Annonse

Nyhetsstudio

Disse ble drept i Kongsberg
Foto: Privat / Politiet

Disse ble drept i Kongsberg

Fem personer ble drept og tre skadd da Espen Andersen Bråthen (37) gikk til angrep på flere mennesker i Kongsberg onsdag kveld.

Politiet frigir lørdag navn på dem som ble drept:

Gun Marith Madsen (78)
Hanne Merethe Englund (56)
Liv Berit Borge (75)
Gunnar Erling Sauve (75)
Andrea Meyer (52)

Annonse

Storbritannia: Moskva forsøker å etablere prorussisk styre i Ukraina

Storbritannia hevder at de har informasjon om at Russland forsøker å få på plass en prorussisk leder i Ukraina.

– Vi har informasjon som indikerer at den russiske regjeringen er ute etter å innsette en prorussisk leder i Kiev, samtidig som landet vurderer om det skal invadere og okkupere Ukraina, heter det i en pressemelding fra det britiske utenriksdepartementet.

Ifølge departementet blir Jevgen Murajev, tidligere medlem av den ukrainske nasjonalforsamlingen, vurdert som en potensiell kandidat.

(NTB)

Pågrepet for å ha truet politiet

En person er pågrepet og innsatt i varetekt etter å ha forulempet og framsatt trusler mot polititjenestepersoner i Kristiansand, opplyser Agder politidistrikt på Twitter natt til søndag.

Annonse

Mann skutt og drept i Malmö

En mann døde etter å ha blitt skutt i Malmö lørdag kveld. Drapet skjedde sør i byen i 18.30-tiden.

– Slik jeg forstår det, skjedde det i en trappeoppgang i en bygård, sier politiets pressetalskvinne Evelina Olsson.

Det var i begynnelsen få opplysninger om skadeomfanget, men like før klokken 23 bekreftet politiet at mannen døde. Ifølge politiet døde han på stedet.

Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken. Politiet har gått dør til dør for å snakke med personer som var i nærheten av åstedet da drapet skjedde.

Trappeoppgangen og deler av gårdsplassen er sperret av for tekniske undersøkelser. Politiet søker også i området med hund.

(NTB)

13 337 nye smittetilfeller

Det siste døgnet er det registrert 13 337 coronasmittede i Norge. Det er 4860 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 15 023 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 9229, så trenden er stigende.

Lørdag var 224 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før.

67 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 47 respiratorbehandling. Det er én flere på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 609 950 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1414 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

22. januar 2022 ble det registrert 24 958 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil, men dette inkluderer en del etterregistreringer av smittetilfeller etter nye rutiner for innrapportering til Folkehelseinstituttet.


(NTB)

Annonse
Strammer inn reglene for elsparkesykler
Foto: Annika Byrde / NTB

Strammer inn reglene for elsparkesykler

Etter høye skadetall og økt konflikt mellom sparkesykler og andre trafikanter skjerper regjeringen reglene for bruk av elsparkesykler på en rekke områder.

Promillegrense på 0,2, aldersgrense på 12 år og hjelmpåbud for alle under 15 år er blant de nye tiltakene regjeringen innfører, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding lørdag kveld.

- De siste tre årene har vi sett uakseptabelt høye skadetall og et stadig økende konfliktnivå mellom elsparkesykler og andre trafikanter. Slik kan det ikke fortsette, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I tillegg til de skjerpede reglene vil samferdselsministeren utrede om det skal innføres forbud MOT bruk av elsparkesykler på fortau, men ikke på gang- og sykkelstier. I den sammenheng vil det også bli utredet om aldersgrensen for bruk skal være høyere.

Et forslag om at kjøretøyene skal omfattes av bilansvarsloven vil også bli vurdert.

Det skal også bli vurdert om formildende regler for tap av førerrett ved ruspåvirket kjøring, tilsvarende de vi har for moped, skriver Samferdselsdepartementet.

(NTB)