Annonse

Nyhetsstudio

VG: Siktede tok seg inn i boliger og drepte

Espen Andersen Bråthen (37) ble onsdag kveld ble pågrepet for fem drap i Kongsberg. 37-åringen vil framstilles for varetektsfengsling fredag. Han har erkjent å ha utført drapene.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen opplyser til VG at siktede tok seg inn i boliger.

- De er drept innendørs i boliger. Vi har ikke fått bekreftet at det er hjemme hos dem selv, men det har ikke skjedd i butikken. Vi vet ikke hvordan det har skjedd, men han har kommet seg inn i bolighus. Han har tatt seg inn selv, sier hun til avisa.

Les hele saken

Espen Andersen Bråthen siktet for fem drap

Annonse

Kvinne (85) savnet etter brann

En 85 år gammel kvinne er savnet etter at en kommunal tomannsbolig i Alver i Nordhordland brant ned søndag.

Kvinnen var den eneste som var registrert på adressen, opplyser politiet til Bergensavisen. Den andre delen av tomannsboligen var ubebodd.

- Hun har dessverre ikke kommet til rette. Pårørende er varslet, opplyser operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til avisen.

Politiet fikk melding om brannen i den kommunale omsorgsboligen klokken 16.17 søndag. Brannmannskapet meldte like før klokken 18 at brannen er slukket, men etterslukkingen pågikk utover kvelden søndag.

Krimteknikere vil gå gjennom bygningen så snart det er mulig mandag.

(NTB)

Mann skutt og drept sør for Stockholm

En mann ble søndag kveld skutt og drept i Huddinge sør for Stockholm.

- Vi fikk melding fra flere innringere som hadde hørt høye smell. Da vi dro dit for å undersøke hva som hadde skjedd, fant vi en mann som var skutt og drept, sier Mikael Pettersson i Stockholm-politiet.

Skyteepisoden skjedde i 22.30-tiden i et boligområde sentralt i Huddinge. Store politistyrker er på åstedet, og det søkes etter en eller flere gjerningspersoner med blant annet helikopter.

- Vi har akkirat startet arbeidet på stedet og snakker med vitner. Foreløpig er ingen pågrepet, sier Pettersson til Aftonbladet.

Den drepte er ikke identifisert.

(NTB)

Annonse

Brann i bolig i Lier - spredningsfare

Sør-Øst politidistrikt melder søndag kveld på Twitter om en brann i et hus i Lier.

- De første brannmannskapene har ankommet stedet, og deler av bygget fremstår overtent. Det er vindstille på stedet, men likevel fare for spredning, skriver politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokka 23.10.

Operasjonsleder Trond Egil Groth forteller Dagbladet at politiet akkurat har ankommet stedet, og at de derfor foreløpig ikke helt vet omfanget av brannen.

Politiet meldte først på twitter at det brant i et rekkehus. Groth forteller Dagbladet at det er en enebolig som brenner, men at det ligger mange andre hus tett inntil.

- Det var mange redde naboer som varslet om brannen, sier han.

Til NTB sier Groth at ingen personer er savnet.

Politiet opplyser på Twitter at politiets patrulje på stedet er i kontakt med huseier, og at han sier han var alene i huset da brannen startet. Huseieren blir sett til av ambulansepersonell på stedet.

Videre opplyser politiet om at to andre hus er evakuert som følge av spredningsfare.

Omicron påvist i Canada

To tilfeller av virusvarianten omicron er bekreftet i Ottawa i Canada, opplyser regjeringen i Ontario, ifølge CBC News.

De to bekreftede tilfellene er påvist hos to personer som nylig hadde vært i Nigeria, opplyser regjeringen videre.

Begge er innlagt på isolat på sykehus i Ottawa, og helsemyndighetene har startet arbeidet med å spore nærkontakter, heter det i en uttalelse fra delstatsmyndighetene i Ontario.

Canada har i likhet med Norge i full hast innført restriksjoner på reiser fra det sørlige Afrika.

Annonse

Botswana bekrefter 19 omicron-tilfeller

Botswana, det eneste afrikanske landet utenfor Sør-Afrika som har rapportert om forekomst av omikron, opplyser at det er bekreftet 19 smittetilfeller.

Det inkluderer de fire tilfellene som ble påvist forrige uke.

- Per i dag har vi registrert totalt 19 tilfeller av varianten, sa helseminister Edwin Dikoloti på en pressekonferanse i hovedstaden Gaborone.

Landet rapportert fredag at den nye koronavarianten var oppdaget i forbindelse med at fire utenlandske statsborgere som reiste inn i landet 7. november på et diplomatisk oppdrag.

Kunngjøringen kom dagen etter at sørafrikanske forskere identifiserte varianten, noe som utløste reiseforbud på flyreiser fra regionene.

De fleste av Botswanas 19 smittetilfeller kom fra utlandet, ifølge Dikoloti. Flere hadde deltatt på samme arrangement. Botswana har ikke opplyst hvilket land diplomatene kom fra.

(NTB)