask bevegelse av vannmettet jord i bratte skråninger. Flomskred er en flom av vann, jord og stein i bratte bekkeløp.

(NTB)

Stort smittehopp
Foto: Shutterstock / NTB

Stort smittehopp

Storbritannia har registrert 52 009 nye coronatilfeller det siste døgnet. I tillegg har det blitt registrert 115 virus-relaterte dødsfall.

Det melder Sky News.

Ifølge kanalen er dette første gangen at antall smittede passerer 50 000 siden 17. juli.

Totalt er det registrert 327 537 coronatilfeller siden forrige uke. Det er en økning på 17,9 prosent.

Les hele saken

Frykter 100 000 smittede daglig

Annonse

WHO overvåker ny mutasjon av deltavarianten

En ny mutasjon av deltavarianten av coronaviruset overvåkes av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Viruset, som har fått navnet AY4.2, har ytterligere to mutasjoner, sier WHO torsdag.

Eksperter har nylig rapportert om et mindre utbrudd med denne varianten i Storbritannia. Russland har også registrert tilfeller av varianten, ifølge nyhetsbyrået Interfax. Det samme har Danmark og USA.

Foreløpig sier forskere at det ikke er noen grunn til å tro at denne varianten kan være betydelig mer smittsom enn den forrige deltavarianten.

Det norske folkehelseinstituttet FHI skriver i sin ukerapport for uke 41 at det er påvist ett tilfelle i oktober i Norge av denne virusvarianten, AY4.2, som har både såkalt A222V-mutasjon og Y145H-mutasjon.

Det er også påvist to tilfeller med Y145H-mutasjon uten A222V-mutasjon i oktober, opplyser FHI.

(NTB)