Annonse

Nyhetsstudio

Politico: 1 milliard nye vaksinedoser til fattige land blir forsinket

Produksjonsproblemene til produsenten Novavax gjør at 1 milliard doser coronavaksine til fattige land blir forsinket, melder Politico.

2 milliarder Novavax-doser skal etter planen fordeles av vaksinesamarbeidet Covax, som gir vaksiner til fattige land, innen 2022.

Det er blitt ansett som avgjørende for å få verden ut av pandemien.

Politico skriver at produksjonsproblemer med Novavax-vaksinen gjør at selskapet kun vil klare å levere halvparten av dosene som er lovet innen 2022.

(NTB)

Annonse

Bekrefter omikron-smitte i Bærum

Kommuneoverlegen i Bærum, Frantz Leonard Nilsen, sier at de foreløpig har to bekreftede tilfeller av omikronvirus, men han antar at det er flere av de mistenkte tilfellene som vil bli bekreftet.


Det er foreløpig usikkert om disse to personene er blant de 13 tilfellene som allerede er kjent fra julebordet, eller om det er snakk om nye tilfeller.

- Vi har vel omtrent sju til åtte tilfeller med mistenkt omikronvirus. Det er kun to som er bekreftet foreløpig. De fleste av de mistenkte tilfeller er relatert til julebordet på Aker brygge, men vi har også noen mistenkte tilfeller som har vært i Sør-Afrika eller fly fra Sør-Afrika, sier han.

Fem døde utenfor Berlin - trolig drap

To voksne og tre barn er funnet døde, antakelig drept med skudd og stikkskader, i et hus utenfor Berlin, opplyser tyske myndigheter.

Politiet fant ofrene i Königs Wusterhausen i delstaten Brandenburg sørøst for Berlin etter at vitner hadde meldt fra om at det var døde i bygningen, ifølge påtalemyndigheten.

Etterforskere sier de har funnet skader fra skudd og stikk på ofrene.

– Vi jobber ut fra antakelsen om at dette er drap, sier en talsperson for politiet.

(NTB)

Annonse

Minst 20 druknet etter bryllup i Kenya

Minst 20 mennesker druknet da en buss som var på vei til et bryllup, ble skylt utfor ei flomrammet bru og tatt av ei elv sentralt i Kenya, ifølge politiet.

- Søk og redning pågår, men så langt er 20 omkomne blitt hentet ut, sier politisjef Joseph Yakan i Mwingi.

Han sier at sjåføren forsøkte å manøvrere bussen over den oversvømte brua, men ble tatt av den sterke strømmen.

Rundt ti mennesker er reddet, men det er uklart hvor mange passasjerer som var om bord i bussen som havnet i Enziu-elva. Ulykken skjedde i fylket Kitui rundt 200 kilometer øst for hovedstaden Nairobi lørdag.

På bussen var blant andre medlemmer av et katolsk kirkekor som var på vei til bryllupet til en korkollega.

(NTB)

TV 2 åpner TV 2 Play

TV 2 tilbyr strømmetjenesten TV 2 Play gratis i en måned etter at brudd i forhandlingene med Telenor gjør at 550.000 husstander er uten TV 2s kanaler.

- Det er ingen utvikling siden Telenor-kundene mistet tilgangen til TV 2-kanalene fredag. Om og når vi blir enige, vet vi ikke, men vi kan ikke utelukke at dette blir langvarig. Derfor starter vi i dag en kampanje som gjør at alle som ikke har tilgang til TV 2s innhold, nå har mulighet til dette, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2.

TV 2 og Telenor T-We har over lengre tid forhandlet om en ny distributøravtale og hadde forhandlet på overtid i over tre døgn da det ble brudd fredag.

Gratis-kampanjen på TV 2 Play inkluderer det aller meste av TV 2s innhold.

- Det er beklagelig at seerne nå blir rammet som uskyldig tredjepart, og derfor ønsker vi å gi dem som ønsker det, gratis tilgang til vårt innhold den kommende måneden sier Willand.

(NTB)

Les hele saken

550 000 husstander mister TV 2

Annonse

Michigan-skyting: Foreldrene nekter straffskyld

Foreldrene til den 15 år gamle gutten som er siktet for å ha skutt og drept fire medelever på en skole i Michigan er pågrepet og siktet for medvirkning til drap.

Nå skriver flere amerikanske medier at både James og Jennifer Crumbley har erklært seg «ikke skyldige» på et fengslingsmøte, skriver AP.

En rekke amerikanske medier har tidligere meldt at foreldrene hadde rømt fra byen i et forsøk på å unnslippe politiet. Dette avviser deres forsvarere kontant, og sier at de to dro fra byen av hensyn til sin egen sikkerhet.

De er siktet for uaktsomt drap fordi de kjøpte et våpen på Black Friday-salg få dager før skyteepisoden.

15-åringen ble pågrepet på skolen og overga seg til politiet uten å gjøre motstand.

De to ble fengslet og det ble satt en kausjon på én million dollar.