Annonse

Nyhetsstudio

Oppjusterer antall skadde etter Kongsberg-angrepet

Det var Espen Andersen Bråthen som onsdag kveld ble pågrepet for fem drap i Kongsberg. 37-åringen vil framstilles for varetektsfengsling fredag. Han har erkjent å ha utført drapene.

- Tidligere har det blitt meldt at det i tillegg til de som ble drept var to skadde. Dette tallet er nå oppjustert til tre. Den siste skadde hadde selv kommet seg til legevakt et annet sted, melder politiet.

Den siktede vil bli fremstilt for fengsling i Buskerud tingrett fredag klokken 09. opplyser politiet. Dette vil trolig bli gjort via kontorforretning.

Bråthens forsvarer, advokat Fredrik Neumann, vil ikke kommentere identifiseringen av siktede. Flere norske medier har torsdag gått ut med navn og bilde av mannen.

- Jeg vil ikke uttale meg om det. Det jeg har å si om saken, er at han forklarer seg i detalj og svarer på spørsmål, sier Neumann til Dagbladet.

Les hele saken

Espen Andersen Bråthen siktet for fem drap

Annonse
Emilie Stordalens bryllup avlyses
Foto: Tor Lindseth/Se og Hør

Emilie Stordalens bryllup avlyses

Emilie Stordalen og Jens Bredberg får ikke gitt hverandre sine ja denne helgen.

Det opplyser hun selv til VG. Årsaken er coronainnstramminger.

- Vi har gledet oss til å feire bryllupet vårt i halvannet år nå, og er selvsagt lei oss for at vi må utsette det, men i det store bildet og med tanke på alle konsekvensene pandemien har hatt for folk, er dette veldig smått, sier hun til avisa.

200 gjester skulle feire det ferske ekteparet på Stordalen-hotellet Copperhill i Åre i Sverige.

Det er Petter Stordalen som tar regningen for tre dager med musikere, mat og drikke.

Les hele saken

182 sannsynlige omikron-prøver

Folkehelseinstituttet har fått innmeldt 33 bekreftede omikron-tilfeller etter genomsekvensering per midnatt 7. desember. Det opplyser FHI på sin nettside.

Instituttet har i tillegg fått inn til sammen 182 prøver de siste dagene som anses som sannsynlige omikron-tilfeller. Disse sekvenseres fortløpende.

Det er flest bekreftede tilfeller i Oslo med 17 omikronsmittede. Deretter følger Viken med åtte og Vestland med fem. Rogaland og Trøndelag har én smittet hver, mens fylket er ukjent for den siste smittede.

Blant de sannsynlige omikrontilfellene er det klart flest, 106 i Oslo, mens 57 er fra Viken.

Annonse

Forbundsdagen har valgt Scholz som statsminister

Det tyske parlamentet Forbundsdagen har stemt for Olaf Scholz som ny statsminister.

Scholz, som er tidligere visestatsminister og finansminister under Angela Merkel, trengte minst 369 stemmer for å sikre seg jobben som statsminister.

Hans sosialdemokratiske parti SPD og de to koalisjonspartnerne, Fridemokratene og De grønne, har til sammen 416 seter i den nye sammensetningen i nasjonalforsamlingen.

(NTB)

Lover milliarder til husholdningene

Statsminister Jonas Gahr Støre sier i spørretimen at det vil bli en løsning på strømkrisen i løpet av denne uka.

Han lover at det skal legges fram en milliardpakke som vil komme alle husholdninger til gode.

- En bred løsning er ikke i det blå, den kommer om kort tid. Den er ment å treffe husholdningene. Vi skal ha en bred løsning i form av at staten, som har ekstraordinære inntekter i denne strømkrisen, gir tilbake til husholdningene som har ekstraordinære utfordringer. Men den ordningen må være solid, sa blant annet Støre i Stortinget onsdag.

Støre antyder videre at en lettelse på strømprisene kan komme direkte på strømregningen.

Ifølge Støre ser regjeringen også på en ekstra støtte til studenter, samt at de sammen med strømselskapene ser på mulighetene for betalingsutsettelse.

Annonse
Frigir navn etter brann i Svelvik
Foto: Politiet

Frigir navn etter brann i Svelvik

I samråd med de pårørende frigir politiet navn og bilder av de omkomne etter brannen på Berger i Svelvik.

Det var Helge Høvik (43 år), Camilla Førde (42 år), Isabell Førde Høvik (12 år) og Trym Førde Høvik (10 år) som mistet livet i den tragiske brannen natt til mandag 6.desember.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

Det var klokka 02.21 natt til mandag at brannvesenet fikk melding om brann på en adresse på Berger utenfor Drammen. Da nødetatene ankom adressen, var boligen overtent.

- Denne tragiske brannen har krevd fire menneskeliv, og våre tanker går til de pårørende, venner og kollegaer, uttalte politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas tirsdag.