Annonse

Nyhetsstudio

- Joel Souza ute av sykehus

Filmbransjen er rystet etter at filmfotograf Halyna Hutchins (42) døde etter en hendelse på et filmsett i Santa Fe i New Mexico.

I tillegg ble den 48 år gamle regissøren Joel Souza skadd, og ifølge politiet fikk han akuttbehandling på sykehus.

Nå skal han være skrevet ut av sykehus.

Frances Fisher er blant dem som spiller i filmen. Skuespilleren har skrevet flere twittermeldinger hvor hun slår fast at regissøren er skrevet ut av sykehus.

- Regissør Joel Souza sa til meg at han er ute av sykehuset, skriver hun.

Les hele saken

Avfyrte skudd - kvinne døde

Annonse
Biden lover Zelenskyj støtte
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fotografert tidligere denne måneden. Foto: Kontoret til den ukrainske presidenten / AP / NTB

Biden lover Zelenskyj støtte

President Joe Biden lovte fortsatt amerikansk støtte til Ukraina da han torsdag snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

I telefonsamtalen gjentok Biden at USA og USAs allierte og partnere er klar til å reagere med besluttsomhet om Russland fortsetter å invadere Ukraina, heter det i en oppsummering fra Det hvite hus.

Han lovte at USA ikke vil gjøre noen avtaler bak Ukrainas rygg i samtalene som finner sted om situasjonen.

(NTB)

24 288 nye smittetilfeller

Det siste døgnet har FHI registrert 24 288 coronasmittede i Norge. Det er 7411 flere enn samme dag i forrige uke.

Dette kommer fram i tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

24. januar 2022 gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre coronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres imidlertid til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Torsdag var 268 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var 23 flere enn dagen før. 50 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 38 respiratorbehandling. Det er én færre på intensiv og to flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 20 411 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 12 529, så trenden er stigende.

I alt har 714 532 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1439 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

22. januar 2022 ble det registrert 24 958 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil med det gamle testsystemet.

27. januar 2022 ble det registrert 24 677 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil med det nye testsystemet.

(NTB)

Annonse

USA tar Ukraina til FNs sikkerhetsråd

USA ber om at FNs sikkerhetsråd møtes kommende mandag for å drøfte Ukraina-krisen og det de kaller Russlands truende opptreden.

- Over 100 000 russiske soldater er utplassert ved den ukrainske grensa, og Russland er engasjert i andre destabiliserende handlinger mot Ukraina. Det er en klar trussel mot internasjonal fred og FN-charteret, sier USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield i en kunngjøring torsdag.

Hun la til at Sikkerhetsrådets 15 medlemmer «må granske fakta og drøfte hva som er på spill for Ukraina, for Russland, for Europa og for kjernepliktene og kjerneprinsippene for den internasjonale orden om Russland gå til videre invasjon».

Som et av Sikkerhetsrådets fem faste medlemmer har Russland vetomakt over ethvert resolusjonsforslag i rådet.

Thomas-Greenfield sier at et møte likevel er en mulighet til å vise fram Russlands handlinger og isolere Kreml.

- Jeg tror ikke noe medlem av Sikkerhetsrådet vil slå seg til ro med situasjonen og si det er greit at Russland invaderer grensene til et annet land, sier hun.

(NTB)

Møtet med Biden: Dette snakket de om
Foto: NTB

Møtet med Biden: Dette snakket de om

Torsdag var Statsminister Jonas Gahr Støre på besøk i Det hvite hus i Washington DC.

Der skulle han ha et møte med Joe Bidens sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, men da de ankom fortalte de at de også ville legge til rette for at Støre kunne møte Biden, opplyser Støre til Dagbladet.

- Først hadde jeg en veldig god gjennomgang med sikkerhetsteamet til Biden om blant annet situasjonen i Ukraina og Afghanistan, sier Støre til Dagbladet og fortsetter:

- Deretter møtte jeg Biden i Det ovale kontoret. Det var en veldig hyggelig og sjelden invitasjon. Jeg oppfatter dette som et uttrykk for det tette båndet som Norge og USA har.

Et av temaene som var særlig dominerende, i det 20-minutter lange møtet med presidenten, var situasjonen i Ukraina.

Nå står det over 100 000 russiske soldater ved grensen til landet, og både Ukraina og Nato-landene frykter en invasjon.

Onsdag ba Natos generalsekretær Jens Stoltenberg Russland om å trappe ned situasjonen og løse konflikten diplomatisk, ifølge NTB.

- Det er en alvorlig situasjon som skjer i Russland, og vi snakket om det politiske sporet. Russland har nå satt inn 100 000 soldater ved grensen samtidig som at de prøver å skape uklarhet i hva disse styrkene skal brukes til. Det gjør at det er en krevende og viktig politisk sak både for USA, Europa og Nato, sier statsministeren til Dagbladet.

Taliban-besøket i Oslo tidligere denne uka ble også et tema i samtalen mellom Støre og Biden.

- De er klar over at det har vært møter, som de også selv var til stede på. Biden var veldig opptatt av å sende nødhjelp til Afghanistan for å unngå en større humanitær krise, sier Støre.

Annonse

Vekter angrepet på legevakt

Politiet er på legevakta i Stavanger, etter at en vekter skal ha blitt kuttet i hånden med en kniv.

Det skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

- Det var en utagerende person på stedet, skriver politiet og melder at de har kontroll.

I en oppdatering klokka 22.32 melder politidistriktet at vekteren er lettere skadd.