Annonse

Nyhetsstudio

Kongresskomité vil straffe Trumps sjefstrateg
Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB

Kongresskomité vil straffe Trumps sjefstrateg

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne.

Avgjørelsen i komiteen var enstemmig. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen. Trump har også gått til søksmål for å hindre komiteen å få tilgang til dokumenter fra Det hvite hus.

Saken mot Bannon oversendes nå til Kongressen, som skal vurdere saken torsdag. Dersom Kongressen slutter seg til komiteen, blir saken oversendt til justisdepartementet som da vil avgjøre om det skal opprettes straffesak mot Bannon.

Komiteens leder, demokraten Bennie Thompson, sier det er viktig å statuere et eksempel overfor andre vitner som kvier seg for å stille. Han sier Bannon er villig til å bli en martyr for Trump.

(NTB)

Annonse

Barnevernsinstutisjon overtent på Jessheim

Lørdag kveld brenner det for fullt i en boligbrann på Jessheim.

- Vi er nettopp framme på stedet. Det brenner godt, men vi kan ikke si om det er noe spredningsfare, da vi er i en innledende fase, sier vaktleder ved Øst 110-sentralen, Espen Stabell til Dagbladet.

Ifølge TV 2 skal brannen foregå i en barnevernsinstutisjon. Det bekrefter operasjonsleder i Øst politidistrikt Finn Håvard Aas overfor Dagbladet.

- Det var tre stykker som befant seg i boligen da det begynte å brenne. Alle disse har kommet seg ut nå.

Han forteller også at instusjonen er overtent i andre og tredje etasje, men vil ikke si noe om en mulig brannårsak.

- Det er det alt for tidlig å si noe om. Det vil etterforskninga avdekke.

Bekrefter omikron-smitte i Bærum

Kommuneoverlegen i Bærum, Frantz Leonard Nilsen, sier at de foreløpig har to bekreftede tilfeller av omikronvirus, men han antar at det er flere av de mistenkte tilfellene som vil bli bekreftet.


Det er foreløpig usikkert om disse to personene er blant de 13 tilfellene som allerede er kjent fra julebordet, eller om det er snakk om nye tilfeller.

- Vi har vel omtrent sju til åtte tilfeller med mistenkt omikronvirus. Det er kun to som er bekreftet foreløpig. De fleste av de mistenkte tilfeller er relatert til julebordet på Aker brygge, men vi har også noen mistenkte tilfeller som har vært i Sør-Afrika eller fly fra Sør-Afrika, sier han.

Annonse

Fem døde utenfor Berlin - trolig drap

To voksne og tre barn er funnet døde, antakelig drept med skudd og stikkskader, i et hus utenfor Berlin, opplyser tyske myndigheter.

Politiet fant ofrene i Königs Wusterhausen i delstaten Brandenburg sørøst for Berlin etter at vitner hadde meldt fra om at det var døde i bygningen, ifølge påtalemyndigheten.

Etterforskere sier de har funnet skader fra skudd og stikk på ofrene.

– Vi jobber ut fra antakelsen om at dette er drap, sier en talsperson for politiet.

(NTB)

Minst 20 druknet etter bryllup i Kenya

Minst 20 mennesker druknet da en buss som var på vei til et bryllup, ble skylt utfor ei flomrammet bru og tatt av ei elv sentralt i Kenya, ifølge politiet.

- Søk og redning pågår, men så langt er 20 omkomne blitt hentet ut, sier politisjef Joseph Yakan i Mwingi.

Han sier at sjåføren forsøkte å manøvrere bussen over den oversvømte brua, men ble tatt av den sterke strømmen.

Rundt ti mennesker er reddet, men det er uklart hvor mange passasjerer som var om bord i bussen som havnet i Enziu-elva. Ulykken skjedde i fylket Kitui rundt 200 kilometer øst for hovedstaden Nairobi lørdag.

På bussen var blant andre medlemmer av et katolsk kirkekor som var på vei til bryllupet til en korkollega.

(NTB)

Annonse

TV 2 åpner TV 2 Play

TV 2 tilbyr strømmetjenesten TV 2 Play gratis i en måned etter at brudd i forhandlingene med Telenor gjør at 550.000 husstander er uten TV 2s kanaler.

- Det er ingen utvikling siden Telenor-kundene mistet tilgangen til TV 2-kanalene fredag. Om og når vi blir enige, vet vi ikke, men vi kan ikke utelukke at dette blir langvarig. Derfor starter vi i dag en kampanje som gjør at alle som ikke har tilgang til TV 2s innhold, nå har mulighet til dette, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2.

TV 2 og Telenor T-We har over lengre tid forhandlet om en ny distributøravtale og hadde forhandlet på overtid i over tre døgn da det ble brudd fredag.

Gratis-kampanjen på TV 2 Play inkluderer det aller meste av TV 2s innhold.

- Det er beklagelig at seerne nå blir rammet som uskyldig tredjepart, og derfor ønsker vi å gi dem som ønsker det, gratis tilgang til vårt innhold den kommende måneden sier Willand.

(NTB)

Les hele saken

550 000 husstander mister TV 2