Annonse

Nyhetsstudio

Til sykehus med luftambulanse etter ulykke

Nødetatene rykket natt til torsdag ut etter melding om en ulykke i Lærdal kommune.

- En bil med tre personer har kjørt inn i en fjellvegg i en krapp sving. Føreren fraktes til Ringerike sykehus med luftambulanse. De to andre kjøres i ambulanse til Voss sykehus, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Vibeke Næss, til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om de involvertes skadeomfang, men alle skal ha vært bevisste da de ble overtatt av helse.

Operasjonslederen sier at de mistenker ruskjøring.

- Føreren blåste til over lovlig verdi på stedet og det vil bli tatt blodprøver av vedkommende.

Annonse

Russiske droneangrep mot Ukraina

Russland har gjennom natten angrepet Ukraina med en krysserrakett og tolv droner, ifølge det ukrainske luftforsvaret.

Ti av de tolv dronene ble skutt ned av ukrainsk luftvern før de traff målene sine, ifølge uttalelsen fra luftforsvaret tidlig søndag morgen.

Krysserraketten ble ikke skutt ned, men nådde heller ikke målet sitt, ifølge luftforsvaret, som ikke går i detalj om hva som skjedde.

Luftforsvaret oppgir heller ingen opplysninger om hva som skjedde med de to dronene som ikke ble skutt ned, men det dreide seg om iranskproduserte Shahed-droner på vei mot det nordvestlige Ukraina, ifølge luftforsvaret. Flesteparten av dem ble skutt ned i Mykolaiv-regionen sør i landet, står det.

Russiske myndigheter hadde i morgentimene ikke kommentert saken. Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene fra Ukraina.

Det var tidlig på morgenen ikke kommet meldinger om ødeleggelser.

(NTB)

USA: Israel vil opprette store sikkerhetssoner i Gaza

Israel har gått med på å sette av store sikkerhetssoner sør på Gazastripen idet militæraksjonen der utvides, ifølge USAs utenriksdepartement.

Dette er klart etter utenriksminister Antony Blinkens reise til regionen, og hans fjerde besøk til Israel siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober, melder NBC News.

Opplysningen om opprettelsen av sikkerhetssoner er kunngjort av en ikke navngitt tjenesteperson i amerikansk UD. Vedkommende sier at sonene skal bli langt større enn opprinnelig planlagt, og at det fortsatt gjenstår å få på plass detaljer.

Avtalen innebærer at folk fortsatt må forlate hjemmene sine, sier vedkommende, som legger til at det fortsatt også kan finne sted antiterroroperasjoner også i sikkerhetssonene.

(NTB)

Annonse

Uppsala: Person til sykehus etter eksplosjon

En person ble sendt til sykehus etter en eksplosjon ved et hus i et boligstrøk i Uppsala i Sverige.

– Vi fikk meldingen klokken 22.06. Ifølge mannskapet som kom først fram, var alle ute av huset og det var ingen brann der. Ingen ble alvorlig skadd, men en person ble sendt til sykehus for sjekk, sier Sören Gustavsson ved SOS Alarm til TT natt til søndag.

Det ble omfattende ødeleggelser på huset. Politiet opplyste natt til søndag at det så langt ikke er noen mistenkte i saken.

Politiet kan ikke si om eksplosjonen har sammenheng med en konflikt mellom kriminelle gjenger som har pågått gjennom høsten i Uppsala og Stockholm-området.

Men politiets pressetalsperson Roland Komaromi sa natt til søndag at det vil være naturlig å etterforske om det kan være forbindelser til konflikten.

(NTB)

Peru: Ni drept i angrep på gullgruve

Ni personer ble drept og 15 såret da væpnede menn angrep en gullgruve i Peru, opplyser regjeringen i landet.

En gruppe væpnede menn tok seg inn i gullgruveanlegget Poderosa i provinsen Pataz, melder Bloomberg News, som natt til søndag norsk tid siterte en uttalelse fra regjeringen i landet.

Politiet tok tilbake kontrollen over gruven, beslagla våpen og pågrep sju personer, mistenkt for å ha stått bak angrepet, der angriperne ifølge uttalelsen brukte eksplosiver.

(NTB)

Annonse