Nyhetsstudio

En rekke feil ble begått i Tolga-saken

Gjennomgangen av Tolga-saken viser mangler i saksbehandlingen på alle områder og nivåer som er undersøkt, ifølge en pressemelding om saken.

Rapporten viser at det har vært manglende dialog og medvirkning mellom de ulike partene. Det har blitt feilført diagnose, og diagnoser er brukt feil.

«Sakene var ikke tilstrekkelig opplyst for å opprette vergemål. Da dette likevel ble gjort, skulle vergemålene vært opphevet tidligere», heter det videre i rapporten.

Når det gjelder det økonomiske, er det funnet feil ved kommunens registrering som grunnlag for rammetilskudd.

Tolga kommune fikk urettmessig 7 millioner kroner på grunn av feilrapportering.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Trikk mot bil i Oslo

En trikk har kjørt inn i en personbil bakfra i Oslo sentrum, opplyser politiet på Twitter.

Det skal ikke være en alvorlig ulykke, ifølge politiet.

Dagbladet følger saken.

Synkende båt i Larvik

Lørdag ettermiddag skriver Sørøst politidistrikt på Twitter at de har fått melding om at en båt er i ferd med å synke ved Tvistein fyr i Larvik.

Det er båtføreren selv som varslet politiet.

Hovedredningssentralen er varslet og overtar operativ styring av redningsaksjonen videre.

- Det er en privatbåt som tar inn vann. Båtføreren har en annen båt med på slep, og kan gå over i den dersom båten synker, sier Johan Mansåker i Hovedredningssentralen til Dagbladet.

Person hentes av luftambulanse etter fallulykke

Lørdag ettermiddag skriver Vest politidistrikt at en fjellklatrer hentes av luftambulanse etter en fallulykke ved Steinrusten i Askøy i Hordaland.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 15.11 og alle nødetater har rykket ut til stedet.

Operasjonsleder Arve Samsonsen sier til Dagbladet at omstendighetene rundt fallet fortsatt er uklare, og at politiet på nåværende tidspunkt ikke vet når fallulykken fant sted.

Samsonsen sier til Bergensavisen at det er en mann som skal ha falt 30 meter.

- Den skadde er ved bevissthet, og har ryggsmerter. Vedkommende behandles av helsepersonell, skriver politiet på Twitter.

Politiet etterlyser bil med svært giftig stoff

Øst politidistrikt skriver i en pressemelding at de etterlyser en varebil som har blitt stjålet fra Lørenskog stasjon.

- Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid, opplyser de.

Bilen har vært borte siden onsdag, men politiet skriver at de først på fredag ble oppmerksomme på at det var en mengde av det svært farlige stoffet i bilen.

- Øst politidistrikt har satt inn store etterforskingsressurser for å finne bilen. Det er foretatt avhør av bileier og sjåfør, og det jobbes med å innhente videoovervåking.

De ber folk varsle politiets nødnummer 112 umiddlbart om de observerer en Mercedes Sprinter 2018-modell med registreringsnummer CV 88344.

Bilen er sølvfarget og har ingen merket. Ryggekameraet skal være skadd, det samme gjelder en refleks på venstre side bak. Bilen eies av et budfirma som holder til på Romerike, opplyser politiet.

Cyaniden befinner seg i en liten plastbeholder, ifølge politiet. Det er usikkert om den er merket.

Politidirektoratet, Kripos, PST og helsemyndighetene er varslet om saken.

Dagbladet oppdaterer saken.

Moderaternas leder etterforskes av politiet

Moderaternas leder Ulf Kristersson blir etterforsket av svensk politi etter at det har blitt funnet våpen og ammunisjon i et ulåst skap hjemme hos han.

Det melder Aftonbladet.

- Jeg begikk en feil da jeg glemte å låse skapet. Det har aldri skjedd før og det skal aldri skje igjen, sier han i en uttalelse til avisa.

