Annonse

Nyhetsstudio

Buss med elever kjørte i grøfta

I 07-tida tirsdag morgen kjørte en buss med tre skoleelever og en sjåfør av veien i Vestre Toten.

Det melder Oppland Arbeiderblad.

Bussen var på vei ned Kolbulinna i retning Lena da utforkjøringen fant sted. Avisa skriver at bussen kom for langt ut i svingen, og gikk ut i grøfta.

Der står den ennå den bom fast, med halve bussen i grøfta.

- Så vidt meg bekjent står bussen der ennå. Veien er stengt, men alt er under kontroll, sier Stine Fredriksen, pressekontakt og fagleder for salg og market i Innlandstrafikk.

Hun forteller at ingen ble skadd i hendelsen, og at de aktuelle elevene er kommet seg fram til sentrum i god behold.

- Bussen har rett og slett sklidd av veien. Det var hardpakket snø på stedet som gjorde det veldig glatt, sier Fredriksen.

Innlandet politidistrikt forteller til Dagbladet at de ikke har fått meldinger om hendelsen.

Annonse

Baldwin bryter sammen under intervju

Under et intervju med ABC News har Alec Baldwin delt detaljer rundt skuddet på settet til filmen «Rust» hvor en person mistet livet og en annen ble skadet.

Det skal være første gang han stiller til intervju etter hendelsen.

Intervjuet blir sendt på ABC News klokka 02 natt til fredag norsk tid, ifølge TV2.

Under intervjuet bryter Baldwin sammen da han begynner å snakke om filmfotografen Halyna Hutchins som mistet livet som følge av skuddet.

- Jeg trakk ikke av våpnenet, sier Hollywood-stjernen under intervjuet.

- Jeg ville aldri pekt på noen med et våpen og trukket av, legger han til.

Det er George Stephanopoulos fra «Good Morning America» som gjør intervjuet.

Baldwin beskriver hendelsen som det verste som noen gang har skjedd han.

Regissør Joel Souza ble såret av den samme kulen som tok livet av Hutchins.

Nord-Jæren innfører munnbindpåbud

Onsdag kveld møter ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randagberg pressen, for å orientere om coronasituasjonen på Nord-Jæren.

Ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun (Ap), åpnet pressekonferansen, med å fortelle at Rogaland har det høyeste R-tallet akkurat nå.

- Situasjonen er mer alvorlig enn det vi skulle ønske.

Hun forteller deretter at kommunene innfører munnbindpåbud. Påbudet gjelder i kollektivtrafikken og innendørs der det ikke er mulig å holde avstand, for eksempel på kjøpesentre og i taxier.

– Det er ikke aktuelt med strenge tiltak, men vi må ta noen grep. Vi må droppe håndhilsning og klemming en stund, sier hun

Munnbindpåbudet gjelder ikke personer under 12 år, eller personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

- Vi mener at dette tiltaket er forholdsmessig, legger Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til.

Kommunene vil ikke innføre coronapass på nåværende tidspunkt, men sier at dette vil bli aktuelt etter hvert.

- Hvis smitten forstetter å stige vil vi ta i bruk koronasertifikat, men ikke nå, sier Sola-ordfører Tom Hennig Slethei (Frp).

Ifølge ordførerne er rundt 40 prosent av de som har fått påvist smitte i regionen, uvaksinerte. Ordførerne oppfordret derfor at de som ennå ikke har vaksinert seg, til å gjøre det.

Annonse

Fjerde dødsfall etter Michigan-skyting

En 17 år gammel gutt har dødd etter en skyteepisode i Michigan i USA tirsdag. Det melder nyhetsbyrået AP. Gutten er det fjerde offeret etter at en skoleelev begynte å skyte rundt seg på skolen han selv var elev ved.

Skoleskytingen er den dødeligste så langt i 2021, skriver New York Times.

Ytterligere sju personer skal ha blitt skadd i skyteepisoden. Flere av dem skal være kritisk skadd, blant annet ei jente som ble plassert på respirator etter at hun ble operert.

Politiet opplyste tirsdag at gjerningsmannen kom ut fra et toalett og begynte å skyte etter folk i gangene på skolen.

Motivet for skytingen er foreløpig uklart. Politiet jobber med etterforskning. En 15 år gammel gutt er pågrepet og mistenkt i saken. Politiet opplyser at guttens far kjøpte pistolen politiet mener at ble brukt fire dager før angrepet.

Krisemøte i Øygarden - venter tiltak

Onsdag har det vært krisemøte i Øygarden kommmune og flere omkringliggende kommuner, skriver Bergens Tidende. Det er ventet at det kommer nye tiltak i kommunen allerede fredag.

To personer er bekreftet omikron-smittet i kommunen. Begge de smittede har nylig vært i Sør-Afrika.

– Vi har hatt to møter i Øygarden. Først et Bergens-regionalt møte, og så møte i lokal krisledelse. Vi skal ha et nytt møte fredag klokka 08.15, for å se hva mulighetene er, sier ordfører Tom Georg Indrevik til avisa.

De to har mellom 30 og 40 nærkontakter, som alle sammen er testet, og som har blitt bedt om å teste seg igjen, opplyser Indrevik på Dagsnytt 18 onsdag.

Han sier at de har ganske god kontroll på de aktuelle nærkontaktene.

Annonse

Vil vaksinere en halv million i uka

Onsdag kveld møter Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, pressen. Der vil hun orientere om coronasituasjonen, samt nye tiltak.

- Smitten er fortsatt høy i Danmark. Det siste døgnet har over 5000 dansker testet positivt, det er det høyeste antallet gjennom hele pandemien, sier statsministeren.

Deretter kommer hun med det hun omtaler som et særdeles viktig budskap:

- Vi kommer med en meget kraftig oppfording om å ta imot den tredje dosen. Det er noe av det viktigste vi kan gjøre akkurat nå.

Frederiksen sier videre at Danmark er bedre stilt nå, enn for ett år siden, da store deler av befolkningen er vakisnert.

Hun takker samtidig de som først takket nei til vaksine, men som nå har ombestemt seg.

- Vaksinen virker, og det er avgjørende at alle vaksinerer seg.

Frederiksen sier at myndighetene skal gjøre alt hva de kan for å oppprettholde et åpent samfunn, men at de også er klar over situasjonen hos de ulike helseinstutisjonene.

Hun forteller deretter at de danske myndighetene foreløpig ikke vet nok om omikron-varianten, og at de derfor i likhet med Norge har innført reiserestrisjoner fra flere land i det sørlige Afrika.

Deretter forteller Frederiksen at regjeringen vil arbeide for å øke vaksinasjonsgraden.

- Vårt mål er å vaksinere en halv million i uka, sier Fredriksen.

Landets helseminister Magnus Heunicke, opplyser at det er registrert sju tilfeller av omikron i Danmark.

- Det er helt avgjørende at vi får økt vaksineringen, for å få ned smitten, sier han.

Administrerende direktør ved det danske folkehelseinstuttet, Henrik Ullum, sier at de ikke er sikre på hvordan omikron-varianten oppfører seg.

- Dette er noe vi blir klokere på i ukene som kommer. Det er heller ikke noen tydelige svar på hva som skjer når varianten rammer den eldre delen av befolkningen.