Politiet skal ha funnet det ulåste våpenskapet da de rykket ut til en innbruddalarm hjemme hos han den 20. januar i år. De fant da ingen innbruddstyv, men et våpenskap fylt med våpen og ammunisjon som ikke var låst.

Politiet har beslaglagt våpnene.

Kristersson var Stefan Löfvens argeste konkurrent i kampen om å bli statsminister i Sverige. Til slutt var det sistnevnte som trakk det lengste strået.

Dersom Alliansen, som besto av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet og Kristdemokraterna hadde dannet regjering, ville sannsynligvis Kristersson blitt Sveriges nye statsminister.

Men etter over 100 dager med diskusjoner, snudde Centerpartiet med Annie Lööf i spissen, og i januar i år valgte de å støtte Socialdemokraterna og Löfven i stedet.

Lööfs uttalelse fra 2013 gir en indikasjon på hvor sjokkerende vendingen hennes var:

- Jeg spiser heller opp min høyre sko enn å bli et støttehjul for Sosialdemokratene, sa hun.

Valget i Sverige utviklet seg til å bli en thriller av de sjeldne, og etter at resultatet var klart, var Kristersson selvsikker på at de ville få til et regjeringsskifte.

- Regjeringen skulle aldri ha tiltrådt, nå skal den gå av, sa Ulf Kristersson på partiets valgvake, da resultatet ble klart 10. september i fjor.

- Vi skal danne en ny regjering. Det arbeidet begynner allerede i morgen, la han til.

Dagbladet følger saken.

Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Syklist fraktet til sykehus i Trøndelag

En syklist ble lørdag ettermiddag fraktet til sykehus etter et sammenstøt med bil i sentrum av Levanger i Trøndelag.

Politiet opplyser at syklisten var bevisstløs og at de nå jobber på stedet for å etterforske hendelsen.

Veien er foreløpig stengt.

Seks gutter tiltalt for grove ran

Seks gutter mellom 16 og 18 år er tiltalt for å ha begått seks grove ran på skoler og i parker i Oslo, skriver NTB.

Ranene skjedde på Majorstuen skole og Skøyen skole i perioden juli til oktober 2017. Mandag starter rettssaken i Oslo tingrett.

Kim Jong-un møter Trump

Nord-Koreas leder Kim Jong-un får offisiell mottakelse i Vietnam i forbindelse med toppmøtet med USAs president Donald Trump i neste uke.

Kim blir mottatt av Vietnams president Nguyen Phu Trong i løpet av «de kommende dagene» i Hanoi, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet i Vietnam lørdag.

(NTB)

Foto: AP / NTB scanpix

Mann tiltalt for gullsmedran i Oslo

En 48 år gammel mann er tiltalt for å ha ranet en gullsmed i Oslo for varer til en verdi av over 3,4 millioner kroner.

Ranet skjedde mandag 10. desember i fjor. Ifølge tiltalen tok 48-åringen seg inn i gullsmedbutikken Gullborgen på Majorstuen i Oslo da den åpnet. Han skal ha truet de to ansatte som var på jobb med en gasspistol, bedt dem om å åpne flere skap før han skal ha lenket dem fast med håndjern til en stol.

Raneren fikk med seg verdisaker for en samlet utsalgspris på 3.443.200 kroner. Raneren kom imidlertid ikke langt – ved døren ble han pågrepet av politiet som var raskt på stedet.

I tiltalen vektlegges det at raneren truet de ansatte med skytevåpen, at ranet var nøye planlagt og at det gjaldt smykker av betydelig verdi.

Det satt av to dager til rettssaken, som starter i Oslo tingrett onsdag i neste uke.

(NTB)

84 døde av alkoholforgiftning i India

Minst 84 personer er døde og rundt 200 er innlagt på sykehus etter å ha drukket metanolholdig hjemmebrent i delstaten Assam nordøst i India, skriver NTB.

Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for å ha solgt drikkevarene.

Mina Ridder-Nielsen Janssen og Frode Andresen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.